ביידן כמו בדר-גינזבורג - אך מקווה לתוצאה שונה

מה קורה כאשר האינטרסים של פוליטיקאי מתנגשים באלה של מפלגתו? במקרה של שופטת העליון התוצאות היו טרגיות מבחינת הפרוגרסיבים; כעת ביידן עושה זאת - מנתח וושינגטון פוסט

איתמר לוין מיוחדים ברשת בחירות בארה''ב 2024 תגובות
מה קורה כאשר האינטרסים של פוליטיקאי מתנגשים באלה של מפלגתו? זו השאלה הניצבת כעת בפני המפלגה הדמוקרטית, מציין וושינגטון פוסט. ג'ו ביידן שרד את הנשורת הראשונית של העימות ההרסני עם דונלד טראמפ, והמומנטום נגדו בתוך המפלגה הואט. אבל הבעיה הבסיסית נותרה בעינה: מועמדותו צפויה לפגוע בסיכויים של הדמוקרטים לנצח את טראמפ ולשלוט בקונגרס.

בהופעות פומביות ביידן ממשיך להתבלבל בעובדות ומתקשה להעלות את הטיעונים בעד מועמדותו. 75% מהמצביעים אומרים שהוא זקן מכדי להיות נשיא. רוב הדמוקרטים רוצים מועמד אחר. שיעור התמיכה בו מתחת ל-40% - הנמוך ביותר של נשיא המתמודד מחדש. מה שראוי לציון הוא, שבכל מדינת מפתח בה ביידן מפסיד – הדמוקרטים מנצחים במרוץ לסנאט. בממוצע, בעוד ביידן בפיגור של חמש נקודות, המועמדים הדמוקרטים ביתרון של חמש נקודות.

באריזונה ביידן מפגר ב-5.7 נקודות והדמוקרטים מובילים בשלוש; במישיגן הפיגור שלו הוא 1.3 נקודה והיתרון הדמוקרטי הוא חמש נקודות; בנבאדה – מינוס חמש לביידן, פלוס 5.2 נקודות לדמוקרטים; בפנסילבניה ביידן בפיגור של 4.5 נקודות, והמועמד הדמוקרטי לסנאט ביתרון של 6.2 נקודות; ואילו בוויסקונסין – ביידן במינוס 3.4 נקודות והדמוקרטים בפלוס 4.8 נקודות.

בעבר, כאשר המפלגות היו חזקות יותר, אנשי המפלגה עשויים היו לנסות להכריח את ביידן לפרוש. ב-1944 היו אלו אנשי המפלגה אשר החליפו את הנרי וואלס, סגנו הפרו-סובייטי של פרנקלין רוזוולט החולה, והציבו את הרי טרומן. ב-1974 שכנעו הרפובליקנים הבכירים את ריצ'רד ניקסון להתפטר. לא כיום; הדמוקרטים תקועים עם מועמד שאינם רוצים ואינם יודעים מה לעשות.

לקראת סיום מסיבת העיתונאים שלו בשבוע שעבר, ביידן נתן תשובה שהבליטה את ניגודי האינטרסים בינו לבין מפלגתו. עיתונאי שאל על האפשרות שקאמלה האריס תחליף אותו, אם צוותו יראה לו שסיכוייה טובים משלו. הוא השיב: "לא, אלא אם כן הם יבואו ויאמרו: אין שום דרך שתנצח. איש אינו אומר זאת. הסקרים אינם אומרים זאת". ביידן לא אמר שהוא הדמוקרט בעל הסיכויים הטובים ביותר לנצח; הוא למעשה אמר שיישאר במרוץ אפילו אם זה יעזור לטראמפ. הוא הציב רף גבוה ואולי בלתי אפשרי – תבוסה מובטחת – כתנאי לפרישתו.

ביידן שיקר לגבי הסקרים

לפני ארבע שנים, ביידן היה הדמוקרט בעל הסיכויים הטובים ביותר לנצח את טראמפ, אבל מעמדו נחלש משמעותית מאז. כיום הוא שוב אינו מייצג את ההבטחה לשינוי. הוא הנשיא המכהן הזקן והבלתי-פופולרי. ביידן נוטה לפרש סקרים בצורה מוטעית כאשר הוא מדבר עליהם. בשבוע שעבר טען שהוא מנצח כל העת את טראמפ בסקרים בין מי שצפויים להצביע; זה היה שקר, והאמת הפוכה. הוא מתאר את המרוץ כ"צמוד"; רוב הפרשנים אומרים שטראמפ מוביל. במקרים אחרים ביידן פשוט אומר שהסקרים טועים, בלי הסבר.

לצד כל זאת, ממשיך הפוסט, יש לפחות טיעון טוב אחד בעד המשך מועמדותו של ביידן: הוא ניצח בפריימריז, בהליכה. "14 מיליון איש הצביעו בעדי", ציין בשבוע שעבר. אבל מבקריו יכולים להגיב: ביידן צמצם למינימום את הופעותיו לפני הפריימריז כדי להסתיר את הזדקנותו, והאמריקנים ראו היטב את ביצועיו בעימות. זה מסביר מדוע 20 דמוקרטים בקונגרס קראו לו לפרוש ורבים נוספים אומרים זאת בשיחות פרטיות. "אם הוא המועמד שלנו, אני חושב שנפסיד", אמר חבר בית הנבחרים הבכיר אדם שיף המתמודד לסנאט בקליפורניה.

