סדנת אלפרדו: שינוי מבנה המטכ"ל ותפקודו כלקח עיקרי מאסון 7 באוקטובר 2023

"סדנת אלפרדו" של "הפורום לאִזרוח תחקירי קרבות והפקת לקחים", המתכנסת מדי חודש בספרייה הציבורית "לדורות" בלוד. נושא הסדנה הפעם היה: "הצורך בשינויים במבנה המטכ"ל הישראלי". את התזה הגיש המהנדס הצבאי הבכיר צבי וינברגר

אורי מילשטיין פודקאסטים מלחמת התקומה תגובות
"סדנת אלפרדו" של "הפורום לאִזרוח תחקירי קרבות והפקת לקחים", המתכנסת מדי חודש בספרייה הציבורית "לדורות" בלוד. נושא הסדנה הפעם היה: "הצורך בשינויים במבנה המטכ"ל הישראלי". את התזה הגיש המהנדס הצבאי הבכיר צבי וינברגר, שטען: אחת המסקנות הברורות מהפתעת מלחמת חַרְבות ברזל, היא שהפיקוד העליון הביטחוני של מדינת ישראל (הרמטכ"ל, המטכ"ל, שר הביטחון וראש הממשלה) לא תפקד בבוקר 7 באוקטובר 2023. כאשר בודקים את מלחמות העבר, רואים שהפיקוד העליון של צה"ל לא תפקד כפי שצריך גם ברוב מלחמות ישראל.

כדי לאפשר ניהול מקצועי ויעיל של כלל המשימות המוטלות בעיקר על הרמטכ"ל, סגן הרמטכ"ל וראש חטיבת המבצעים, הן ברגיעה והן בחירום, מוצע להרחיב את מספר בעלי התפקידים והמטות שיהיו לצידם, כך שלנושאי העיסוק המרכזיים יהיו בעלי תפקידים נפרדים, שיתמקדו בעשייה מקצועית של כל אחד בתחומו:

  • מוצע למנות מנכ"ל מקצועי ארגוני לצה"ל;
  • תפקידי סגן הרמטכ"ל, ראש אגף מבצעים וראש חטיבת המבצעים הקיימים יעברו שינוי, ואת מקומם יתפסו 12 סגני רמטכ"לים בעלי תחומי אחריות ספציפיים בשגרה ובחֵרום.

שיחות עם צבי וינברגר - Link

שיחות על קונספציה - Link

שיחות על קונספירציה - Link

שיחות על חיל האויר - Link

שיחות על מחדלים - Link

על הֲוָיַת הצבא והמלחמה אפשר לקרוא בספרִי "תורת הביטחון הכללית - עֶקרון השׂרידות" העוסק באבני היסוד של הֲוָיַת הצבא והמלחמה. בלא להבין את אבני היסוד, לא ניתן לשפר את מבנהו של צה"ל ואת תִפקודו. את התֵאור והניתוח המעודכנים ביותר של חזית הדרום במלחמת יום הכיפורים אפשר לקרוא בספר המחקרים של "הפורום לאִזרוח תחקירי קרבות והפקת לקחים" - "ניצחון בסבירות נמוכה". כל מי שמעוניין לרכוש ספרים אלה, יפנה להוצאת "שׂרידוּת", המתמחה בחשׂיפת מחדלים וליקויים שהממסד מתאמץ להסתיר: survival1940@gmail.com

