הייתי חלק מעולם הזוהר של דוגמנות

נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם ישראל ביתנו במליאת הכנסת ה-24 [י"ח באב תשפ"א, 28.07.2021]
לימור מגן תלם נאומים כנסת 24 תגובות
לשדר אנושיות
עלינו לתמרץ חברות אופנה לשדר אנושיות, לא רק מודל; לעודד גופי שידור לקיים שיח ציבורי בנושא; להכניס את נושא דימוי הגוף לתוכנית הלימודים; לספק הכשרות לצוותי החינוך וההוראה, במערכת שחייבת לתת מענים גם להתמודדויות הרגשיות של הילדים והילדות שלנו ולא רק הקוגניטיביות. לעזור לבנות ובני הנוער שלנו לאהוב את עצמם. להאמין בעצמם בכל רגע בדיוק כמו שהם.

אדוני היושב-ראש, חבריי וחברותיי חברי הכנסת, שר החקלאות עודד פורר, משפחתי האהובה, אני עומדת מולכם היום, נושאת את דברי הבכורה שלי בבית הזה - ביתו של הציבור הישראלי. זוהי זכות גדולה בעבורי להיות חברת כנסת, ואני מודה, אני נרגשת. נרגשת מגודל המעמד והמחויבות הגדולה שלי לעבודת הכנסת. נרגשת מההזדמנות שנפלה בחלקי לעשות ולעסוק בשורה ארוכה של תחומים: מהדיור הציבורי וזכויות האזרחים הוותיקים, דרך החינוך, שהוא היסוד לכל מה שאנו עושים.

לאחר שני עשורים של עשייה ציבורית, כיועצת משפטית של עיריית מגדל העמק והוועדה לתכנון ובנייה, בכוונתי לפעול לצמצום פערים בין הפריפריה החברתית והגאוגרפית למרכז. ראיתי מקרוב את הפנים והשמות מאחורי הסטטיסטיקות, את הקושי, האתגר, החלום והמצוקה. לא פעם שאלתי את עצמי: היכן הממשלה? היכן המדינה בסיוע לאותן שכבות שלא תמיד שפר גורלן או שלא הצליחו להביא לידי הגשמה את חלומן? לא פעם תהיתי על מה חולמת הילדה, שכבר בשנותיה הראשונות בבית הספר נתקלת בקשיים כלכליים וחינוכיים.

ישראל היא מדינה קטנה עם פערים גדולים; פערים שלצערי רק הולכים וגדלים. ישראל היא מדינה שתפקידה להעניק שוויון הזדמנויות, על-מנת שכל אחד ואחת יוכלו להגשים את החלום. שוויון הזדמנויות איננו רק סיסמה חלולה, הוא ייעוד לחברה בריאה ומצליחה יותר. אני מבטיחה לכם, אנשי הפריפריה, לא לשכוח להשמיע את קולכם בדיוני המליאה והוועדות.

אבל היום - היום תרשו לי לדבר על משהו אחר. מכובדיי, מגפת הקורונה שהכתה בעולם כולו ועודנה איתנו, הביאה עימה שורת מגפות אחרות: תחושת אובדן השליטה ושינוי סדרי עולם, חוסר בשגרה, ביציבות ובוודאות, הצטיידות חסרת היגיון בכמויות של מזון וקצת ניחומי ממתקים וחטיפים. הבידוד והריחוק החברתי גרמו לבנות ובני הנוער לשקוע ברשתות החברתיות, לשהות בטיק-טוק ובאינסטגרם זמן ממושך. ובו בזמן על מסך הטלוויזיה תוכנית אוכל רודפת תוכנית אוכל, ובין לבין, בהפסקת הפרסומות, תרבות השפע מציגה בפנינו אין-סוף אפשרויות לצרוך מוצרים עתירי שומן, סוכר ונתרן.

הקורונה ערערה את סדר-היום של כולנו, ופגעה משמעותית באפשרות שלנו לשמר סדר-יום ופעילויות קבועות. עבור מתבגרים ומתבגרות רבים מדי הדרך היחידה להתמודד עם המצוקה, המתח והחרדה המתעצמים הייתה בניסיון להחזיר, או להחזיק, סוג של שליטה במציאות הכאוטית. איך? באמצעות האוכל. באמצעות האוכל, שהיה גיבור תקופת הסגרים. הימנעות ממנו במקרה של אנורקסיה, אכילת יתר במקרה של בולימיה, או פשוט אכילה עד נחמה - נחמה שלא באמת מגיעה.

