בחוק הלאום יש מתום

טוב היה אלמלא נולד, משום שבחקיקתו האומללה רק כורה המדינה בור עמוק לעצמה. הכל בשל גרסת השעטנז, המתיימרת להציג את ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית גם יחד, אך שאינה מתיישבת עם המציאות
ראובן לייב מאמרים תגובות
למי שעדיין מאמין לתומו כי ישראל היא אכן מדינה דמוקרטית - בא חוק הלאום כדי לשלול זאת ממנה. מה שברור הוא שבגרסתו הקיימת לא יכולות מדינה יהודית, ועימה דמוקרטיה, לדור בכפיפה אחת ולחיות זו עם זו בשלום.

אם אומנם אמורים הדברים במדינה המייצגת את כל אזרחיה, הרי שחוק הלאום הוא, במפורש, חוק דרקוני מאין כמותו. זהו חוק המפלה לרעה כל מי שאיננו "אחד משלנו", ורומס ברגל גסה כל שארית של צביון דמוקרטי, באצטלה של "ייחוד יהודי".

זה המקום הראוי להזכיר שישראל היא אכן מדינה יהודית גם ללא חוק הלאום החדש. לפני 67 שנים קבעה זאת במפורש מגילת העצמאות כמסמך המכונן של מדינת ישראל, ואם לא סגי עדיין בכך, הרי שחוק השבות מאשר זאת עצמו כאלף עדים.

חוק מיותר

אלא שגרסת השעטנז של החוק החדש, המתיימרת להציג את ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית גם יחד, היא סתירה שאינה עומדת במבחן המציאות. בתור שכזה, אין עוד צל של ספק שחוק הלאום מיותר בהחלט וטוב היה אילו כלל לא נולד. יתר על כן, גם ברור למדי שבחקיקתו האומללה רק כורה המדינה בור גדול לעצמה.

אחרי ככלות הכל, יש בו, בחוק החדש, תרומה נכבדה לדה-לגיטימציה של המדינה בעיני העולם הרחב, באשר הוא משחק לידיהם של אלה התרים אחר כל תירוץ המבקש להציג את ישראל כמדינה גזענית, לאומנית ופאשיסטית. בד-בבד הוא משחק גם לידיו של הימין הקיצוני, שאינו מוכן להכיר בעקרונות השוויון, שאמורים להיות לחם-חוקה של מי שמבקשת להיות מדינת כל אזרחיה.

אם, בכל זאת, חפצה מדינת ישראל להיות מדינה יהודית, מבלי לאבד את צביונה הדמוקרטי, הרי שעליה מוטל לזכות את כל אזרחיה בזכויות שוות. בשבוע שעוד נותר להצבעה על חוק הלאום החדש מצופה ממנה שאכן תממש זאת הלכה למעשה.
תאריך: 26/11/2014 | עודכן: 26/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בחוק הלאום יש מתום
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בני בנקר
26/11/14 09:48
2
אלון פלג
27/11/14 00:13
3
סופר דמוקרטית
27/11/14 09:43
4
זקן
27/11/14 13:47
5
באום
27/11/14 19:08
6
אהרון שחר
27/11/14 20:53
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il