אף שאזור התעשיה של כפר סבא משופע מסעדות לרוב, מצויה בו אחת שעולה על כולן. חזותה החיצונית אומנם אינה מושכת עובר-ושב להיכנס אליה, ובכל זאת מסתבר שתוכה אינו כברה. מבעד ליריעות הבד המיושנות שמקיפות אותה מסתתרת לא פחות ממסעדת גורמה.
"גוהר" (רחוב התע"ש 26) היא מסעדה של אוכל פרסי ביתי ואותנטי, עם תבשילים שרק סבתא גזעית כמו רחל נורליאן יודעת להכין. המטבח הייחודי שלה, על טהרת הכשרות, שופע תבשילי-בריאות, המבוססים כולם על ירקות ופירות. אלה מוצגים לעיני הסועדים בפוטנציה בסירים קטנים ומהבילים.
התפריט כולל את מיטב התבשילים המתבשלים בסגנון פרסי-מסורתי: למן חורשף, דרך סבזי ודולמה, ועד לטאצ'ין - עוגת בשר-פרגיות ואורז.
מנת בריאות
מאחר שהיה זה יום-סגריר, נוטף גשם-זלעפות, נדלקנו על מרק הגונדי ובחרנו בו כאופציה של מנה עיקרית. במרק הבשר העסיסי שטו כופתאות-עוף גדולות ועסיסיות ולצידן הוגשה צלחת נדיבה שהכילה תערובת של בורגול ועדשים, עם תוספת קישואים, גזר ובטטות. מנה של בריאות לשמה, שאין כמוה לחמם חדרי בטן. על-חשבון המקום הוגשו גם צלוחיות של חומוס, כרוב קצוץ, חמוצים ולחם הבית. את צימאוננו הרווינו בסודה ובבירה מאלט.
על בטן מלאה החלטנו להימנע מקינוח, אבל מהר מאוד הוחוור לנו כי זה בכלל איננו בנמצא במסעדה פרסית אותנטית כמו "גוהר". כל יסודות ותרכובות הקינוחים הרי מצויים כבר ממילא בתבשילים שקיבלנו.
החשבון שהוגש לנו היה צנוע מאוד. בסך-הכל הוא הסתכם ב-95 שקל, שעליו הוספנו תשר של 15 אחוז על שירות למופת. גם השירותים, שבהם ביקרנו, ענו על כל הציפיות שלנו, למרות דלותו החיצונית של המקום.