|
השף של 'בויאנה' - היישר מסופיה
|
|
|
|
|
אל קסמו של המטבח הבולגרי התוודענו במסעדה צבעונית ומסבירת-פנים ביפו, המאוכלסת, רובה ככולה, כל ימות השבוע, בקהל-סועדים של יוצאי בולגריה. על מטבחה של "בויאנה" (בן תרדיון 2), בת החמש, הממוקמת בסמטה צדדית שמאחורי שדרות ירושלים, מופקד שף חדש ועתיר-ניסיון, שהגיע אליה היישר מסופיה, ושמפליא להוציא מתחת לידיו את המאכלים הקלאסיים של ארץ-מוצאו. על-אף שאיננו נמנים עם יוצאי בולגריה, אנו רוחשים להם אמפטיה רבה ומרעיפים תשואות-חן לקולינריה המעודנת ושופעת הבריאות שלהם.
היינו בשניים, ועל שולחננו נחת תפריט רבגוני של מרקים, בשרים, ירקות ממולאים, אומלטים וסלטים. מן המנות הראשונות ערבו לחיכינו מרק השעועית הסמיך, עם לחם הבית הלבן, ומבחר הסלטים העשיר בהרכבו: סלק, תפוחי-אדמה, כרוב, פלפלים, חצילים ועגבניות קצוצות.
זול ומשביע
כשהגיע תורן של העיקריות, נפל הפור על מוסקת תפוחי-אדמה שמיימית, על מצע של אורז ותרד, עם נתחי-בשר מבושל, וגם על כבדי-עוף מטוגנים קלילות ועסיסיים, עם תפודים אפויים, וקבב פיקנטי בפטרוזיליה, עם גבעה של אורז ושעועית לבנה - תשלובת מוצלחת מאין כמוה. נס.טי צונן וקולה הרוו את הצימאון ושטפו אל קירבנו את כל הכבודה.
על סף התפוצצות מן השפע הזה שבו הולעטנו, לא ויתרנו על הקינוחים המפורסמים של "בויאנה". קרם הבווריה, שהוגש ביד נדיבה, היה מעוטר בשכבה דקה של סירופ-שוקולד ובאגוזים טחונים, על מצע של ביסקוויט רך. החרה-החזיק אחריו קרם הקרמל - שני קינוחים ללקקנים חובבי מתיקה כמותנו, שלאחריהם אפשר רק לברך את ברכת המזון.
כל המנות שבאו אל פינו הוגשו ביד נדיבה ואוהבת, ואף שהיינו רק בשניים, אפשר היה להזין בהן כיתת-חיילים, שהייתה מן הסתם באה, כמונו, על סיפוקה. החשבון הסתכם ב-204 שקל – זול, טעים ומשביע - שעליו הוספנו תשר של 15 אחוז לשירות אדיב ונדיב. ובסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, הענקנו ל"בויאנה" 9 נקודות.