בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
מאז שגורשו ממנו אדם וחווה הוא בלט בחסרונו, עד שבא חיים שטסל, מעצב גנים ומסעדן, ופתח את מסעדת "מקום בלב" בגן הקסום שלו ברעננה
|
מסעדת "מקום בלב" [צילום: מקום בלב]
|
|
|
|
|
התשוקה העזה לחזור ביום מן הימים לגן העדן האבוד והמיתולוגי של אדם וחווה לא נתנה, במשך שנים, מנוח ל חיים שטסל, מעצב-נוף וגינון מן המעלה הראשונה בארץ. לפני כעשור קרם, סוף-סוף, חלומו עור וגידים, כשהקים ברעננה, בגן אורגני קסום, בלב הפרדסים של פעם, את "מקום בלב" (רחוב פרדס משותף 5) - מסעדה למאכלי-גורמה כפריים. ב"מקום בלב", המעוצבת בדמותו של יער מכושף, ניתן לחסות, בפינות אינטימיות, תחת חופה טבעית של גפן, לצד נחל מפכפך, או למצוא מסתור בפינה כפרית ולשטוף את העיניים בכחול המים. חללה הפנימי של המסעדה מקושט, בטוב-טעם, בכלים עתיקים והשולחנות המרווחים, המעוצבים בסגנון נושן, פזורים מסביב לאגם פסטורלי. את פני הבאים למסעדה מקדמת מעשנת-ענק, לצידם של מים זורמים לאיטם, ולמשמע-קולן של קרפדות שמקרקרות בהם. באחת מפינות הגן מוצב דוכן פלאפל מאבן, נוסח ימים עברו, ובפינה אחרת מוצב דוכן-גזוז מקיוסק של פעם.
|
מאז שפתח את המסעדה הפסטורלית שלו, שבוי מעצב הנוף והגינון בקסמה של הקולינריה, פרי-יצירתו להתפאר, ומהנה את אורחיו המרובים באירוח למופת ובבישול ביד אמן. התארחנו אצלו בערב יום העצמאות ובאווירה הקסומה שנכונה לנו, טעמנו את טעמה של מה שקרוי "מדורת השבט", צופים במטבח הטאבון העגלגל והמוסק בעצי-זית. במטבח המיוחד הזה נוהג שטסל לרקוח את הירקות שהוא מגדל במו ידיו בגן שלו: פארסה, פטרוזיליה, בזיליקום, חסה וברוקולי, שנקטפים טריים ועסיסיים מדי בוקר. בארוחת החג שהוצעה לנו פתחנו בכבדי-עוף מוקפצים, עם בצלצלי-שאלוט וקסיס מתקתק, על מצע של ירקות מאודים. המנה הייתה גדושה ומעולה בטעמיה. בת הזוג נדלקה על 330 גרם של סטייק-אנטרקוט, ברוטב יין אדום, שנחת על מצע של מחית בטטות ומח-עצם - מנה שלא ביישה לדבריה, כהוא זה, את איכות הבשר של ארץ-הולדתה, ארגנטינה. הקינוחים שהוגשו לנו היו חגיגה אמיתית: פאי-תותים עסיסי, שתחתיתו בצק פריך, עטוף בווניל ושוקולד לבן, ומנת פחזניות ממולאות בקרם-וניל. את כל הכבודה הנכבדה שבאה אל בני מעינו שטפנו בלימונענע מן הגן ובגזוז בטעם פטל של ימי קום המדינה. בטרם נאמר שלום, לגמנו אספרסו כפול ודומיננטי, שהציף ניחוחות שמיימיים. בסופו של דבר נפרדנו מ-260 שקל (כולל תשר של 15 אחוז) על ארוחה לשניים עם שירות ושירותים מעולים, ובו במקום נדרנו נדר לחזור ל"מקום שבלב", שאותה זיכינו במלוא 10 הנקודות המגיעות לה, במהרה בימינו.
|
|
תאריך:
|
21/04/2010
|
|
|
עודכן:
|
21/04/2010
|
|
ראובן לייב
|
|
סגן ראש הסוכנות לאנרגיה אטומית של אירן, בהזד סולטני, אמר (יום ג', 13.4.10) לסוכנות הידיעות האירנית פארס, כי "אירן תצטרף למועדון המדינות הגרעיניות בתוך חודש".
|
|
|
|
|
|
ל"ג בעומר, כפי שהוא מצוין כיום במערכת החינוך, נועד להנציח מיתוסים אידיאולוגיים של "טוב למות בעד ארצנו", תוך הפעלת מכבש שיגמד כל גילוי של ספקנות, תהיות או התחבטויות, העשוי להזין תשתית של דפוסים חברתיים הומאניים וביקורתיים. חבל שמערכת החינוך שלנו אינה מאפשרת קיום של דיאלוג עם שלל ממצאים תלמודיים וארכיאולוגיים, שיאפשרו לתלמיד לעבור את שלב התהייה וההתלבטות ומתוכו לגבש דעה.
|
|
|
התעופה האזרחית הייתה מאז ומתמיד יעד לטרור. התחזיות הקודרות שהועצמו לאחר אירועי ה-11 בספטמבר נענו בהשקעה של מאות מיליוני דולרים בביטחון למניעת טרור בשדות התעופה. השבוע התברר שהיה מי שהקדים את אל-קאעידה בהנחיתו מכה ללא תקדים בהיקפה על התעופה ודרכה - על הכלכלה הגלובאלית: הטבע שלח מסר: אני עדיין כאן!
|
|
|
יום הזיכרון לחללי צה"ל הוא יום אחר. עצוב. זה יום של שאלות נוקבות, חיבוטי נפש, סולידאריות ויהדות. זה יום שגורם לנו תודעתית לצופף שורות. זה יום שאנחנו מבינים בבהירות, שיש קשר הדוק בין עבודה, נתינה, התנדבות ותרומה, לבין עוצמתנו - שהרי אי-אפשר לייצר עוצמה יש מאין. זה יום שבו אנחנו מרכינים את ראשנו מול הכאב והצער של המשפחות השכולות. זה יום שאנחנו רוצים להביט מקרוב בעיניהם של המשתמטים.
|
|
|
|