הנסיגה מעירק - כנסיגתנו מלבנון

עלינו להתריע באוזני מערכת הביטחון האמריקנית ובפני חברי הקונגרס על שגיאת הנסיגה החפוזה מעירק של נשיא חסר מעוף אסטרטגי, לא רק לטובתם, אלא גם לביטחוננו לקח הנסיגה מלבנון
יהודה דרורי מאמרים תגובות
כולנו מודעים לעובדה שהנסיגה שלנו מלבנון (לאחר מלחמת לבנון הראשונה) הייתה שגיאה אסטרטגית בעלת השלכות קשות על ביטחוננו בכלל ועל צפון הארץ בפרט.

הנסיגה שלנו באה כתוצאה מתסכול וקוצר רוח, מאי-יכולת לעמוד מול אויב עקשן שלא מצמץ. אנחנו מצמצנו ראשונים! ולכן ב"הרגשה כללית", ללא דין וחשבון רציני ומפורט, בסיסמאות של "מה אנחנו בכלל עושים פה?", "למה עלינו לסבול קורבנות נוספים?" ו"נמאס לנו...", ויחד עם לחץ חסר כל אחריות של השמאל הישראלי - לא רק שנסוגונו... ממש ברחנו מלבנון, וזאת, לקול מצהלות האויב, משאירים ואקום מסוכן (וציוד רב...) וגם אויב מר שיתכנן נגדנו מלחמה שתעלה לנו ביוקר רב - כפי שאכן קרה לאחר מספר שנים, וכפי שכנראה עוד יקרה בעתיד.

עד היום איננו יודעים אם מערכת הביטחון והממשל הפיקו לקחים מהפאשלה הזו. נראה שלא, כי אף אחד לא שילם בתפקידו ובמשרתו עבור שגיאה נוראית זו. ידידינו האמריקנים שעוקבים אחרי כל תנועה ותנועה שלנו בחזיתות המזרח התיכון, כנראה גם הם לא למדו מהשגיאה הישראלית בלבנון, כי הנה הם חוזרים על שגיאה דומה בעירק.

לאחר שהשתלטו על ארץ זו בדמים מרובים ועשו קצת סדר, נמאס להם כיום מאי-שיתוף הפעולה של השלטון המקומי (שאותו הם העלו לשלטון ותמכו בו), הם קצו בפעילות הטרור הבלתי פוסקת, ולפיכך נשיא חסר-ניסיון שנתן הבטחת בחירות תמימה לנסיגה, החליט להסתלק משם במהירות (עד סוף השנה... לקראת שנת הבחירות לנשיאות ארה"ב) - כאשר ארה"ב משאירה ואקום מסוכן ביותר לכניסת משמרות המהפכה של אירן (וגם משאירים ציוד רב), פותחת פתח למרד כורדי טוטלי להשגת עצמאות (שיביא לבטח למלחמה עם טורקיה - כולל השלכות על נאט"ו), ומכשירה את השטח להמשך הטבח והשחיטה של סונים בשיעים ולהפך.

אבל לא זה העיקר, אלא הפקרת מדינות הנפט בין האי-ערב לאירן.

שינוי מאזן הכוחות באזורנו

האירנים לוטשים עיניהם זמן-רב ומשחיזים ציפורניהם להשתלטות על נסיכויות הנפט במפרץ הפרסי (ועל הנפט העירקי). לפיכך, הגרוע מכל הוא: נטישת ארה"ב את השטח המבדיל בין אירן לנסיכויות, מה שמביא איום ישיר של אירן על אספקת הנפט למערב, ובסיכום, מסתבר כי כל הפלישה של ארה"ב לעירק הייתה פשוט מיותרת וחסרת תכלית.

חשוב לשים לב לעובדה שבשנתיים האחרונות, ככל שארה"ב הפחיתה את מספר חייליה בעירק היא העלתה את רמת הכוחות שלה באפגניסטן, מקום רווי טרור, שכוח-אל, שבו הנשיא חמיד קאראזי (שהוצב על-ידי האמריקנים בתפקידו זה) פונה כיום נגדם, ולמעשה משתף פעולה עם הטליבאן (בדומה למה שעושה לארה"ב השלטון של ה"ידידה" - פקיסטן...). קשה יותר להבין מדוע האינטרסים של ארה"ב בצד זה של האזור (פקיסטן-אפגניסטן) גוברים על האינטרסים שלה במפרץ הפרסי.

נסיגת האמריקנים מעירק תשנה את מאזן הכוחות באזורנו, מה שכמובן ישפיע גם עלינו. חיזבאללה, הזרוע האירנית בגבול הצפון, יתעצם ויתחזק, ומה עוד שעדיין לא שיקמנו את ההרתעה שלנו באזור. לפיכך עלינו להתריע באזני מערכת הביטחון האמריקנית ובפני חברי הקונגרס על שגיאת הנסיגה החפוזה הזו מעירק של נשיא חסר מעוף אסטרטגי, לא רק לטובתם, אלא גם לביטחוננו.
תאריך: 24/10/2011 | עודכן: 24/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הנסיגה מעירק - כנסיגתנו מלבנון
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
חייל זקן
24/10/11 21:47
2
אק
25/10/11 07:38
3
אלטע קאקער
25/10/11 16:25
 
מבין נושא
25/10/11 17:58
 
אלטע קאקער
25/10/11 22:06
 
המוכיח בשער
26/10/11 09:32
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בצונאמי, הפוקד חדשות לבקרים את העולם האיסלאמי, קורס רודן אחר רודן כמו מגדל-קלפים. מועמר קדאפי, הוא, בסך-הכל, הדיקטטור הערבי השלישי שמאבד השנה את כיסאו, ועוד היד נטויה. ברשימת הנופלים החזויים בקרוב מונים עכשיו גם את בשאר אסד, נשיא-סוריה, ואת מלכה של ירדן, עבדאללה.

בגליון "מקור ראשון" מן ה-28.9.11 התפרסם ראיון ארוך שהעניק ראש הממשלה לכתבי העיתון אמנון לורד ואריאל כהנא, שלא נרתעו מלשאול אותו שאלות קשות. מן התשובות, נאמני ארץ ישראל לא ירוו הרבה נחת.

1. הרב עובדיה

ימי סוכות נוצלו גם על-ידי לטיולים ולרכיבה על האופניים בטבע. באחד הימים רכבתי ליד בית החרושת למלט נשר שליד רמלה ומה רבה הייתה הפתעתי לראות לא רחוק מהמפעל פצע עצום בליבה של אדמת הטרשים שליד בן שמן. בור עצום במרכזה של המדינה, שמשמש לכריית סלעים הנטחנים עד דק ומשמשים להכנת המלט.

לוב פותחת דף חדש בתולדותיה לאחר הוצאתו להורג של מנהיגה המודח מועמד קדאפי. בטקס חגיגי בבנגזי (23.10.11) הודיע מוסטפא עבד אל-ג'ליל, יו"ר המועצה הלאומית הזמנית (National transitional Council), שהיא השלטון הזמני בלוב המחליף את משטר קדאפי, על השלמת "שחרורה של לוב" והתווה את המאפיינים של השלטון החדש, אשר מאמץ את ההלכה האיסלאמית (שריעה) כמקור ראשי לחקיקה, ומשמעות הדברים - הפיכתה של לוב למדינה איסלאמית.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il