ואז, מגיעות גם הביקורות וההערות. לפעמים ההערות באות מבחוץ ולפעמים מבני הבית. אבל הכי גרועות הן ההערות שמגיעות מבפנים, מבלי שיהיה צורך שמישהו יעיר משהו או יביט במבט לא מרוצה. אנחנו כבר כל כך בטוחים שאנחנו יודעים מה אחרים יחשבו או יאמרו עלינו, עד שדעתם הופכת לחשובה הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים על עצמנו. הפרעות האכילה הללו נולדות מהצורך העז להשיב לעצמנו את השליטה בחיים שלנו, כמו זו שאבדה באופן חריג בקורונה. אלה הפרעות שגורמות, בסופו של דבר, לאובדן שליטה מוחלט.

לאחרונה שודר בטלוויזיה סרטה של פאולה רוזנברג, "כמו שאת". אחריו נערה אחת סיפרה: לא אכלתי כי אני רעבה, אכלתי כי לא היה לי אף אחד. נער אחר סיפר שהיה לו כל כך הרבה זמן, שהוא התמקד בלמנות ולפרט את כל הפגמים שהוא הצליח למצוא בעצמו.

חבריי וחברותיי חברי הכנסת, התופעות הללו היו כמובן עוד הרבה לפני שידענו שיום אחד מגפה עולמית תשנה את החיים של כולנו. אני הייתי חלק ממה שמכונה עולם הזוהר של הדוגמנות. הייתי ילדה טובה חיפה, קצרתי הצלחות ותארים, עבדתי ברחבי העולם וייצגתי את ישראל בכבוד בתחרות יופי בינלאומית.

אבל מהר מאוד הבנתי שלחיות בתוך העולם הזה זה לשלם מחיר נפשי כבד מאוד. בכל חדר הלבשה, או היערכות לתצוגה, המשפטים שהדהדו בחלל האוויר תמיד היו: מה את אוכלת? למה את אוכלת? כמה את אוכלת? לפעמים אפילו לא היה צריך לומר; מבט סוקר, עיקום של חיוך, וביקורת, ביקורת, ביקורת.

לי הספיק זמן קצר בעולם הזה. בחרתי לעזוב אותו. סיימתי את לימודיי בבית הספר הריאלי העברי בחיפה ועברתי להתמקד בלימודי משפטים: תואר ראשון ותואר שני. לקחתי את הנחישות וההתמדה לעולם הפריפריה, כעורכת דין.

מאז כמובן העולם השתנה. הרשתות החברתיות הוסיפו התמודדויות עם ציפיות ואכזבות, כישלונות וחרדות בהיקפים שלא היו שם קודם, עם תגובות ארסיות וחורצות גורלות, שלא תמיד קל לקום מהן. הערות שלפעמים עלולות להישאר בעומק התודעה שנים ארוכות.

אך תקופת הקורונה לדעת כל המומחים היא נקודת השיא, שהקצינה את כל המגמות שהיו לפניה. התוצאה היא כמובן עגומה. ילדים וילדות במצוקה אקוטית נשארים בבית וממתינים בייאוש להתקדם בתורם ברשימות המתנה בלתי נגמרות לקבלת טיפול, פשוט כי אין מספיק תקנים ואין מספיק מיטות.

במדינת ישראל כולה יש היום תקן רק ל-46 מיטות אשפוז - 46 בלבד - לבנות ובני נוער הסובלים מהפרעות אכילה. גם במחלקות ילדים לא ייעודיות, מספר המטופלים מזנק. ולצערי, כאשר אין טיפול מתאים ובזמן, ההתדרדרות היא הרבה יותר מהירה.

יש לנו אחריות כלפי בנות ובני הנוער הללו, הם הילדים שלנו; אסור לנו לתת להם ללכת לאיבוד או להרגיש שהם כישלון. מי שלא עשה מספיק ולא התאמץ כדי לשנות את המציאות הזו, אלה מקבלי ההחלטות לאורך כל השנים האחרונות.

