בזכות התבונה הריאליסטית

בפדיונו של גלעד שליט מן השבי התעלה על עצמו ראש הממשלה בנימין נתניהו. הוא הוכיח לא רק את גדלות ליבו, אלא גם את ראייתו המדינית המפוכחת. שאפו גם לראש השב"כ, יורם כהן, שנטל על עצמו את כאב הראש הכרוך בהתמודדות עם שחרורם של מאות מחבלים-מרצחים, שדמם על ידיהם
ראובן לייב מאמרים עסקת שחרור שליט תגובות
איתמר לוין
נחתמה עסקה לשחרור גלעד שליט

שאפו גדול לראש הממשלה, בנימין נתניהו, על גדלות הלב שגילה בפדותו את גלעד שליט משביו. שאפו גדול לא פחות ליורם כהן, ראש השב"כ, שנטל על כתפיו את ההתמודדות הקשה הכרוכה בשחרורם של מאות מחבלים מרצחים. אומנם מאוחר למדי, ואולי גם ממש בשעת השין, אבל טוב מאשר לעולם לא.

כך או אחרת, מעבר למצוקתו הפוליטית, הוכיח ביבי שהריאליזם גבר אצלו על האידיאולוגיה, ובמהפך של רגע אחד הצליח לצבור לזכותו נקודות, שאותן איבד קודם לכן.

את גלעד שליט צריך היה להחזיר כבר מזמן, ובכל מחיר. גם אם הוא אכן כואב כל-כך וגם כאשר צה"ל בהחלט איננו חברת-ביטוח. אלף מחבלים, עם דם על הידיים, אינם שקולים כנגד חייל-צה"ל תמים, שנפל בשבי לא רק על לא עוול בכפו, אלא גם בשל פאשלה צה"לית. וחוץ מזה, מרקיז, בהיסטוריה ההרואית שלו ידע תמיד צה"ל לקיים את חובת-מצוות פדיון-שבוייו, אפילו כאשר עסקת החבילה הייתה ממש מיותרת - והמבין יבין!

לסמוך עליהם

חזקה על שירותי הביטחון ועל צה"ל, העושים ימים ולילות לשמירת ביטחונם של אזרחי ישראל, שישכילו להתמודד עם כאב הראש הכרוך בשחרורם של מאות מחבלים-מרצחים, היוצאים אל החופש כשדמם על ידיהם. על אחת כמה וכמה אמורים הדברים נוכח ניסיון העבר המר איתם. סימוכין לעניין הם ראשי המוסד ושירות הביטחון הכללי, בהווה ובדימוס, שסמכו בעצמם את ידם, ללא היסוס, על שחרורו של שליט, גם במחיר הנורא שתבע החמאס תמורתו.

סוד גלוי הוא שאת גלעד שליט אפשר היה לפדות עוד לפני שנים. אחרי ככלות הכל, עסקת החבילה הייתה תמיד תלויה בהסכמתם של ראשי הממשלה הישראלים המכהנים, אולמרט ונתניהו. שניהם היססו משיקוליהם שלהם, ויותר מכל בשל חששם הכבד מפירוק הקואליציה.

הרגע האחרון

השנים שחלפו עשו את שלהן ותיאבון הסחיטה של החמאס רק גבר. אילו לא נחתמה העסקה גם עכשיו, לא מן הנמנע שחלון ההזדמנויות היה נסגר וגורלו של גלעד שליט היה נחרץ לשבט. לכן שאפו גדול לבנימין נתניהו שהתעלה על עצמו, כאשר רק לפני שנה התנגד לעסקת השחרור ועכשיו חתם עליה בשתי ידיו.

ספק רב אם לפחות אחד משלושת מתנגדי העסקה בממשלה, בוגי יעלון, אכן הצביע משיקולים אידיאולוגיים טהורים גרידא. הוא הרי כבר הספיק להוכיח את צביעותו הרבה כשתמך, כרמטכ"ל - מן הסתם משיקולי אופורטוניזם - בעסקת שחרורו התמוהה של אלחנן טננבאום (יחי ההבדל!). ובהתייחסו לרון ארד, ידע בוגי אפילו להצהיר ש"צה"ל מחויב להשיב את החיילים הנעדרים". אין זאת כי אם פיו וליבו אינם שווים כאשר המדובר בגלעד שליט.
תאריך: 14/10/2011 | עודכן: 14/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בזכות התבונה הריאליסטית
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
חיים קדמן
14/10/11 12:28
2
החושב קדימה
15/10/11 10:37
פורום: עסקת שחרור שליט כתוב הודעה

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]