איבה מול אהדה

אנשי בצלם משמיצים את ישראל בחוצות וינה

הצביעות האוסטרית חוגגת: במדרחוב קרטנר מתקיים מחד מפגן-קבע של שנאה מצד אנשי "בצלם" נגד מה שקרוי "ההתעללות הישראלית בפלשתינים", אבל מאידך-גיסא שמורה גם פינה חמה לישראל על גדות נהר הדנובה, שם מוצב משטח ענק של חול מחוף ימה של ת"א
ראובן לייב מאמרים ישראלי-פלשתיני תגובות
כמו תמיד, חוגגת בימים אלה הצביעות בווינה בראש חוצות: בצד האנטישמיות ושנאת הזרים הגלויה שבה, יש גם רצון לרצות את יהודיה ולפרגן לישראל. ההגירה לבירת אוסטריה מארצות חבר העמים מושכת אחריה אש יוקדת ויוצרת חיץ עמוק בין המהגרים, "הגוזלים מקומות-עבודה, המידרדרים אל הפשע והגורמים לירידה ברמת החיים", לבין ילידיה האוסטרים של וינה.

יהודי וינה כבר למדו להסכין עם המציאות הזאת ולעצום עיניים, כבת-יענה, המעדיפה לטמון את ראשה עמוק בחול. התייר הישראלי מתקשה לחוש בכך ונהנה ממנעמיה של העיר, היודעת לפנק כל-כך את תייריה. במתקפת האהדה התיירותית שלה כלפי ישראל, אף הגדילה באחרונה בירת-אוסטריה לעשות, כאשר פרנסיה דאגו להציב על גדות נהר הדנובה משטח-חול רחב-ידיים מחוף-ימה של תל אביב, "כאות ומופת לחוף-ים אקזוטי".
דברי בלע
ג'סיקה מונטל, מנכ"ל בצלם

אבל, בצד פרגון הענק הזה יש גם בימה לשנאה יוקדת. בפינת מדרחוב קרטנר, פאר-רחובותיה של וינה, ניצבים לעין כל, בראש חוצות, נציגי "בצלם" עם כרזות מאירות-עיניים בעברית ובלועזית, המתיימרות להשמיע את "הקול היהודי האמיתי". אלה יודעות לבשר, למי שרק רוצה לקרוא ולשמוע, את "הזוועות שמחוללת ישראל בעזה" ואת "הגזל ועושק האדמה והמים של הפליטים הנכבשים".

עשרות תועמלני "בצלם", הממומנים בידי מקורות-ערביים קיצוניים, מחלקים לכל המזדמן למקום כרוזי-בלע נגד "ישראל הכובשת", משמיעים "הרצאות מלומדות של יודעי דבר" לעוברי-אורח תמימים ומבקשים "לפקוח עיניים" למי שאינם מודעים ל"זוועות הציוניות".

חשיפת האמת
בצד הפתאים, המתפתים להאמין לדברי השקר, יש גם מי שמודעים לאמת. אלה אינם מהססים להתעמת עם משיחי השקר של "בצלם", לחשוף באוזניהם את כזביהם ולהעמיד אותם על טעותם. ביומו האחרון של חג הפסח, הוא גם הפסח הנוצרי, הייתי עד לעימותים שכאלה, ובמיוחד צדו את אוזניי דבריו של מי שהציג את עצמו כקצין אוסטרי לשעבר מטעם האו"ם, ששירת ברמת הגולן ובחזית הסורית במלחמות ששת הימים ויום הכיפורים. כמי שהיה אחראי בזמנו לפירוק המוקשים בחזית הצפונית של ישראל וכעד-ראייה, ידע אותו קצין להזים, ממקור ראשון, את ילקוט הכזבים של "בצלם" ולהציג את ישראל כמי שנאלצה להתגונן על נפשה מפני האויבים שביקשו להשמידה.

כותב שורות אלה, שנטל חלק פעיל בעימות הקולני, הוצג בפני העוברים-ושבים על-ידי תועמלני "בצלם" כמי ש"דובר דברי שקר וכמי שרק מבקש לשטוף את מוחם של מי שאינם מודעים לסבל הפלשתיני".
תאריך: 06/04/2010 | עודכן: 06/04/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אנשי בצלם משמיצים את ישראל בחוצות וינה
תגובות  [ 13 ] מוצגות   [ 13 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ש"י
6/04/10 12:09
2
י.ש
6/04/10 12:28
3
נצח ישראל לא ישקר
6/04/10 14:19
4
אליהו חיים
6/04/10 17:02
5
רוני מכפר שלם
6/04/10 18:54
 
מב"י
6/04/10 23:36
6
yosik
6/04/10 19:04
 
מב"י
6/04/10 20:29
 
צבי גלברד
6/04/10 21:21
 
zazakri
7/04/10 00:37
7
ישע
6/04/10 23:37
8
אלישמע
7/04/10 15:01
9
מקס פאואר
9/04/10 14:44

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]