חבריי וחברותיי חברי הכנסת, המציאות הזאת הולכת להשתנות - לא רק בהגדלה של מספר מיטות האשפוז ותקני המטפלים, אלא גם ברתימה של הגורמים הרלוונטיים לשינוי המסר. אותו מסר שמועבר לנו ולחברינו ולילדנו, שיש אידיאל יופי אחד ויחיד שאליו יש לשאוף, וכל מי שאינם עומדים ברף הזה מוקעים ומובכים. המסר הזה אינו רק שקרי ושגוי, המסר הזה הוא מסוכן. הוא לא רק פוגע באותה קבוצת נערים ונערות הסובלים ממצב אקוטי של הפרעות אכילה, הוא פוגע בכולנו כחברה. בעבור אנשים הסובלים מהפרעות אכילה, המסר הזה הוא לא פחות מהרסני.

עלינו לתמרץ חברות אופנה לשדר אנושיות, לא רק מודל; לעודד גופי שידור לקיים שיח ציבורי בנושא; להכניס את נושא דימוי הגוף לתוכנית הלימודים; לספק הכשרות לצוותי החינוך וההוראה, במערכת שחייבת לתת מענים גם להתמודדויות הרגשיות של הילדים והילדות שלנו ולא רק הקוגניטיביות. לעזור לבנות ובני הנוער שלנו לאהוב את עצמם. להאמין בעצמם בכל רגע בדיוק כמו שהם.

למזלי, זכיתי לגדול בבית שהעניק לי את התחושה הזו בכל יום. אמי רותי, המנוע של חיי, הקפידה תמיד לדחוף אותי להאמין בעצמי, להצטיין, לכוון גבוה, ולנסות. כך, כאשר רציתי כילדה להתקבל לבית ספר הריאלי בחיפה; כך כשנרשמתי ללימודי המשפטים. המוטו שלה בחיים הוא: את ה"לא" כבר יש לך, יכול להיות לך רק "כן". זה משפט שגרם לי לצעוד קדימה בכל פעם שהיססתי לרגע אם לעשות עוד צעד. אז אימא, העובדה שאני עומדת כאן היום היא בזכותך. לאורו של המוטו הזה השתדלתי לחנך גם את ילדיי האהובים: עידן שהוא אחד היוטיוברים ויוצרי התוכן המובילים בארץ, ועמית, שעוד רגע מתגייסת והופכת להיות חיילת בצה"ל. אני גאה בכם בכל יום יותר ויותר.

אבי, מיכה ז"ל, נפטר לפני שנה וחצי. אבא הגיע איתי לכל כנס ולכל כינוס פעילים בכל מקום בארץ, מסור ועוטף, עד שבאמצע מערכת הבחירות בשנת 2020, אבי נפטר מדום לב. הרגע הזה עבורי הוא מרגש ועצוב כאחד. אבי לא זכה לראות אותי ניצבת כאן היום במשכן הזה, ואם הוא היה פה, הוא היה גאה. כל כך גאה. ובן זוגי יוסי שלי, שיחד אנחנו רוקמים חיים מיוחדים משלנו כבר למעלה מעשור, תודה לך אהוב שלי על התמיכה והגב העצום שלך, ועל כל מה שאתה בשבילי.

