מעריציה של טיילור סוויפט אינם היחידים המסתכלים מקרוב על סבב ההופעות הנוכחי שלה באירופה. הכלכלן הראשי של הבנק המרכזי האירופי, פיליפ ליין, חשב על הזמרת כאשר נאם בשבוע שעבר. המראיין שאל אותו האם יש סכנה לאינפלציה עיקשת ומתמשכת במגזר השירותים, במיוחד עם הקיץ העמוס של היורו בגרמניה והאולימפיאדה בפריז. ליין השיב: "זה מעניין מאוד. הצלחת להגיד את כל זה בלי לומר טיילור סוויפט".
ניו-יורק טיימס מסביר, כי הסבב מוביל למאות אלפי מעריצים המוציאים כסף על טיסות, מלונות, מסעדות ומזכרות. 700,000 איש צפויים לצפות בשמונה הופעותיה בלונדון, ומומחים מתווכחים על ההשלכות הכלכליות. אחת ההערכות היא, שהסבב בצפון אמריקה לבדה יכול להניב פעילות ב-4.6 מיליארד דולר. הבנקים המרכזיים צודקים כאשר הם חוששים מההשפעות האינפלציוניות של הוצאות כאלה: בחודש מאי אשתקד נראתה השפעה כזאת כאשר ביונסה השיקה בשטוקהולם את הסבב העולמי שלה.
הבנקים המרכזיים באירופה החלו להוריד את הריבית או עומדים לעשות זאת, לאחר שהאינפלציה הואטה והיעד של 2% לשנה נראה באופק. אבל יש חששות מתמשכים שמא הלחצים האינפלציוניים טרם דוכאו, משום שהמחירים במגזר השירותים – כולל מלונות ומסעדות – עודם גבוהים מהצפוי. הביקוש שיוצרת סוויפט עלול להעלותם עוד יותר. הבנקים המרכזיים רגישים גם לשינויים קטנים בנתונים כאשר הם מנסים להבחין בין תופעות קבע לתופעות לוואי. אם יחששו שהאינפלציה אינה יורדת די הצורך, הם עשויים שלא להוריד את הריבית.
בחודש שעבר הואצה האינפלציה בפורטוגל, בין היתר בשל זינוק במחירי המלונות בליסבון; סוויפט הופיעה בעיר ב-24 וב-25 במאי. ההשפעות האינפלציוניות של אירועים כאלה יכולות להתמתן אם הציפיות המוקדמות גורמות לכך שהמשקיעים אינם מופתעים מהן. הבנק המרכזי האירופי אמר בעבר שהדרך ליעד האינפלציה הרצוי תהיה "קופצנית" ושהם כבר מביאים בחשבון עונת תיירות חזקה.
אולם, הקונצרטים של סוויפט בחודש אוגוסט – כאשר תחזור ללונדון – עלולים להגביר את אינפלציית השירותים בבריטניה. אם מחירי המלונות ימשיכו במתווה שנראה כאשר הופיעה החודש בליברפול, אינפלציית השירותים עלולה לעלות בשיעור שעד 0.3 נקודת האחוז. אינפלציה גבוהה מן הצפוי באוגוסט עלולה להוביל להקפאת הריבית בספטמבר.
עם זאת, מציין הטיימס, אחרים ספקנים לגבי השלכות הסבב של סוויפט. "טיילור סוויפט לא תשפיע על מדיניות של בנק מרכזי. היא לא תשפיע על מדיניות ממשלתית", סבור הכלכלן ג'ורג' מורן מחברת נומורה. "ואני לא חושב שהישענות על קונצרטים של כוכבי-על היא דרך להגיע לצמיחה בת-קיימא". בנק ברקליס סבור שהסבב יתרום מיליארד ליש"ט לכלכלת בריטניה, אבל קשה לבדוק את אמיתותן של הערכות כאלה, כי איש אינו יודע כמה כסף היה מוצא על פעילות אחרת. ובכל מקרה, לא מדובר בסכום שיאושש את הכלכלה המקומית המקרטעת.
מורן מוסיף, שמבחינת ערים ומגזרים מסוימים – לסבב יכולות להיות השפעות משמעותיות. כאשר הכרטיסים הוצאו למכירה בקיץ שעבר, החיפושים ב-Airbnb ביחס לערים המארחות את הסבב זינקו בממוצע פי ארבעה. עיריית לונדון רבתי צופה שהקונצרטים יניבו למשק העירוני 300 מיליון ליש"ט. לכן, ההשלכות שלה יהיו יותר ברמת המיקרו מאשר ברמת המקרו, סבור מורן.