דמוקרטים רבים מוטרדים מהניסיון האחרון עם איש משלהם שסירב לפרוש. בתחילת הקדנציה השנייה של ברק אובמה, רות בדר-גינזבורג יכלה להתפטר מבית המשפט העליון כדי לאפשר לאובמה ולסנאט הדמוקרטי להחליף אותה. היא דחתה את הבקשות לעשות זאת, לעיתים תוך שימוש בנימוקים מופרכים. הסיבה האמיתית הייתה שהיא נהנתה ממשרתה רבת העוצמה, ממש כמו ביידן.

רב"ג העדיפה את האינטרסים האישיים שלה על פני ערכיה הפוליטיים. היא הסתכנה בשינויי מדיניות קיצוניים – כמו ביטול ההגנה החוקתית על הפלות – כדי לשמור על משרתה עמוק לתוך העשור התשיעי של חייה. התוצאות מבחינת עמיתיה הפרוגרסיביים היו טראגיות. ביידן כנראה מקווה שהתוצאות של החלטתו הדומה יהיו שונות.


המאמר המלא
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 18/07/24 | עודכן: 18/07/24
+הבית הלבן: פגישת ביידן-נתניהו תלויה במצב הנשיא 19:37 18/07/24 | עידן יוסף
דובר הבית הלבן: "יש סיכוי שביידן יפגוש את נתניהו בשבוע הבא, בזמן שראש הממשלה יהיה בוושינגטון, אך הדבר תלוי בהחלמתו של הנשיא מקורונה".
+אובמה: איני יכול לבדי לשכנע את ביידן לפרוש 19:30 18/07/24 | איתמר לוין
ברק אובמה אמר בימים האחרונים למקורביו, כי האפשרות לניצחון של ג'ו ביידן הצטמצמה משמעותית ועליו לשקול ברצינות את המשך המרוץ. וושינגטון פוסט מדווח, כי לצד זאת הדגיש אובמה, כי אינו סבור שהוא לבדו יכול לשכנע את ביידן לפרוש.
+מנהיגי הדמוקרטים בקונגרס מגבירים את הלחץ על ביידן 07:44 18/07/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
מנהיג הרוב בסנאט ומנהיג המיעוט בבית הנבחרים הביעו חשש מפני תבוסה בקונגרס בשל מועמדותו של ביידן; מנהיג הרוב אף קרא לו לפרוש ▪ דיווח: ביידן מקשיב בימים האחרונים ביתר תשומת לב לקריאות אלו, אם כי נכון לעכשיו אינו מתכוון להסיר את מועמדותו
שומר וג'פריז. חוששים לרוב בקונגרס [צילום: אנדרו הרניק, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ביידן כמו בדר-גינזבורג - אך מקווה לתוצאה שונה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / בחירות בארה''ב 2024
מנהיגי הסיעה הדמוקרטית בקונגרס מגבירים את הלחץ על הנשיא ג'ו ביידן להסיר את מועמדותו לנשיאות, וביידן מוכן בימים האחרונים להקשיב לטיעונים אלו יותר מאשר עד עתה - אם כי נכון לעכשיו אין סימנים לכך שהשתכנע. זהו סיכום הדיווחים הלילה (17/18.7.24) בתקשורת האמריקנית.

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נבדק ונמצא חיובי לקורונה. נשיאת UnidosUS (קהילה לטינית בנבאדה) עלתה לבמה והודיעה לנוכחים כי ביידן לא יוכל לדבר באירוע מסיבה זו. ביידן ביטל את כל הופעותיו הפומביות בימים הקרובים. מוקדם יותר נמסר, כי ההכרזה הרשמית על ביידן כמועמד לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית נדחתה - וכעת מתבררת הסיבה.
18/07/2024 | עידן יוסף | חדשות

הדמוקרטים מוצאים את עצמם לפתע בסכנה של אובדן הבית הלבן ושני בתי הקונגרס, בעוד בית המשפט העליון מגביר את כוחו של הנשיא ומחליש את כוחו של הדרג המקצועי. הביקורת שלהם על הרפובליקנים, שבחרו עבריין קיצוני כמועמדם לנשיאות, הפכה לפניקה כאשר התברר להם שהמועמד שלהם בעייתי עוד יותר בעיני הבוחרים. אקונומיסט שואל כיצד הדמוקרטים הגיעו לבוץ הזה ומה הם יכולים לעשות כדי להיחלץ ממנו.

הרפובליקנים מלאי אנרגיה בעיצומה של ועידתם. הם צוהלים לנוכח הסיכויים שינצחו בחודש נובמבר וזועמים על הניסיון לרצוח את דונלד טראמפ. במקביל, הדמוקרטים בדיכאון. ספקות רציניים סביב סיכוייו של ג'ו ביידן, במיוחד בשל גילו המתקדם, צצו עוד לפני אירועי השבוע האחרון. כעת נוספה תמונתו האייקונית של טראמפ, זב דם ומניף אגרוף. הדמוקרטים חשים שאין להם חלופות טובות, אלא לצעוד לאיטם לעבר התבוסה.

המולטי מיליארדר אלון מאסק צפוי לתרום כ-45 מיליון דולר בחודש לקמפיין הבחירות של דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית לשעבר והמועמד הרפובליקני לנשיאות ארצות הברית. כך דווח השבוע בוול סטריט ג'ורנל.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il