אני מבקשת להודות ליושב-ראש המפלגה שלי, שר האוצר אביגדור ליברמן, על האמון הגדול שנתן בי. עכשיו מגיע החלק שלי לעבוד למען הציבור הישראלי, ולמלא את שליחותי הציבורית נאמנה. ואתם, חבריי וחברותיי חברי הכנסת, לכם אני מבקשת להודות על ההקשבה ומייחלת שיחד נפעל לתקן את העיוותים לטובת הציבור הישראלי כולו. תודה רבה.
Author
חברת כנסת | ישראל ביתנו | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 03/08/2021 | עודכן: 10/10/2021
+אחרי המחאה: אושר מינוי אלי אבידר לשר 22:16 03/08/21 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
אבידר לאחר המינוי: "רציתי להיות שר הדיגיטל - לא רצו, אחרי זה ביקשתי את הכבלים - לא רצו, אחרי זה שר לנושא חלליות - לא רצו" ▪ עם התפטרותו מהכנסת יעלה מספר הח"כים החדשים ל-22
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+דרעי לבנט: התר לי את הנדר 21:12 03/08/21 | עידן יוסף
ח"כ אריה דרעי (שס) במליאת הכנסת: "אתמול נפתלי בנט מעל הדוכן, בוויכוח שאני האשמתי אותו בדברי שקר גסים, שאי-אפשר היה להקים ממשלת ימין ושכל המטרה שלנו הייתה בחירות והוא חוזר על השקר הזה אלף פעמים. זרק איזו קטנה, כמעשי נוכלות הרגילים. נו, הרי הזמנתי אותך אלי הביתה. לא רוצה לפרט מה היה בפגישה. אני מזמין את נפתלי בנט ואני מתחנן לפניו, היות שיש לי נדר שאני לא מפרט מה בפגישות אישיות, אני מבקש ממך, אנא תתיר לי את הנדר הזה ותבוא אתה ותפתח מה היה בפגישה כדי שאני אוכל לדבר".
+אין לישראל תוכנית למשבר מזון עולמי 20:53 03/08/21 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
משרד החקלאות: חוסר חיטה בעולם זה כבר משהו שמלאי החירום של ישראל כיום לא עונה עליו ▪ רשות החירום הלאומית: הראייה של רח"ל היא לתקופות חירום מוגדרות ולא משבר עולמי מתמשך
חיטה. עלול להיות מחסור [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+האופוזיציה תחרים דיון שנועד לעסוק בהתנהלותה 19:33 03/08/21 | עידן יוסף
האופוזיציה תחרים את הדיון שיתקיים מחר בוועדת הכנסת בראשות ניר אורבך לבקשת סיעות העבודה ומרצ. בכיר באופוזיציה אמר ל-News1 כי מדובר דיון שנועד לעסוק בתפקוד האופוזיציה שיוזמת הקואליציה הוא חצוף ואינו ראוי ליחס.
+ח"כ מיכל שיר סגמן תכהן כיו"ר הוועדה לזכויות הילד 15:44 03/08/21 | מירב ארד
הוועדה לזכויות הילד החלה (יום ג') את פעילותה בכנסת ה-24, בדיון בו אישרה מליאת הוועדה, פה אחד, את המלצת ועדת הכנסת כי ח"כ מיכל שיר סגמן תכהן כיו"ר הוועדה. הרכב הוועדה, על תשעת חבריה, אשר אושר אמש ע"י מליאת הכנסת:
היו"ר, ח"כ מיכל שיר סגמן (תקווה חדשה), ח"כ יסמין פרידמן (יש עתיד), ח"כ מופיד מרעי (כחול לבן), ח"כ עלי סלאלחה (מרצ), וח"כ סעיד אלחרומי (רע"ם). סיעות האופוזיציה טרם העבירו את שמות החברים בוועדה, כאשר לליכוד שמורים שני מקומות, ולסיעות ש"ס והרשימה המשותפת, שמור מקום אחד לכל סיעה.
+ח"כ מוסי רז יכהן כיו"ר הוועדה המיוחדת לעניין הקרן לאזרחי ישראל 15:29 03/08/21 | מירב ארד
הוועדה המיוחדת לעניין הקרן לאזרחי ישראל בחרה פה אחד בח"כ מוסי רז (מר"צ) לכהן כיו"ר הוועדה. יו"ר הוועדה הנבחר ח"כ מוסי רז (מר"צ) אמר לאחר בחירתו: "הוועדה הזו חשובה ביותר. אשמח מאוד שח"כ דיכטר שהיה היו"ר הקודם של הוועדה, יהיה חבר בוועדה. ישנה חשיבות גבוה בפיקוח של הוועדה על הקרן. אני שואל , איפה הכסף? העובדה, שהכסף איננו!. לא אתבייש לשאול, כמה זמן מדינת ישראל מתכוונת להשתמש בגז, גם אם גז טוב יותר ממזוט ודלק, הוא פחות טוב מאנרגיה מתחדשת-מהשמש. גם אם זה יצמצם את הכנסות הקרן. יו"ר הוועדה אמר, נוודא צמצום פערים חברתיים בישראל."
+ח"כ מראענה תכהן כיו"ר הוועדה הוועדה המיוחדת לעובדים זרים 15:28 03/08/21 | מירב ארד
הוועדה המיוחדת לעובדים זרים התכנסה (יום ג') לישיבתה הראשונה במהלכה נבחרה פה אחד חברת הכנסת אבתיסאם מראענה לעמוד בראש הוועדה. יו"ר ועדת הכנסת ח"כ ניר אורבך אמר בפתחו של הדיון: "ועדת הכנסת החליטה להמליץ ולבחור בך כיו"ר הוועדה, אני שמח להיות במעמד זה ומאחל הצלחה גדולה מכולנו. כעת אני מעביר לך את שרביט ניהול הוועדה".
+ועדת הכנסת תדון ב"אלימות האופוזיציה" 13:43 03/08/21 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
לבקשת יושבי הראש של סיעות העבודה ומרצ, תקיים ועדת הכנסת דיון דחוף במה שהוגדר כ"התנהגות לקויה ומבישה" של חברי הכנסת מהאופוזיציה ▪ הדיון מתקיים קודם שהוקמה ועדת האתיקה בטענה ש"ערכי הדמוקרטיה הישראלית יינזקו וייפגעו קשות"
אורבך. נענה לבקשה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+העלאת קצבאות הנכות תעוגן בתקציב המדינה 12:51 03/08/21 | מירב ארד | לרשימה המלאה
