|
[צילום: אורי לנץ/פלאש 90]
|
|
|
|
|
מחקר חדש שנעשה בעכברים מגלה כי צריכה חופשית של מה שמכונה "שומנים טובים", כדוגמת אלו הנמצאים בשמן הזית והאבוקדו, עלולה לגרום למחלת הכבד השומני, גורם סיכון להפרעות מטבוליות, לסוכרת מסוג 2 וליתר לחץ דם. כך מדווחים בקסינואה.נט.
החוקרים ניסו לבחון את תפקידם של חומרים מזינים שונים בתפתחות מחלת הכבד השומני. לצורך כך הם שילבו שומן רווי או שומן חד לא רווי, עם פחמימת, סוכרוז או עמילנים, וכך יצרו דיאטות עתירות קלוריות. הדיאטות שבמחקר היו מורכבות מ-40% פחמימות, 40% שומן ו-20% חלבון.
תוצאות המחקר הראו כי כל העכברים סבלו כתוצאה מהדיאטות מהשמנה חולנית ופיתחו מידה מסוימת של כבד שומני. להפתעת החוקרים העכברים שקיבלו את הדיאטה עם העמילנים והשומן חד לא רווי פיתחו את המחלה בצורה הקשה ביותר.