"הגסות של ההנהגה שלנו"

הפליק של פלייק

הסנאטור הרפובליקני ג'ף פלייק הודיע שלא יתמודד שוב ויצא חזיתית נגד טראמפ. אלא שרוב הרפובליקנים על גבעת הקפיטול עודם מתייצבים מאחורי הנשיא
איתמר לוין מיוחדים ברשת יומן עולמי תגובות
נשיא לשעבר, סנאטור בכיר שהיה מועמד לנשיאות, יו"ר ועדת החוץ של הסנאט וכעת עוד סנאטור – כולם מן המפלגה הרפובליקנית וכולם יוצאים נגד דונלד טראמפ, שרץ וניצח בשם מפלגתם. אלו הם ג'ורג' בוש הבן, ג'ון מקיין, בוב קורקר וג'ף פלייק מאריזונה (מדינתו של מקיין) שהודיע השבוע (24.10.17) שלא יתמודד בשנה הבאה על כהונה נוספת.

לדעת ניו-יורק טיימס, הארבעה מייצגים סוג חדש של ועידת מפלגתית עצמאית, שחבריה חופשיים להביע את דעותיהם על הנשיא והתנהגותו. השאלה היא מי, אם בכלל, ילך בעקבותיהם. מאחר שהם מודעים לאופיו חסר הרחמים של טראמפ, רוב חברי הקונגרס ממפלגתו חוששים לומר או לעשות משהו שירגיז אותו ויצית גל חדש של ציוצי בוקר.

אפשר ממש להרגיש כיצד הרפובליקנים בקפיטול הולכים על קצות אצבעותיהם, נזהרים ביותר שלא להפנות את תשומת ליבו של טראמפ לנוכחותם. באותה מידה, הם אינם רוצים לעורר את חמתם של פעילים מהימין, שכבר הצליחו לטרפד את מועמדותו של פלייק לכהונה נוספת. פלייק אהוד על עמיתיו וחבריו לסיעה מיהרו להביע את צערם על החלטתו, אבל איש מהם לא הצטרף לקריאתו להתייצב בגלוי מול טראמפ. מיץ' מקונל, מנהיג הרוב הרפובליקני, דיבר אחרי הנאום בו הודיע פלייק על החלטתו, שיבח אותו על היותו "שחקן קבוצתי" ובעל עקרונות גבוהים, אבל החזיר מיד את זכות הדיבור למנהיג המיעוט, צ'אק שומר, בדיון על התקציב.

ניו-יורק טיימס טוען שיש לראות את התקפתו של פלייק על טראמפ – "אדוני הנשיא, די כבר" – יחד עם זו של קורקר ("הבית הלבן הוא גן ילדים למבוגרים"). אלו הם ביטויים שרק לעיתים רחוקות, אם בכלל, נשמעו כלפי נשיא מצד חברי מפלגתו. פלייק דיבר על "הגסות של ההנהגה שלנו" ואמר שהמפלגה מצויה "במצב חמור ומדאיג".

אבל קורקר, פלייק ומקיין הם עדיין יוצאי הדופן. מקונל יצא מארוחת הצהריים עם טראמפ וחברים אחרים במפלגה והדגיש את הנושאים המאחדים את הרפובליקנים עם טראמפ, והמעיט בערכם של חילוקי הדעות שהעלו פלייק וקורקר. מקונל הדגיש, כי האינטרס מספר אחת של המפלגה הוא להעביר את רפורמת המס של טראמפ. הצהרה זו מוכיחה את חוסר הרצון של יתר חברי הקונגרס הרפובליקנים להתעמת יותר מדי במישרין עם הנשיא. הם מוכנים להתעלם מכמה ממעשיו והצהרותיו של טראמפ, כדי לקדם את מטרותיהם – שהחשובה שבהן היא הרפורמה במס. ומאחר שעד כה אין לרפובליקנים הישגים חקיקתיים של ממש, המפלגה רוצה להעביר את הרפורמה הזאת.