הקצבה הבסיסית ל-100% נכות תעלה ל-3,700 ש"ח, הדיסרידרג יעלה ל-5300 ש"ח ▪ הקצבאות יהיו צמודות לשכר הממוצע במשק החל מהשנה הבאה ▪ הביטוח הלאומי וארגוני הנכים: מברכים על היישום אך נדרשים צעדים נוספים
הדיון בוועדה [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+"ביקשתי עזרה מהמשטרה וקיבלתי סטירה מצלצלת" 10:43 03/08/21 | מירב ארד | לרשימה המלאה
בעקבות פרשת שי אביטל והתלונות המצטברות נגדו מקיימת הוועדה בראשות ח"כ תומא סלימאן דיון מיוחד בנוגע ליחס המשטרה לנפגעות עבירות מין ▪ יו"ר הוועדה: "אתם האזרחיות והאזרחים, לא משנה מה אתם עושים, מגיע לכם לקבל יחס נאות"
גל גברעם בדיון בוועדה [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+"הממשלה גדולה מדי, דרושה סבלנות" 09:59 03/08/21 | איציק וולף | לרשימה המלאה
מליאת הכנסת אישרה סגירת ארבעה משרדים ממשלתיים שהומצאו לצרכים פוליטיים: המשרד לעניינים אסטרטגיים, המשרד לענייני מים, המשרד לחיזוק ולקידום קהילתי ומשרד הדיגיטל
[צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+לכונן את ישראל של כולם 08:34 03/08/21 | נעמה לזימי | לרשימה המלאה
נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם העבודה במליאת הכנסת ה-24 [י"ח באב תשפ"א, 27.0.7.2021]
נעמה לזימי [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+יריבים פוליטיים הפכו לאויבים 08:17 03/08/21 | אלינה ברדץ' יאלוב | לרשימה המלאה
נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם ישראל ביתנו בכנסת ה-24 [י"ח באב תשפ"א, 27.07.2021]
אלינה ברדץ' יאלוב [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור מעוז אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor Liberman אביר קארה / Abir kara אבתיסאם מראענה / Ibtisam Mara'ana אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אופיר כץ / Ofir Katz אורי מקלב / Uri Maklev אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir איתן גינזבורג / Eitan Ginzburg אלון טל / Alon Tal אלון שוסטר / Schuster Alon אלי כהן / Eli Cohen אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti אמיר אוחנה / Amir Ohana אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בני גנץ / Benny Gantz בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גבי לסקי / Gaby Lasky גדי דסטה יברקן / Gadi Desta Yivarken גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דוד אמסלם / David Amsalem דוד ביטן / David Bitan העולם הזה / Haolam Haze ווליד טאהא / Waleed Taha ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin חיים ביטון / Haim Biton חיים כץ / Haim Katz יאיר גולן / Yair Golan יאיר לפיד / Yair Lapid יואב בן צור / Yoav Ben Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich יואב קיש / Yoav Kish יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon יוסי שלי יוסף שיין / Shain Yossi יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz ישראל ביתנו לימור מגן תלם / Limor Magen Telem מאזן גנאים / Mazen Ghanem מאי גולן / May Golan מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכאל מרדכי ביטון / Michael Biton מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam Woldiger מירב בן ארי / Merav Ben Ari מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מרב מיכאלי / Merav Michaeli משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה (מוסי) רז / Mossi Raz מתן כהנא / Matan Kahana ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz ניר אורבך / Nir Orbach נירה שפק / Nira Shpak נפתלי בנט / Naftali Bennett סימון דוידסון / Simon Davidson סלאלחה עלי / Salalha Ali סמי אבו-שחאדה / Sami Abu Shehadeh סעיד אלחרומי / Said Elharumi עודד פורר / Oded Forer עודה איימן / Ayman Odeh עופר כסיף / Ofer Cassif עידית סילמן / Idit Silman עמיחי שיקלי / Amichai Chikli פטין מולא / Patin Mula צחי הנגבי / Tzachi Hanegbi קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון כץ / Ron Katz רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande רם בן ברק / Ram Ben Barak שלמה קרעי / Shlomo Karhi שמחה רוטמן / Simcha Rothman שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 24
אדוני היושב-ראש, חברי כנסת, חברי ממשלה נכבדים, אזרחי מדינת ישראל. אם אתה רוצה משהו אזי כבר אין זה חלום - אמרה בזמנו ראש ממשלת ישראל, ילידת העיר קייב, גולדה מאיר, ראש ממשלת ישראל, זיכרונה לברכה.

