|   15:07:40
  יוסף קנדלקר  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
קבוצת ירדן
פלמינגו ספא: יום כיף זוגי בלתי נשכח בחיפה

המדריך למנגליסט

לקראת ימי חול המועד והמפגשים המשפחתיים המרובים ועמוסי הארוחות, כל מה שצריך לדעת כדי להתחיל למנגל...
15/04/2011  |   יוסף קנדלקר   |   מאמרים   |   חגים ומועדים   |   תגובות
[צילום: יעל שביט-תקשורות]

כפי שהבטחתי, הבאתי כבר את המדריך לקניה למצרכי המנגל, ועכשיו, מאותם מקורות שכבר ציינתי בפעם הקודמת, אני מביא את המדריך - הלכה למעשה למנגלור אולי מנגליסט או מנגלטור, איך שהוא ייקרא (גם ככה הוא יריח בצורה כזו שאף אחד לא ישמח כשהוא יצטרף לשולחן). שוב ההנחיות הן בלשון זכר רק לנוחות (בעיקר של הנשים):

1. אל תשתמש בנפט, נוזלי הצתה או גחלים ניצתות מעצמן, על בשר שמישהו שאתה אוהב הולך לאכול. נעזוב את טעם הנפט שהכימיקלים האלו נותנים לבשר שלך - המוצרים האלו רעילים. קנה פחמים מעץ טבעי, לא פחמים דחוסות. די קל להדליק אש כמו בנאדם: אתה מרכז את הפחמים במקום אחד, מוסיף להם ניירות מגבת ספוגות בשמן בישול שהקצה שלהם יבש (כמו פתילייה), ומדליק בסבלנות. תוך שעה שעה וחצי, נפנוף אין סופי והמון עשן לריאות, המנגל יידלק. תשתדל לא להסתובב יותר מידיי קרוב לאנשים. אתה לא מדיף ריח נעים.

2. מתי שמים את הבשר על הגריל? לאחר הדלקת הפחמים אפשר להניח את הרשת אחרי עשר דקות, שתתפוס חום; את הבשר אפשר להתחיל לשים כשהאש כבתה לגמרי והגחלים מקבלות ציפוי לבן של אפר. שימו לב-לא מומלץ לתת לילד שרוצה לעזור לנפנף, אחרי שהנחתם את הבשר, אחרת האפר הלבן יכסה לכם את כל הבשר. ולא, זה לא בריא!

3. איך מכינים את הרשת? רשת זה לא חבית יין שצריכה לתת טעם. רשת מלוכלכת לא תורמת לטעם. הלכלוך פוגע בהולכת החום ונוטה להידלק. נקה את הרשת עם מברשת פלדה, ואז תעבור עליה חצי בצל טבול בשמן. הבצל נפטר מחלק מהלכלוך - אבל יותר חשוב מזה, משמן את הרשת, ככה ששום דבר לא יידבק אליה. שווה לשמן את הרשת שוב בין נגלה לנגלה. זה המקום להעיר - הטריק של בצל בשמן הוא טריק ידוע ולא המצאה של הממנגל שחושב שרק הוא יודע זאת.

4. מכת חום- אתה רוצה לתת מכת חום מטורפת לכל נתח שעולה על האש. מכת החום הופכת את החלק החיצוני של הבשר לשכבה אטומה לנוזלים - וככה הנוזלים שבתוך הנתח נשארים בתוכו. זה מה שנקרא "לסגור". אם אתה משרה את הבשר במרינדה שיש בה שמן - או פשוט מורח קצת שמן על הבשר לפני שהוא מגיע לאש - אתה עוזר לבשר להיסגר. סטייק במשקל 300 גרם צריך מכת חום של שתיים או שלוש דקות מכל צד (ואז הוא מוכן בדרגת מדיום רייר); פרגית צריכה מעט פחות מדקה מכל צד. שימו לב, יותר מזה הבשר הופך להיות קשה, יבש, ולא טעים. מי שחושב שללחוץ על הבשר ולהוריד ממנו את השומן זה טוב יגלה שבשר ודיקט הם אותו דבר.

5. בשלב הזה, מעבירים את הנתח לבישול סופי באזור "הקר" ומפנים מקום לנתח הבא באזור החם. כמה זמן צריך הנתח? יש שאומרים שהאמנות האמיתית בגריל היא לדעת בדיוק מתי צריך להוריד את הבשר. בינתיים אל תתבייש לבדוק: קח איזו פרגית שנראית לך מוכנה ותן לה ביס. מוכנה? אחלה. לא מוכנה? תחזיר לאש, ואל תספר לאף אחד. שים לב, מספיק לבדוק חתיכה אחת. לא צריך לגמור את כל החתיכות הטובות ולהשאיר לאורחים את השרופות.