שלא יהיה ספק, מדגיש העיתון: בסנאט ובבית הנבחרים ישנם רפובליקנים המחויבים לחלוטין לטראמפ ואשר דוחים את דעותיהם של פלייק או בוש. אבל אחרים רואים את טראמפ רק כאמצעי להשגת המטרה, כדרך לקדם את האגנ'דה שלהם, משום – כפי שמקונל נוהג לומר – שרק הנשיא יכול להפוך חקיקה לחוק.

פלייק יצא נגד חשיבה כזאת, כאילו הישגים כלשהם – אם בכלל יבואו – יכולים לפצות על ההתפרצויות והבלגן היוצאים מוושינגטון ומשפיעים על ארה"ב כולה. "בכל הכבוד והענווה עלי לומר, כי שיטינו בעצמנו די והותר זמן במחשבה ששינוי בממשל מצוי מעבר לפינה, שחזרה לתרבותיות ויציבות מצויה שם", אמר.

בוש, מקיין, קורקר ופלייק מייצגים סדק משמעותי בחומת התמיכה הרפובליקנית בטראמפ – אבל לאיש מהם אין מה להפסיד באופן אישי. בוש כבר מחוץ לפוליטיקה, שלושת הסנאטורים נמצאים בשלהי הקריירה. מה שלא ברור כרגע הוא, האם רפובליקנים המצויים בסיכון יסכימו להרחיב את הסדק הזה.


Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 26/10/17 | עודכן: 26/10/17
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הפליק של פלייק
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מושיקו
26/10/17 15:18
2
החכם באדם
26/10/17 17:09
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / יומן עולמי
  • ג'ון מקיין הוא יו"ר ועדת השירותים המזוינים של הסנאט והיה מועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות בשנת 2008. הוא גם מבקר בולט של הנשיא דונלד טראמפ, לצד היותו אחד הפוליטיקאים המכובדים ביותר בארה"ב. השבוע פרסם ניו-יורק טיימס מאמר שכתב מקיין על האסטרטגיה הדרושה לארה"ב במזרח התיכון, ועיקרי הדברים מובאים כאן כלשונם.


גוגל ופייסבוק זוכות לחלק נכבד מהכנסותיהן על-ידי כך שהם מעבירות הלאה חומרים עיתונאיים שעליהם לא עמלו. כעת עשויה דווקא גוגל לספק גלגל הצלה משמעותי לתקשורת המסורתית, המתחבטת בקשיים קיומיים – כותב פורצ'ן.

יש הרואים את הנשיא דונלד טראמפ כפיל בחנות חרסינה, אך בשניים מבין שלושת נושאי יחסי החוץ הגדולים של זמננו, הוא פוצץ את הבועה באמצעות זריקת מציאות - כותב כריסטופר בוקר בדיילי טלגרף. הדוגמה האחרונה היא בנאומו שפירט מדוע הסכם הגרעין עם אירן הוא גרוע, כאשר אירן משטה בעולם וממשיכה לקדם בחשאי את תוכנית הגרעין שלה.

תרזה מיי יכולה רק לקנא בעמיתה היפני, שינזו אבה. כמותה, הוא הקדים במפתיע את הבחירות לפרלמנט – אבל בניגוד לה, ההימור שלו הצליח ובגדול. הקואליציה בראשותו קיבלה 312 מתוך 465 מושבי הפרלמנט – מעל שני השלישים (310) הדרושים כדי להעביר שינויים בחוקה. בין היתר עשוי אבה לאפשר ליפן, לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה, לפתח נשק גרעיני.

הנשיא דונלד טראמפ מראיין אישית שורה של מועמדים לתפקיד תובעים פדרליים בניו-יורק ובוושינגטון – מהלך יוצא דופן במינויים מסוג זה, כותב השבועון טיים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il