ביבי הפוליטיקה עולים על גדותיהם

הציבור צופה במפלגות ומבין שעובדים עליו יש לקוות שבבוא יום הבחירות זה יבוא חשבון עם אותם פוליטיקאים אשר ניקיון כפיהם מהם והלאה
צ'לו רוזנברג מאמרים בחירות 2013 תגובות
יש שיאמרו שזו הייתה חגיגה של דמוקרטיה. יש שיטענו שבפוליטיקה הכל מותר. אני טוען שהגענו אל תחתית הסולם. ביבי הפוליטיקה הישראלית נשפכים ברחובותיה של העיר. הריח נוראי, הזוהמה מציפה כל פינה. המוסר הוא מצרך במחסור חמור. פוליטיקאים צמאי כוח ותאבי בצע השתלטו על סדר היום. לית דין ולית דיין. והארץ הייתה תוהו כי הפוליטיקאים מכרו את נשמתם לשטן. אין עקרונות, אין ערכים, אין רצון אמיתי לקדם את החברה. ישנו רצון עז לתפוס מקום עבודה טוב, מנעמי שלטון וכיבודים, ותו לא. אוי למדינה שהפוליטיקאים שלה הם כאלה.

נתניהו וליברמן מובילים את ישראל אל אסון. חוסר המעש המדיני, התגובות המטופשות, פרי הרהורי לב ובטן במקום שכל ישר, גורמים לישראל נזקים איומים. הפגיעה בביטחונה של ישראל וחוסנה קשה מאוד. ראו את תגובת מדינות אירופה, ארה"ב וקנדה למדיניות ביבי-ליברמן. ובמקום להתעסק בעיקר, מר נתניהו וליברמן עסוקים בפוליטיקה קטנה, בסידור עבודה לאלה ולאלה. אין לפריימריז שום משמעות בעיני מר נתניהו. אנשים שהזיעו, שלמו כסף רב כדי להתברג למקום ריאלי ברשימת הליכוד לכנסת צופים בעין בוכייה לכל התרגילים המלוכלכים שנועדו לקדם, מעל ראשם של הנבחרים ברשימה, דמויות מפתח. זה נלוז, זה מכוער. למזל כולם, בגין, מרידור ואיתן סרבו ליטול חלק במהלכים הנפסדים שניסה ראש הממשלה לקדם כדי להכניסם לרשימת הליכוד לאחר הפריימריז. יש לקוות שיעמדו בפיתוי גם כשיפנה אליהם נתניהו ליטול חלק בממשלתו, היה והוא זה שירכיב אותה. נתניהו לקח את הליכוד וביצע מהלך של איחוד עם ישראל ביתנו מעל ראשם של כל הבכירים במפלגה. אז מי ליברמן אין ציפיות להתנהלות ממש דמוקרטית, אך נתניהו, אביר הדמוקרטיה ושומר הסף שלה?

מפלגת "התנועה" הבטיחה לנו פוליטיקה נקיה. ממש כך. מצנע ועמיר פרץ במקום השני והשלישי ברשימתה הנקייה של לבני זו ממשל פוליטיקה חדשה. משעתי את שני האישים הללו. פלצות וגועל נפש תוקפים אותך למשמע הסבריהם על מהלכם הגס, האופורטוניסטי ובלתי מכבד זה. מצנע הוא לוזר מתמיד, אך לפתע, הוא נמצא מעלה ברשימת המפלגה "הנקייה". עמיר פרץ נבחר בפריימריז במפלגת העבודה במקום שלישי. אנשים עבדו עבורו, האמינו בו, נהנו מהבטחותיו, בנו תילי תילים של תקוות, ויומיים לאחר מכן, הוא בורח אל מפלגה אחרת. שני הפוליטיקאים הללו אינם מתביישים, אינם בוחלים באמצעים. וראשת מפלגתם מתהדרת בפוליטיקה נקייה!. זו הרי פרסה, זו גניבת דעת מן הסוג הרדוד ביותר. לבני רצה לבחירות פנימיות בקדימה והובסה על-ידי מופז. עזיבתה את החיים הפוליטיים, גם אם לפרק זמן קצר מאוד, הייתה מוכבדת. המפסיד נסוג. להקים מפלגה אחרת רק משום שמישהו אחר זכה בבחירות הפנימיות במפלגת "האם", הרי שזה אופורטוניזם קלאסי. אתה היא עוטפת את מעשיה בעטיפה של פוליטיקה חדשה. נו באמת!.

מפלגת העבודה חוגגת את ניצחונה בסקרים. בחירות הפנימיות שלה היו לתפארת. אלא ששלי יחימוביץ מודה שהיא הציעה ללבני את המקום השני. באיזו זכות? ואם אם כן בחוקת המפלגה יש סעיף המתיר זאת לראשת המפלגה, אז מעבר מסוג זה הוא כשיר? מילים בעלמה. מפלגת העבודה היא מערכת מתוחכמת היודעת להשמיד את עצמה. ראוי ששלי יחימוביץ' תפנים זאת. יום לאחר הבחירות ראשה יעמוד למכירה. כוחות האופל במפלגת לא ינוחו עד שהיא לא תודח מתפקידה.

