ריאליטי פלילי

השפעתם הנטענת של עבריינים על התנהלותה של מרגלית צנעני בתוכנית "כוכב נולד" חייבת להבהיר, בעיקר לרגולטורים, שתוכניות הריאליטי כבר אינן "רק" בעיה תרבותית וחינוכית. התוכניות הללו הופכות להיות גם כר להימורים ולבעיה פלילית חמורה
איתמר לוין מאמרים פרשת מרגול תגובות
איתמר לוין
המדינה: צנעני הופעלה ב'כוכב נולד' ע"י עבריינים

בכתב האישום נגד מרגלית צנעני לא נאמר מדוע מיכאל חזן השפיע על הצבעתה ביחס לאורטל אדרי בתוכנית "כוכב נולד". ייתכן שהיה כאן מניע אישי, ייתכן שהיה כאן רצון לגזור קופון עסקי עתידי, וגם ייתכן שמאחורי סיפור-המשנה הזה עומדים הימורים.

דומה שאיש לא יופתע אם יתברר שההסבר השלישי הוא הנכון. בישראל יש תעשיית הימורים בלתי-חוקיים אדירה, המגלגלת לפי ההערכות מיליארדי שקלים בשנה. לא רק שההימורים הללו גורמים להתמכרות והורסים חיים של אנשים ומשפחות, אלא שהם גם כר פורה לפשיעה חמורה. סוד גלוי הוא, שכספי הימורים מגישים לשוק האפור ולהפך, שעבריינים כבדים שולטים בתחום ומממנים באמצעותו את פשעיהם, ושמי שאינו משלם להם עלול לשלם בגופו.

הבעיה כאן היא כפולה. ראשית: אוזלת היד של רשויות אכיפת החוק, שמצליחות מדי פעם לשים את ידיהן על מהמרים ואפילו על מארגני ההימורים, אך ככלל - לא עוקרים את התופעה ואפילו לא מרתיעים מפניה. הפיכת ההימורים לחוקיים, לפחות חלקית (קזינו באילת), לא תפתור את הבעיה אלא רק תחריף אותה, שהרי מהמרים כבדים ימשיכו ממילא להמר בצורה בלתי חוקית, אבל התופעה כשלעצמה תקבל לגיטימציה.

הבעיה השנייה: תוכניות הריאליטי. רבות כבר נאמר על כך שמדובר בתוכניות רדודות, מציצניות, הפונות ליצר ההתעשרות המהירה והקלה. אך דומה שאיש עדיין לא הפנים את העובדה, שתוכניות אלו - מעצם טבען - ממש זועקות להימורים על תוצאותיהן. הבה ונזכיר שהימורים על ספורט הם חוקיים בארץ ובעולם - והרי תוכניות הריאליטי הן סוג של ספורט: תחרות בין מספר מתמודדים שרק אחד מהם יכול לנצח ולקחת את כל הקופה (פשוטו כמשמעו). שלא לדבר על כך ששלבי התוכניות הללו - מי יודח ומתי - גם הם מעודדי הימורים.

מי שאשמים בכך שאנו טובעים ברפש הריאליטי הם זכייני הטלוויזיה המסחרית (ערוצים 2 ו-10) והרגולטורים שאינם מצליחים לפקח עליהם. שני הערוצים די מצפצפים על מחויבויותיהם בתחומי ההפקה המקורית והאיכותית, ומפנים את רוב מרצם לריאליטי. הם יודעים, שלכל היותר ייקנסו בכמה דקות פרסום - שבריר של חלקיק של אחוז מהכנסותיהם. שלא לדבר על ערוץ 10, שעצם קיומו כיום הוא הפרה בוטה של החוק ותנאי המכרז - הפרה שקיבלה הכשר מהרגולטורים.

מזכייני ערוצים 2 ו-10 אין לנו שום ציפיות. הם אנשי עסקים קרים, שרוצים להשקיע כמה שפחות ולהרוויח כמה שיותר. אך הרגולטור חייב להתעורר ולהבין, שהריאליטי כבר איננו "רק" בעיה תרבותית וחינוכית; הוא הופך להיות בעיה פלילית.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 29/08/2011 | עודכן: 29/08/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ריאליטי פלילי
תגובות  [ 10 ] מוצגות   [ 10 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
נחום שחף
29/08/11 12:06
2
ישמעאל
29/08/11 13:42
3
מהמשפיעים
29/08/11 13:53
4
אמיר2008
29/08/11 13:54
5
ללהקות הצבאיות
29/08/11 14:13
6
והתקשורת חוגגת
29/08/11 14:42
7
אאאאאא
29/08/11 15:06
8
מפוקח
29/08/11 15:56
9
443
29/08/11 16:02
10
אבנר אברהם
30/08/11 12:29
פורום: פרשת מרגול כתוב הודעה

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]