החמאס ירה במכוון לאזרחים, ושיקר לגולדסטון

בתשובתו לדוח גולדסטון גורס החמאס כי כיוון את טיליו לעבר מטרות צבאיות, אולם הוא "התבלבל" ואלו נפלו בשדרות רק ב"מקרה" בוגר מכללת ספיר מתאר שגרה מסויטת
איציק ירקוני מאמרים מבצע עופרת יצוקה תגובות
פשעי מלחמה
ענבל בר-און
פשעי מלחמה הינם בין היתר הוצאה להורג ללא משפט, שימוש בעינויים ובנשק לא קונבנציונלי, והרג אזרחים בלא הבחנה * דיני המלחמה מתווים את המותר ואת האסור * חיילים ומפקדים כאחד כפופים להם
לרשימה המלאה

הקסאמים חוזרים
ד"ר אברהם בן-עזרא
כנופיות הטרור יצאו מהמלחמה מעודדות וממשיכות את דרך הטרור, דבר המתבטא בהמשך שיגור טילים ורקטות כדי להרוג יהודים באופן אקראי, שליטה בציר פילדלפי וביטול כל אמצעי הטרור ברצועת עזה
לרשימה המלאה

עתירה: להאשים יורי קסאם בפשעי מלחמה ולא ברצח
עידן יוסף
בעתירה לבג"צ שהגיש ארגון זכויות אדם נאמר כי החלטות מזוז להעמידם לדין בגין עבירה קלה יחסית מעודדת את האו"ם ואת אירופה להמשיך ולהאשים את חיילי צה"ל בפשעי מלחמה
לרשימה המלאה

ישראל התלוננה באו"ם על התגברות ירי הקסאמים
ספי קיני
לרשימה המלאה

למרות הקסאמים - ציוד יעבור לעזה
איציק וולף
שר הביטחון אהוד ברק אישר העברת משלוח של ציוד הומניטרי לרצועת עזה * זאת על אף שירי הקסאמים לא פסק
לרשימה המלאה

למעלה מעשרת אלפים קאסמים פצמ"רים וגראדים נפלו בשמונת השנים האחרונות באזור עוטף עזה, שדרות, והנגב המערבי.

התוצאה של כך היא 28 הרוגים ומאות, אם לא אלפי נפגעי חרדה מתושבי האזור.

בתגובתו לדוח גולדסטון, טען ארגון החמאס שהסיבה לפגיעה באזרחים חפים מפשע בישראל היא העובדה שהנשק בו הוא משתמש הו "לא מדויק".

ואני תוהה, האם חוץ מנשק לא מדויק של החמאס אולי גם הם "קצת" לא מדויקים עם הנתונים?

בין השעות שבע לשמונה בבוקר, בכל בוקר, במשך תקופה בת שלוש שנים בה למדתי במכללת ספיר, הייתי מתעורר, מתארגן ליום הלימודים ומתחיל את השגרה. והשגרה לא הייתה של סטודנט נורמלי בכל מקום אחר בארץ או בעולם, אשר קם, שותה קפה, ונוסע ללימודים, אלא שגרה אחרת, שגרה של מוכנות חשש וזהירות מהקאסם הבא.

בתזמון מדויק ועם כיוון מדויק להפליא הייתי מתעורר עם אזעקת ה"צבע האדום" שבישרה על ירי טילים לכיוון העיר.

בזמן הריצה למיגונית, בזמן שילדים הולכים לבתי הספר ולגנים, הייתה מגיעה השריקה של רקטת הקסאם.

אותו צליל מוכר, מפחיד, שמרטיט את הלב.

המחשבות שרצות בראש, תוך כדי ריצה, כשהאדרנלין עולה, אולי הפעם הקאסם ינחת בשכונה שלי? אולי הפעם חלילה זה יפגע שוב באנשים חפים מפשע שכל פשעם היה ללכת ברחוב בבוקר?

בזמן שאני יושב במיגונית ומתפלל שהכל יעבור בשלום, ממשיך הירי וזאת לא רקטת קאסם אחת אלה מספר רקטות, כולן מגיעות לעבר העיר שדרות ועוטף עזה, כולן מצליחות באופן מפתיע לפגוע בעיר ובקיבוצים, בבתים (מאות בתים ניזוקו, עשרות באופן קשה), בגנים, בבתי ספר, בגני שעשועים או בכבישים.

ואז מגיעה הידיעה: "רקטת קאסם פגעה בבית מגורים בעיר".

לצערי הידיעה לא מפתיעה אותי, מתוך כשש רקטות שיורים בבוקר לכיוון העיר דווקא החאמס, שתשובתו לדוח גולדסטון שלא ניתן לכוון את ירי הרקטות, מצליח לכוון ואפילו בהצלחה לעבר המבנים והתושבים בעיר.

