|
מוח יצירתי [צילום: דובר צה"ל]
|
|
|
|
|
הראש היהודי ממציא לנו פטנטים? ודאי. הרבה. אבל יש דברים שאפילו הראש היהודי הטוב שבראשים – היצירתי, הגאוני - עדיין לא המציא להם פטנט ולא מצא להם תשובה. אחד מהם הוא זה המכונה "איום המנהרות", אשר לזוועתנו ולאסוננו יוצא בימי דמים אלה מהכוח אל הפועל.
אף שאין ספק כי כבר בעיצומו של מבצע (מלחמה!) "צוק איתן" שוקדים מיטב המוחות על פתרון יצירתי, אפקטיבי, אולטימטיבי, שיהיה בו מענה לא רק לאיום המנהרות אלא סיכול אפשרות מימושו, זה המקום וזה הזמן לבחון היתכנות פתרונות פשוטים יותר לכאורה; קלים יותר, אולי, לביצוע. אחד מהם, כמוצע כאן הוא כריית תעלה עמוקת מים שתחצוץ בין עזה לבין היישובים הסמוכים לגדר. תעלה בעומק שייקבע כמספיק, אשר מימיה יורעלו בכימיקלים שונים ואשר בקרקעיתה יונחו מוקשים ושאר אמצעים קטלניים. אם ישאלו אותי באיזה סרט אני חי אשיב בפשטות: בסרט אימה. אימה שהתרגשה. אימה אשר איומה ממנה עלולה, חלילה, להתרגש.
הצעה מדהימה
האם ההצעה הזו נראית, נקראת ונשמעת מופרכת והזויה? לפני שאתם רוגמים וסוקלים אותי באבנים אלימות של לעג ובוז ומציגים אותי כהזוי, יואיל מי מכם, חברות וחברים יקרים, הסבורים כי באמתחתם פיתרן יעיל וישים יותר להעלותו. האיום הגדול והחמור מצדיק ואף מחייב העלאת כל רעיון- מופרך ככל שיהיה. אולי – הלוואי- בין עשרות או מאות הצעת שייראו כבלתי אפשריות למימוש, תבליח ממוחו של אחד היוצרים הצעה מדהימה בפשטותה, כובשת בהיגיון שלה, בת ביצוע. הצעה שיהיה אפשר לאמץ אותה ולהפעילה כאן ועכשיו או בימים הקרובים.
זה הזמן לקרוא לסיעור מוחות קולקטיבי, שבו ייחשבו גם מחשבות מחוץ לקופסה ואף ייבנו קופסאות חדשות כדי לחשוב בתוכן ומחוץ להן, כדי לבחון אפשרויות שונות להתמודדות עם בעיית המנהרות.
זה הזמן לקרוא לציבור – חפשו את המטמון. חפשו את הרעיון שיהווה קצה חוט למתווה פתרון מעשי לבעיית המנהרות, אשר כיום נראית בלתי פתירה. זה המקום וזה הזמן לקרוא להצפת השיח הציבורי בכל רעיון שעולה על הדעת. יהיו, כמשוער וכצפוי, רעיונות רבים שייפסלו בשל חוסר סבירות והעדר אפשרות ליישמם אבל די אם ייוותרו שניים-שלושה רעיונות שיהיה בהם אותו ניצוץ אשר יאיר את הדרך לגילוי, להמצאה ולפיתוח מענה אפקטיבי לבעיית המנהרות.
אולי האור בקצה המנהרות קרוב יותר מכפי שאנחנו משערים?!