|
|
|
|
| אחרי שהתרגלנו להאמין לשקרים של עצמנו התחלנו להאמין לשקרים של אויבינו. כשאומרים לנו 'אנשי שלום' ועוד מוסיפים את מילות הקסם 'משט הומניטרי', אנחנו מגיבים כמו נרקומן שקיבל את מנת הסם היומית | |
|
|
|
כל הסימנים לימדו שעל ספינת הטרור 'מרמרה' מצטופפים שונאי ישראל ולא שוחרי שלום. שיש ביניהם טרוריסטים מדופלמים כמו קאפוצ'י שגורש מישראל על-רקע הברחת אמצעי לחימה ופעילות טרוריסטית, וכמו ראאד סלאח, המניע את התנועה האיסלאמית להשמדת מדינת ישראל. נוסעי הספינה הצהירו הצהרות לוחמניות שהתפרסמו עוד לפני צאת המשט לדרכו. לא היה כל צורך בהערכות מודיעיניות מורכבות, הכתובת הייתה על הקיר.
אך מתברר שברגע האמת 'הופתענו'. הופתענו שאנשי השלום התגלו כטרוריסטים צמאי דם שהקשר בינם לבין סיוע
הומניטרי הוא כמו הקשר שבין חמאס לזכויות אדם.
אולם השכנוע העצמי שמדובר באנשי שלום היה כל כך דומיננטי, שחיילי השייטת נשלחו למשימה כשבידם אמצעים לפיזור מהומת ילדים שהשתובבו בקייטנה.
אינני מקבל את ההסבר שמדובר היה ב'חסר מודיעיני'. החסר היחיד הוא בהיגיון הישרדות אנושי. בחובה להבחין בין טוב לרע, בכורח להבדיל בין משאלות הלב לבין המציאות האכזרית שאנו נמצאים בה. זהו עיוורון רצוני שמובילה המנהיגות בישראל.
מתעורר אצלי חשש שהעיוורון הזה מחלחל גם לשדרות הפיקוד ולזרועות המודיעין. הכמיהה האובססיבית לראות באויבינו המרים 'אנשי שלום', שאם רק נוותר להם וניתן להם את מבוקשם יכתתו את חרבותם לאתים ואת השברייה לגלבייה, הפכה להיות סוג של הערכת מודיעין. לולא הייתי יושב בוועדת חוץ וביטחון ושומע עד היכן הדברים מגיעים, הייתי רגוע. הנחת היסוד שהמודיעין עוסק באיסוף חומר מודיעיני תוך הערכתו האובייקטיבית, מתנפצת לנו בפנים שוב ושוב. לפני כחודש אף התרעתי בפני שר הביטחון שהערכות המודיעין בעניינים שונים מביאות אותי להבנה איך התרחש המחדל המודיעיני באוקטובר 73'. הוא מצדו ענה בגיחוך.
|
|
שר הביטחון שחי בהזיית שלום, מקרין לצערנו על המערכת כולה. מכבסת המילים שהפכה להיות לחם חוקנו, הייתה לנו שוב לרועץ. לאלפי נטבחי הטרור שבאו כתוצאה מהסכמי אוסלו הארורים, הדביקו את השם ההרואי 'קורבנות השלום'. את הבריחה החפוזה מעזה תוך החרבת יישובים יהודיים פורחים, כינו בשם הקליט והנינוח 'הינתקות'. את הדיאלוג עם אבו-מאזן שמסרב להתקרב לנתניהו, מגדירים 'שיחות קרבה'. שום קשר בין המינוחים הספינולוגיים לבין המציאות העגומה. ערב הסעודית תוציא עוד תוכנית להשמדת ישראל בשלבים, אך תקרא לה 'יוזמת השלום הסעודית', וכבר יימצאו לה חסידים נלהבים.
אז זהו, אחרי שהתרגלנו להאמין לשקרים של עצמנו אנחנו לוקים בעיוורון כשמדובר בשקרים של אויבינו. כשאומרים לנו 'אנשי שלום' ועוד מוסיפים את מילות הקסם 'משט הומניטרי', אנחנו מגיבים כמו נרקומן שקיבל את מנת הסם היומית. זועבי וראאד סלאח הופכים מיד ליונים צחורות, וארגון הטרור IHH מקבל סימפתיה כמו משלחת הסיוע הצה"לית להאיטי.
אינני מאשים את ההערכות של המודיעין, הם עושים מלאכתם נאמנה לאדונם. הם משמיעים לו את מה שהוא רוצה לשמוע. הם מערבבים מעט מידע עם קצת מודיעין יחד עם הרבה הרבה משאלות לב של ההזויים שהובילו אותנו להסכמי אוסלו הארורים, לבריחה מעזה ולאלפי טילים על בתי ילדינו. הם אלו שהבטיחו שהבריחה מדרום לבנון והפקרת צד"ל יהפכו את לבנון לדמוקרטיה ויצואנית דובדבנים. הערכה שהתאמתה בחלקה - 'דמוקרטיה' בשליטת נסראללה ויצואנית טילים על ריכוזי האוכלוסיה בתל אביב.
אינני מצפה שברק יסיק מסקנות, כידוע במחוזותינו הוא מאלו שלא טועים לעולם. אני כן מקווה שהמיני-מחדל הזה של השלכת חיילים ללינץ' אכזרי יזעזע את אמות הספים במקומות הנכונים. צריכים לשוב להנחת העבודה שלפיה על המודיעין מוטלת המשימה להיערך למלחמה. ברק ונתניהו מוזמנים בינתיים להמשיך לקשקש על כאילו 'שלום'.
|
|
הכותב הוא חבר-כנסת במפלגת האיחוד הלאומי
| תאריך: |
14/06/2010
|
|
|
עודכן: |
14/06/2010
|
|
|