טלנסקי והאזנות הסתר: זיכויים

זקן זוכתה בפרשת טלנסקי בעקבות זיכויו של אולמרט
איתמר לוין אירועים/חשיפות משפט אולמרט תגובות
שולה זקן זוכתה מאשמת בפרשת טלנסקי ובפרשת האזנות הסתר. בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי התנהגותה בפרשת טלנסקי והיחסים עם אורי מסר אומנם פגעה בטוהר המידות, אך מאחר שנקבע שאהוד אולמרט לא חצה בפרשה זו את הרף הפלילי - כך גם לגבי זקן. בנושא האזנות הסתר נקבע, כי זקן האזינה לשיחותיו של אולמרט בידיעתו וכחלק מנוהלי העבודה בלשכתו.
פס"ד: ת"פ 426/09, מדינת ישראל נ' אולמרט ואח'
הכרעת הדין בפרשות ראשונטורס, טלנסקי ומרכז ההשקעות
| מוסיה ארד, יעקב צבן, משה סובל בית המשפט המחוזי בירושלים
תקציר הכרעת הדין: ת"פ 426/09, מדינת ישראל נ' אולמרט ואח'
תקציר הכרעת הדין בפרשות ראשונטורס, טלנסקי ומרכז ההשקעות
| מוסיה ארד, יעקב צבן, משה סובל בית המשפט המחוזי בירושלים
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 22/07/2012 | עודכן: 25/07/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שולה זקן הורשעה בשתי עבירות של קבלת דבר במירמה ובעבירה של מירמה והפרת אמונים בפרשת ראשונטורס. בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי היא הייתה מודעת ליצירת עודפים מכוונים בנסיעותיו של אהוד אולמרט לחו"ל כראש עיריית ירושלים וכשר התמ"ת, כאשר שימשה כראש לשכתו. בית המשפט עמד על תפקידה המרכזי בלשכתו של אולמרט וקבע, כי ייתכן מצב בו היא פעלה בלא ידיעתו בנושא הנסיעות, ולכן ניתן להרשיע אותה למרות שאולמרט עצמו זוכה מחמת הספק בפרשה זו.

אהוד אולמרט זוכה מאשמה בנוגע לשני דיווחים שמסר למבקר המדינה ואשר לטענת המדינה היו כוזבים. האחד נגע ל-100,000 דולר שקיבל מאיל הנפט ג'ו אלמליח, והשני נגע לשוויו של אוסף העטים שבבעלות אולמרט. בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי אולמרט לא היה חייב לדווח על התשלום מאלמליח, וכי בכל מקרה - לא היה בדיווחו כדי לשנות את חוות דעתו של מבקר המדינה בנוגע לענייניו הכספיים. בעניין העטים נקבע, כי השווי שמסר אולמרט למבקר היה מדויק.

המדינה מאשימה את אהוד אולמרט בקבלת שוחד בסך 476,000 שקל, כאשר כיהן כשר התמ"ת וכממונה על מינהל מקרקעי ישראל. לטענת המדינה, השוחד ניתן בידי בעלת חברת הזרע - פולאר השקעות בראשות אביגדור קלנר ואמנון ספרן - בתמורה לסיועו של אולמרט בשינוי ייעוד קרקעות שונות שהיו בבעלות החברה ומתן היתרים לבנייה עליהן.

אהוד אולמרט הורשע שבהיותו שר התמ"ת ביצע מעשים של הפרת אמונים, כאשר דן בענייני לקוחותיו של ידידו, פרקליטו ושותפו הכלכלי, עו"ד אורי מסר. במיוחד בלט הדבר כאשר אולמרט קיבל את עמדת חברת שמן, שיוצגה בידי מסר, והעלה את ההיטל על שמן מיובא. ביהמ"ש המחוזי בירושלים קבע, כי מערכת היחסים בין אולמרט למסר - ובמיוחד הערבות עליה חתם מסר לטובת הקמפיין של אולמרט, והקופה הסודית בסך 350,000 דולר שהחזיק עבורו - יצרה מצב בו טיפולו של אולמרט בלקוחות מסר היווה עבירה פלילית.

אהוד אולמרט מואשם בקבלת שוחד בהיקף של 1.8 מיליון מיזמי פרויקט הולילנד, כאשר כיהן כראש עיריית ירושלים. לטענת המדינה בכתב האישום בפרשת הולילנד, השוחד הועבר בצורה של סיוע בסך 500,000 שקל לאחיו יוסי שנקלע לקשיים כספים, וכן בתרומות לצרכיו הפוליטיים של אולמרט. בתמורה, נטען בכתב האישום, העניק אולמרט ליזמים הטבות ובראשן הנחה של 50% בהיטל ההשבחה שהיה עליהם לשלם וכן הקלות תכנוניות שונות. עוד נטען, כי אולמרט היה מעורב בתשלום השוחד של היזמים למי שהיה מהנדס העיר, אורי שטרית. אולמרט מכחיש את ההאשמות.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il