על "יש עתיד" מה כבר אפשר לומר. אולי בעצם כן: שאין לה שום עתיד. גם לפיד מתהדר בפוליטיקה נקיה. עד עתה היא הייתה מוכתמת בכמה כתבים בולטים. לפיד הבטיח שלא יהיו ברשימה פוליטיקאים מוכרים. ויש. אז אמר. גם אמר שלא יתחבר עם שום מפלגה אחרת. אז הוא פנה ללבני שתכהן כמספר שנים במפלגה. אז אמר. נמצאים גם יעל גרמן, ראש עירית הרצליה, שנבחרה לראשות העיר מטעם מר"צ, ומאיר כהן, ראש עירית דימונה וחבר ישראל ביתנו לשעבר, ויעקב פרי, ראש השב"כ לשעבר ומתפקד קדימה. באמת לא פוליטיקאים.

ישנן דוגמאות רבות ומשונות. חבל להמשיך ולהתאמץ. ציבור צופה ומבין שעובדים עליו. יש לקוות שבבוא יום הבחירות הציבור הרחב יבוא חשבון עם אותם פוליטיקאים אשר ניקיון כפיהם מהם והלאה.

לא נסיים מבלי לקבוע: ישנם פוליטיקאים מכל הקשת הפוליטית, ראויים לכל שבח וברכה. הם עושים את עבודתם נאמנה, גם אם איש כזה או אחר אינו מסכים לדעותיהם, אך הם שומרים על טוהר ועל הגינות. עד הבחירות יש זמן רב. יש לציבור הרחב מספיק זמן כדי לחשוב היטב ולבחון מי ראוי להנהיג אותנו ולייצג אותנו בבית הנבחרים. למותר לציין במי שנבחר הוא זה שיכריע את עתידנו כאן.
ד"ר צ'לו רוזנברג הוא היסטוריון ומתמחה בביטחון לאומי
תאריך: 07/12/2012 | עודכן: 09/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ביבי הפוליטיקה עולים על גדותיהם
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אהוד פרלסמן
7/12/12 16:01
2
קורןנאוה טבריה
8/12/12 08:19
3
קורןנאוה טבריה
8/12/12 08:35
 
אוי ואבוי
8/12/12 23:58
פורום: בחירות 2013 כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / בחירות 2013
בהתקרב הבחירות לכנסת רוחשת הקדרה הפוליטית ומבעבעת. האמת, יש לומר, שהנזיד הנרקח איננו מעורר תיאבון כלל, שלא לדבר על תחושת מיאוס כללית עד כדי קבס. ריבוי המפלגות, הפלגנות והסכסוכים מלמדים כי דבר לא השתנה וככל הנראה אנו צפויים להתבשר בתוך כמה חודשים על יצירה פוליטית חדשה ישנה שכמותה כבר טעמנו ומנחת זרועה כבר שבענו די.

ממשלת ישראל הייתה חייבת להגיב על מהלך חד-צדדי, יומרני וחוצפני. אילו נתניהו היה מגיב בסיפוח הגושים הגדולים וקובע את גבולות הקבע הביטחוניים של ישראל - העולם הצבוע והנאור היה יוצא מגדרו ומסתער על ישראל, בחרמות, סנקציות והפניית כתף קרה.

הוא היה הקוסם הגדול. בנימין הקוסם של הימין. המושיע הגדול של מפלגה אבודה. בחמשת הקסמים שסקרנו בפרק הקודם, ראינו את ההבטחות הגדולות בכלכלה, בממשל, בביטחון, בחברה ובמדיניות החוץ. ההבטחות הגדולות שלפני, ועליבות התוצאות שאחרי. הכלכלה נפלה. הממשל נכשל. הביטחון נפגע עם הרתעה שחוקה. מדיניות החוץ של הקוסם הקימה את "ארץ הקסאם". הוא היה הקוסם המושלם, אבל הקסם, אפעס, נעלם!
07/12/2012 | דן אלון | מאמרים

התופעה המכוערת של ענייני מפלגות, המתנהלת לנגד עינינו בחודשים האחרונים, עדיין מפתיעה את האזרח המשתאה שחשב לתומו כי במהלך השנה האזרחית האחרונה כבר ראה ושמע הכל. עמיר פרץ, מוותיקי דור הביניים של מפלגת העבודה, פרץ את כל סכרי החוצפה בכך שנתן ל-19 אלף מצביעים ששמו עבורו פתק בבחירות למפלגה להצביע עבורו, ושבוע לאחר מכן בעט בכל הפתקים ו"עזב את הבית". עמיר פרץ הצטרף לציפי לבני, כשאין לו מושג, כמו לכולנו, מה הקשר בינה לבין עובדים, מה הקשר בינה לבין כל מיני עקרונות שהיו לו בעבר.

עריקתו של עמיר פרץ משורות "העבודה" אל שורות "התנועה" היא בגידה מפורשת בכור-מחצבתו וסטירת-לחי למחנה של תומכיו. מעבר לכך יש בה גם מוגות-לב מצד מי שאינו מוכן להתעמת עם המחנה הנגדי שבראשות היו"ר שלי יחימוביץ'.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il