ועדת החוקה אישרה (יום ב', 2.8.21) לקריאה ראשונה את הצעת חוק העונשין (תיקון - עונש מינימום על החזקת נשק בלתי חוקי), התשפ"א-2021. הצעת החוק נועדה לקבוע עונש מינימום של 12 חודשי מאסר למחזיקים נשק בלתי חוקי. העונש המרבי יישאר כשהיה - 7 שנות מאסר.
03/08/2021 | עידן יוסף | חדשות

ועדת הכלכלה החלה (יום ב', 2.8.21) להכין לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לתקן את חוק התקשורת, המבקשת לבצע רפורמה באופן האסדרה של מתן שירותי תקשורת. היו"ר מיכאל ביטון אמר בפתח הדיון כי המטרה היא שמשרד התקשורת יתמקד בטיפול בעיקר ולא בטפל, ויאפשר ליזמים לפעול בצורה פשוטה יותר. לדבריו, המטרה היא למקד את הבקרה והפיקוח בנושאים החשובים באמת, ובכך להקל גם על העוסקים בתחום וגם על הציבור.
02/08/2021 | עידן יוסף | חדשות

גורם מדיני ישראלי תוקף את ראש האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, בעקבות דברים שאמר בדבר הסכנה שלפיה ממשל ביידן עלול להדליף מידע מודיעיני שישראל תעביר לו מתוך רצון לסכל תקיפה של יעדים אירניים.

ראש הממשלה נפתלי בנט שיבח (יום ב', 2.8.21) בדיון 40 חתימות במליאת הכנסת את אישור תקציב המדינה. בתגובה לקריאות חברי האופוזיציה, אמר בנט: ""אמנם לא ישנתי 36 שעות אבל ב-36 שעות האלה עשינו את מה שאתם לא עשיתם ב36 חודשים. אם זה היה תלוי בכם לא היינו עכשיו במהלך תקציב אלא במהלך הבחירות החמישיות. 3 שנים מסיבות לא ענייניות, ישראל התנהלה בלי תקציב. במבחן התוצאה כשלתם מלהעביר תקציב, ואנחנו הצלחנו".
02/08/2021 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il