הכתרת הרמטכ"ל העשרים

רא"ל בני גנץ הוא חידוש - הרמטכ"ל הראשון שלא בחר שם עברי ועם שם כזה הפיתוי בוודאי היה לא קטן. בני גנץ הוא גם הרמטכ"ל הראשון שנולד אחריי והתגייס לצה"ל לאחר שהשתחררתי משירות החובה. פתאום כבר אי-אפשר להתייחס לרמטכ"ל כאל המבוגר האחראי וממה שמתפרסם חדשות לבקרים אין, כנראה, בצמרת מערכת הביטחון מבוגר אחראי
משה גולדבלט מאמרים תגובות
חיילים ותיקים אינם מתים הם רק נמוגים, אמר הגנרל האמריקני דגלאס מק ארתור בנאום הפרידה הדרמטי שלו לפני הקונגרס האמריקני, נאום שנישא לאחר הדחתו [בגיל 71!] על-ידי הנשיא טרומן. גם אם היעלמותו של מק ארתור הקשיש [מצביא מהולל לכל הדעות] מהבמה הציבורית והצבאית ארכה מעט היא אכן התרחשה, לאחר סדרה של טקסי פרידה מהעם האמריקני.

מפקדים דגולים אחרים נמוגו מהר יותר וללא גינונים מיותרים של טקס, כך צריך להיות שכך גם היה בדרך כלל. רמטכ"ל פורש, מדוע לא ניתן להסתפק במסיבת סיום צנועה ובמסדר פרידה? הרי ממילא אנחנו לא נפרדים באמת ויש כמה רמטכ"לים שלא נפרדנו מהם גם לאחר פטירתם.

מושבו של הרמטכ"ל אשכנזי על בימת הפרשנות הצבאית מובטח לו ויש האומרים שאף קריירה פוליטית צפויה לו בעתיד, אבל על כך לא הייתי מהמר. שאול מופז יריבו הפוליטי הפוטנציאלי כבר מינה עצמו ליו"ר ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון שתפקידה לברר את הטענות החמורות של שר הביטחון כלפי רא"ל במיל אשכנזי ונדמה לי שמופז לא יחמיץ הזדמנות לחסל יריב פוטנציאלי.

בחודשים האחרונים הרמטכ"ל היוצא לא הפסיק להיפרד ובסיומו של מסע הפרידה המביך נאלצנו גם להיפרד מאיש יחסי הציבור הפרטי שלו, "הקצין הבכיר" בתנועה הקיבוצית [אוי לבושה] המקבל משכורת כדובר צה"ל. תמיד תהיתי איך מי שמסרב להודות בפני עצמו ולציבור שהוא קירח ומסווה עובדה זו בתסרוקת מגוחכת בסגנון "הלוואה וחיסכון" מצפה שיאמינו לו בתחומים אחרים. לתשומת לב ראש ממשלתנו המסדר שיערו, באופן פחות מוגזם, באותה שיטה.

רא"ל בני גנץ הוא חידוש - הרמטכ"ל הראשון שלא בחר שם עברי ועם שם כזה הפיתוי בוודאי היה לא קטן. בני גנץ הוא גם הרמטכ"ל הראשון שנולד אחרי והתגייס לצה"ל לאחר שהשתחררתי משירות החובה. פתאום כבר אי-אפשר להתייחס לרמטכ"ל כאל המבוגר האחראי וממה שמתפרסם חדשות לבקרים אין כנראה בצמרת מערכת הביטחון מבוגר אחראי.

ככול שפחות שמחים כך יותר חוגגים - כך אומרות מילותיו של שיר שאת שמו ושאר מילותיו שכחתי. ככול שיראת הכבוד שלנו כלפי צה"ל ואלופיו פוחתת, טקסי הפרידה והכתרת המלך החדש מפוארים יותר ומתוקשרים יותר, אלא אם פרש המצביא בנסיבות שאינן מוסיפות לו כבוד [וגם אז הוא מסרב להימוג-ראה רא"ל דן חלוץ]. על-רקע טירתו של מי שלבסוף לא מונה ועל-רקע הפקות היח"צנות המגלומניות המיותרות, לא נותר לנו אלא לקוות שרא"ל גנץ יחזיר לצה"ל לפחות את הערך של "הצנע לכת" - בהצלחה.
תאריך: 14/02/2011 | עודכן: 14/02/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הכתרת הרמטכ"ל העשרים
תגובות  [ 9 ] מוצגות   [ 9 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ועדת טירקל מושחתת
14/02/11 13:05
2
אברהם שלום
14/02/11 17:05
3
הכל חוץ מביצועים
14/02/11 21:03
4
שיעורי בית חביבי
14/02/11 22:40
 
אורי הכהן
14/02/11 23:08
5
אביתר בן-צדף
14/02/11 23:34
6
גולדבלט משה
15/02/11 05:36
 
אביתר בן-צדף
15/02/11 10:34
7
נמי
15/02/11 08:11

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]