אך השגרה היומית לא נגמרת, לאחר ההתאוששות, שטיפת הפנים והאיפוס עצמי, כי הרי צריך להגיע לשעור וללמוד גם משהו, אני חוזר לדירה ומתכוננן לשלב הבא של היום, החדשות.

אני יודע כי החמאס ממש אוהב את חדשות בארץ, ולכן הוא גם ישלח כמה רקטות לפני מהדורת החדשות של שש בערב, וגם לא נפספס את הרייטינג של מהדורת החדשות שעה שמונה בערב.

ושוב אותה ריצה למיגונית, אותו חשש וחרדה, ואותן פגיעות של רקטות בכל האזור .

שגרה של 8 שנים...

ואני אומר, איזה מזל יש לנו שהחמאס בעצם לא כיוון לעבר אזור של אזרחים חפים מפשע, איזה מזל שהוא רק שיגר רקטות למטרות צבאיות...
הכותב הוא בוגר מכללת ספיר, שדרות
תאריך: 29/01/2010 | עודכן: 29/01/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

מושגים
פשעי מלחמה
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
החמאס ירה במכוון לאזרחים, ושיקר לגולדסטון
תגובות  [ 13 ] מוצגות   [ 13 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
Ester
29/01/10 10:41
2
אלירן ח
29/01/10 10:55
3
יוסי- שדרות
29/01/10 11:14
4
ניקו שמר
29/01/10 11:22
 
יוסי- שדרות
29/01/10 11:54
5
שחר בירבונג
29/01/10 12:05
6
כדורסלן - שדרות
29/01/10 17:55
7
קורןנאוה טבריה
30/01/10 03:50
8
אלי 27
31/01/10 12:56
9
יריב11
31/01/10 15:43
10
אלי טופר
1/02/10 17:51
11
אבי ירושלים
2/02/10 14:18
12
נינה
2/02/10 15:46
פורום: מבצע עופרת יצוקה כתוב הודעה
פורום: ועדת גולדסטון כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
על המשבר הכלכלי העולמי אין טעם להכביר מילים. נהרות של דיו נשפכו בנושא.
29/01/2010 | צבי מרום | מאמרים

ספק אם קיים תקדים להחלטה של שופט בית המשפט העליון אדמונד לוי לפסול עצמו מלשבת בדין בהליך הדיון הנוסף בעניינו של עו"ד ישראל פרי (שנדון כזכור לעשר שנות מאסר).

אלה שהקימו את המדינה, לא העלו בדמיונם המסויט ביותר את האפשרות כי שנאת היהודים, מה שמכונה אנטישמיות, תמשיך להתקיים ואף תגבר בעת שיש ליהודים מדינה משלהם. חשבו שנהיה מדינה ככל המדינות, עם ככל העמים וממילא, לגויים לא תהיה עוד סיבה לשנוא אותנו. איזו תמימות, חשבו ששונאים אותנו כי אנחנו שונים מהם וגם כי אין לנו ארץ משלנו. לכן, כאשר תהיה לנו מדינה כמו זו שיש להם - יפסיקו לשנוא אותנו. חשבו גם שמה שמבין השכל האנושי, כלומר מה שהם מבינים ומשערים, זו תכלית ההבנה ולפיכך לא יכול להיות שהתחזיות שלהם יכזיבו. אלא שהמציאות אינה מתיישרת בהתאם להשערות אנושיות, אפילו אם המשערים מכונים אבות הציונות.

נשיא ארה"ב אובמה, טוען כי נתניהו מתקשה להתקדם במשא-ומתן המדיני עם אבו מאזן, שכן הוא חייב להתחשב בקואליציה הממשלתית שלו.

בכל פעם שהמצב בעם ישראל הופך ללא פשוט, כשהוא עומד בפני משבר, הוא מגיב על-פי רוב בצורה זהה: הוא מתחלק למפלגות שמתחילות להתווכח אחת עם השנייה. זה לא חדש, זה כבר התחיל מהיום הראשון שלו בתור עם. מיד אחר לידתו ביציאת מצרים, הוא נקלע לסכנה קיומית כזו, שבכלל לא היה ברור שהוא ישרוד. מצד אחד הים ואי-אפשר להתקדם, מצד שני המצרים רודפים, האפשרות לברוח למדבר לא נראית קוסמת כל כך, אז מה נשאר לעשות? לריב. אגב, גם אצל אומות העולם אין חדש, כמו המצרים בזמנו, מיד אחרי שהם מכירים בעצמאותנו, הם מתחרטים ועושים כל שביכולתם כדי שניעלם מהמפה (ב-1948 הבטיחו לאמריקנים שמדובר בעניין של חודש-חודשיים עד שהערבים ימחקו אותנו. האמריקנים בתגובה הטילו אמברגו על הנשק).
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il