דונלד טראמפ ממשיך להוביל במספר האלקטורים על-פי הסקרים, אך לקאמלה האריס יש סיכוי טוב יותר לנצח בבחירות לנשיאות ארה"ב - קובע הניתוח המעודכן של וושינגטון פוסט (16.8.24), המקבל חיזוק מהסקרים של ניו-יורק טיימס (17.8.24). הסיבה: להאריס יש שני נתיבים לניצחון, בעוד לטראמפ יש אחד בלבד. הנתונים מתפרסמים לאחר שלושה שבועות של תנופה חסרת תקדים בקמפיין של האריס וערב ועידת המפלגה הדמוקרטית בשיקגו, אך עדיין שלושה חודשים לפני הבחירות ועל-רקע סקרים שבעבר העריכו בחסר את כוחו של טראמפ, וכאשר לפי כל הסימנים - המרוץ צמוד מאוד.
שש/שבע מדינות המפתח מחולקות לשתי קבוצות. האחת היא המדינות הצפוניות, המכונות Rust Ball (חגורת הפלדה) - פנסילבניה,
ויסקונסין ומישיגן. האחרת היא המדינות הדרומיות, המכונות Sun Belt (חגורת השמש) - אריזונה, ג'ורג'יה, נבאדה וצפון קרוליינה (לפי חלק מהניתוחים). לדברי הפוסט, בעוד האריס יכולה להסתפק בניצחון בקבוצה אחת מבין השתיים, טראמפ יהיה חייב לנצח בשתיהן. כל ההערכות מתבססות על ההנחה, שהאריס וטראמפ ינצחו ב-44/43 המדינות הנחשבות למעוזים של מפלגותיהם ושבהן ניצחו ביידן וטראמפ ב-2020.
נכון לשבוע שעבר, הסקרים של הפוסט מעניקים לטראמפ 283 אלקטורים ולהאריס 255 בלבד; המספר הדרוש לניצחון הוא 270. אולם, יתרונו הצטמצם משמעותית בהשוואה לזה שממנו נהנה מול
ג'ו ביידן ולפי סקרי הפוסט - האריס מנהלת מאבק צמוד מולו. טראמפ מוביל בפער של פחות מנקודת האחוז במישיגן, בפער של שלוש נקודות בצפון קרוליינה, נבאדה ואריזונה, ובפער של ארבע בג'ורג'יה; האריס עברה ליתרון של נקודה בפנסילבניה ושל שתי נקודות בוויסקונסין. פער של פחות מארבע נקודות הוא בטווח טעות המדגם ונחשב כמרוץ צמוד.
המשמעות היא, למשל, שאם האריס תנצח במישיגן או לחלופין בשתיים ממדינות הדרום - די יהיה בכך כדי לזכות בבחירות; ואילו טראמפ זקוק למדינות בשתי הקבוצות. זהו שינוי משמעותי לעומת המרוץ של ביידן, שערב פרישתו החלו אנשיו לוותר למעשה על המדינות הדרומיות וביקשו להתרכז במדינות הצפוניות. גם האריס שמה את יהבה בעיקר על מדינות אלו (וזו הסיבה שבחרה כמועמד לסגן הנשיא את טים ולץ, מושל מינסוטה הסמוכה אליהן), אך כעת יש לה סיכוי גם במדינות הדרום.
גם הסקרים של הטיימס, הנחשבים לאמינים במיוחד, מלמדים על מרוץ פתוח במדינות הדרום. בסקרים בין מי שצפויים להצביע, יש בממוצע שוויון 48 בין האריס לטראמפ בארבע מדינות אלו. טראמפ מוביל בשתיים מהן, אך בפער שאינו נחשב למובהק ונמוך משמעותית מיתרונו מול ביידן: 47:48 בנבאדה ו-48:50 בג'ורג'יה; האריס מובילה, שוב בפער בלתי משמעותי, בנבאדה עם 48% מול 47%; באריזונה יתרונה הוא 50% לעומת 45%.
על-פי הפוסט, האריס נהנית בכל שבע מדינות המפתח מתמיכה גבוהה מזו שניתנה לביידן ערב פרישתו מהמרוץ לפני שלושה שבועות: עלייה של בין 1.9 נקודה בוויסקונסין ואריזונה לבין 2.6 נקודות במישיגן. בכלל הקולות האריס מובילה בפער של שתי נקודות, לעומת פיגור של 1.5 לביידן ערב פרישתו מהמרוץ. מיד לאחר העימות ההרסני מבחינתו בסוף יוני, ביידן איבד יותר מנקודה בסקרים הלאומיים והיה בפיגור בכל שבע מדינות המפתח: בשלוש נקודות במדינות הצפוניות ובחמש נקודות במדינות הדרומיות.
נתונים שפרסמה רשת CNN בסוף השבוע מצביעים על תנודה משמעותית נוספת הפועלת לטובתה של האריס. סקר בדק את עמדותיהם של המכונים "double hates" - אלו שהתנגדו הן לטראמפ והן לביידן. בחודש יוני, 28% מהם אמרו שיצביעו בעד ביידן ו-19% בעד טראמפ; כעת 53% אומרים שיצביעו בעד האריס ורק 11% בעד טראמפ. עוד נבדקו כוונות ההצבעה של מי שהגדירו את עצמם כ"מאוכזים במידת-מה מביידן" בשלוש המדינות הצפוניות: 55% אומרים שיתמכו בהאריס ורק 36% בטראמפ. סקר נוסף בדק את כוונות ההצבעה של תומכי הסנאטור רוברט קנדי הבן, המתמודד כעצמאי: 36% אומרים כעת שיתמכו בהאריס, 36% בקנדי ורק 20% בטראמפ.
בשבוע שעבר מצא סקר ניו-יורק טיימס, כי האריס מובילה בפער של ארבע נקודות בכל שלוש מדינות המפתח הצפוניות - מה שיעניק לה את הניצחון. המודל אקונומיסט קבע שהמרוץ צמוד ביותר, כאשר הסיכוי של האריס לנצח הוא 52% אל מול 48% לטראמפ. בכך חוזר המרוץ למה שהיה צפוי מלכתחילה, לאחר שטראמפ פתח פער משמעותי על ביידן.