רמטכ"ל שהוא סמל ליושרה

באווירה העכורה השוררת בצבא וכל עוד אין תחליף ראוי לגבי אשכנזי - מן הראוי היה לאפשר לו להשלים את שנת כהונתו החמישית באין מפריע
ראובן לייב מאמרים פרשת הרפז תגובות
עידן יוסף
הרמטכ"ל נחקר במשטרה

עופר וולפסון
אשכנזי העביר את המסמך למשטרה

עידן יוסף
גורם צבאי מגלה: "אשכנזי החזיק ארבעה חודשים במסמך"

איציק וולף
נפגע אמון הציבור בצה"ל

מזויף או לא - מסמך-גלנט טובל ברפש עמוק. יש בו כדי להעכיר, עד קצה גבול היכולת, את אווירת הנכאים, שכבר שוררת בלאו הכי במערכת הביטחונית. בינתיים הוא הספיק לקלוע למבוי סתום שורה של קצינים בכירים, בקבע ובדימוס, העלול לאיים על הקוריקולום שלהם.

לבוץ הזה נקלע, שלא באשמתו, גם רב-אלוף גבי אשכנזי. מאז כהונתו של חיים לסקוב כראש המטה הכללי החמישי של צה"ל, עוד לא נולד רמטכ"ל ישר ואמין כמוהו. ספק גדול אם מישהו מהמועמדים, האמור לרשת את מקומו של אשכנזי, יצליח להיכנס לנעליו הגדולות.

תמים-דרך

סוד גלוי הוא שמלחמת הגנרלים, הנטושה בכל עוזה, מעולם לא הייתה לרוחו של רא"ל אשכנזי. זו, מן הסתם, גם הסיבה שהוא נמנע מלהעביר את מסמך-גלנט לידי הפרקליט הצבאי הראשי או לידי המשטרה. הרמטכ"ל, תמים הדרך, שהריב והמדון ממנו והלאה, האמין בתוך כך בכל ליבו שהמדובר במסמך אותנטי ושלא מדובר בכלל בפלילים. בד-בבד הוא לא היה מוכן לתת יד למאבק פנים-צבאי מלוכלך במירוץ לרמטכ"לות, שכבר ממילא מכור מאחורי גבו.

שמן למדורה

את המצב העגום בצמרת צה"ל, שבו אפילו הנחשים של "בוגי" בקריה נזקקים לנעליים גבוהות, ביקש אשכנזי למנוע בכל מחיר. אין תמה שברפש הזה ובמי המדמנה העכורים לא היה הרמטכ"ל מוכן לטבול ולו לרגע. שמן למדורה, הבוערת כבר בלאו הכי, הוסיפו גם היחסים המנוכרים בינו לבין שר הביטחון, אהוד ברק. ככל הנראה מנע אי האמון בו להתייעץ עימו, או להפקיד בידיו את המסמך הפרובלמטי.

השלמת כהונה

מעל לכל, ספק גדול אם הצמרת הביטחונית, המסוכסכת כל-כך בינה לבין עצמה, מסוגלת בכלל להוציא היום מקירבה רמטכ"ל ראוי בנוסח גבי אשכנזי. אף שאין מקום להטיל ספק בכושרו של איש מהם, אין לשכוח כי בעברו הצבאי של כל אחד דבק רבב כלשהו. על אחת כמה וכמה רובץ הכתם לפתחם של אלה במלחמה הנטושה ביניהם בכל עוזה. מן הסיבה הזאת כשלעצמה, וכל עוד לא נמצא מועמד מתאים לרשת את מקומו, מן הראוי היה לאפשר לגבי אשכנזי להשלים את שנת-כהונתו החמישית כרמטכ"ל, כדי שכולנו נצא, בסופו של דבר, נשכרים.
תאריך: 19/08/2010 | עודכן: 19/08/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רמטכ"ל שהוא סמל ליושרה
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
האזרח התמים
19/08/10 09:29
2
ישמעאל
19/08/10 09:50
3
מאמר מטעם
19/08/10 11:26
4
שרגא עילם
19/08/10 12:50
5
זהבה המתוקה
19/08/10 13:44
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
השר לעניינים אסטרטגיים והמשנה לראש הממשלה, משה יעלון, תוקף בחריפות את שר הביטחון, אהוד ברק, על-רקע גלגול האחריות על ההשתלטות על המשט לרצועת עזה ממנו לעבר הדרג הצבאי בעדותו בוועדת טירקל.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il