6. מה הסדר הנכון לשים בו בשר? האש תלך ותתקרר, ככה שכדאי להתחיל מהנתחים שאוהבים חום גבוה - כלומר, כל מה שיש בו הרבה שומן, כמו הקבבים, הנקניקיות והצלעות - ולעבור לנתחים העדינים יותר בהדרגה. זה אומנם לא מסתדר עם זה שרוצים לתת לילדים לאכול קודם אבל בינינו- כמה הם כבר אוכלים?

7. בעיות נפוצות כמו גחלים שהולכות ונגמרות, ויש עוד המון בשר- תגבר בעוד גחלים. תוריד את הרשת, תכניס עוד גחלים, תערבב ותן הרבה חמצן (נפנף, מאוורר). הגחלים נדלקו - אש תהרוג לך את הבשר, ולכן כשהגחלים מתחילות לבעור, תוריד את הרשת (חשוב!) ותתיז קצת מים על מוקדי הבערה. קצת, לא קנקן שלם!

יש עוד המון, אבל אני מקווה שעזרתי במעט. במשך החג אני אעבור לטעום לבדוק אם מישהו יישם את ההמלצות. בתיאבון.

תאריך:  15/04/2011   |   עודכן:  15/04/2011
יוסף קנדלקר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המדריך למנגליסט
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
גיזמו בון
15/04/11 22:48
2
יוסי פלס
18/04/11 01:06
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מערכת "כיפת ברזל" מתבררת כהצלחה כבירה. היא פותחה בזמן שיא של כשנתיים-וחצי תוך התבססות מלאה על יכולות פיתוח ישראליות ייחודיות. עם דיווח של מערכת הביטחון על תשעים אחוזי הצלחה בפעילות המבצעית הראשונה, כשירותה איננה ניתנת לערעור.
15/04/2011  |  עופר ישראלי  |   מאמרים
הייתי שמאלן שחונך להיות שמאלן, אבל בעצם הייתי גזען.
15/04/2011  |  יובל אלעד  |   מאמרים
הודעת היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כי שר החוץ אביגדור ליברמן יועמד לדין, בכפוף לשימוע, בסעיפי הלבנות הון, מרמה והפרת אמונים והטרדת עד מסיימת סאגה משפטית ארוכה שהחלה לפני למעלה מעשור. אלא שכבר כעת יש לקבוע כי ההתארכות רבת השנים של הפרשה מהווה עינוי דין מתמשך שנעשה לשר, והיא מעמידה בסימן שאלה גדול את דרך ההתנהלות של פרקליטות המדינה ומערכת שלטון החוק בישראל.
15/04/2011  |  אסף גולן  |   מאמרים
המדריך האולטימטיבי
15/04/2011  |  ציפי לידר  |   מאמרים
לַהַט יֶתֶר
15/04/2011  |  אברהם הללי  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
רק הפרופסור גרשום שלום - מי שהביא לידיעת העולם את תורת הקבלה הנשכחת ועמד על מעשיו של נביא השקר שבתי צבי - הטיח בחילונים ובחרדים בארצם של יוהאן וולפגנג גתה ולודוויג בטהובן כי אין דב...
חיים רמון
חיים רמון
רוב הפרשנים הצבאיים תומכים עתה בתוכנית המטכ"ל להיכנס לרפיח, להרוג כמה מאות מחבלים ואז לצאת ממנה, אפילו שדרך פעולה זו כבר נכשלה כישלון חרוץ    בשביל לשמוע הדהוד של תוכניות המטכ"ל ושל...
דרור אידר
דרור אידר
האנטישמיות הגואה באוניברסיטאות בארה"ב ביחד עם המלחמה המתמשכת, גורמים לפקפוקים בצדקת הדרך    מה למדנו מההיסטוריה ומדברי חכמינו שבכל הדורות, מה פסק קרדאווי ומה צייצה חכמת פיזיקה על הת...
חברון [צילום: משה מילנר/לע"מ]
שירה אדרי
בשנת 1929, במהלך מאורעות תרפ"ט (1929), הרבה לפני "הכיבוש", נשים וילדות יהודיות רבות נאנסו על-ידי הפורעים הערבים
אפרים הלפרין
אפרים הלפרין
בי' בתשרי פרצה מלחמה יום הכיפורים    בכ"ב בתשרי שמחת תורה פרצה מלחמת חרבות ברזל    בי"ד בניסן, ערב פסח כמה שעות לפני ליל הסדר הכריז צה"ל בתזמון נדיר אשר רק צבא האויב וארגון החמאס היו...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il