לקטלוג הספרים

אנא עִזרו לי לקיים את הערוץ הזה החושׂף בפניכם את האמת, ולהשלים את המפעל המונומנטלי של שלושים הכרכים "בשׂדות הקרב של מלחמת העצמאות". כל עזרה, גם הקטנה ביותר, תתקבל בברכה והעיקר שאנחנו, בנֵינו, נכדינו וצאצאינו נדע את האמת שהוסתרה בגלל מחדלי המלחמה: איך קמה מדינת ישראל ואיך היא ניצחה במלחמת העצמאות.
תאריך: 03/12/2025 | עודכן: 03/12/2025
+צה"ל ושב"כ תקפו מחבל בחמאס בעקבות הפרת הפסקת האש ברפיח 23:14 03/12/25 | עידן יוסף
דובר צה"ל מסר כי ארגון חמאס ביצע היום הפרה בוטה של הסכם הפסקת האש, כאשר מחבלים תקפו כוחות צה"ל הפרוסים באזור רפיח וגרמו לפציעתם של חמישה לוחמים. בתגובה להפרה תקפו צה"ל ושב"כ, בהכוונת אמ"ן ובאמצעות חיל האוויר, מחבל בארגון חמאס בדרום רצועת עזה.
+אחרי ההיתקלות במזרח רפיח: דיווחים על גל תקיפות של חיל-האוויר בעזה 21:58 03/12/25 | עידן יוסף
דקות לאחר ההיתקלות שבה נפצעו לוחמי גולני במזרח רפיח, מקורות ברצועה מדווחים על גל תקיפות של חיל-האוויר בעיר עזה ובאזור ח׳אן יונס בדרום הרצועה. הדיווחים מדברים על טיסות בעוצמה גבוהה ועל תקיפות במספר מוקדים.

לפי אותם מקורות, התקיפות נעשות בתקובה לתקרית ברפיח, לאחר שחוליית מחבלים יצאה מפיר וירתה נ"ט לעבר כוחות צה"ל והביאה לפציעתם של חמישה חיילים.
אוהל שהותקף בצורה ממוקדת
+ארון חלל חטוף הועבר לישראל; משפחת גואילי: "ככל הנראה לא רן" 18:11 03/12/25 | עידן יוסף
ישראל קיבלה לידיה את ארונו של חטוף־חלל מידי הצלב האדום, לאחר שהועבר לכוח צה"ל ושב"כ בתוך שטח הרצועה. בצה"ל ציינו כי הארון התקבל במעמד צבאי ויועבר למרכז הלאומי לרפואה משפטית לשם זיהוי. הודעה רשמית תימסר למשפחה לאחר השלמת הבדיקות.

לצד זאת, דודו של החטוף־חלל רס"ל רן גואילי ז"ל אמר בגלי צה"ל כי במשפחה התקבלו אינדיקציות מודיעיניות שלפיהן "ככל הנראה לא רן הוא שהוחזר". בצה"ל ובמערך השו"ן ביקשו מהציבור להימנע מהפצת שמועות ולהסתמך רק על מידע רשמי.
+חוליית מחבלים יצאה מפיר וירתה נ"ט - חמישה לוחמים נפצעו, בהם אחד קשה, במזרח רפיח 17:05 03/12/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
צה"ל מדווח על היתקלות במזרח רפיח, לאחר שחוליית מחבלים יצאה מתוואי תת-קרקעי וירתה נ"ט לעבר כוחות גולני ▪ לוחם בסיירת גולני נפצע באורח קשה, שלושה לוחמים נוספים נפצעו באורח בינוני ופונו לבית חולים ▪ במקביל מדווחים בעזה על הפגזה ארטילרית ותקיפות ממטוסי קרב וממסוקי קרב בדרום הרצועה
כל הפצועים הועברו לבתי חולים [צילום ארכיון: אורן כהן/פלאש 90]
+מבצע לילי בגוש-עציון: שלושה מחבלים נעצרו, בהם מתכנן פיגוע 16:56 03/12/25 | עידן יוסף
כוחות מחטיבת עציון בשיתוף טייסת 124 של חיל-האוויר עצרו הלילה בכפר צוריף שלושה מחבלים, בהם מחבל שתכנן לבצע פיגוע. במהלך המבצע נעצרו גם כ־40 חשודים נוספים שנלקחו לחקירה.

גדוד המילואים 7491 השלים את המבצע האחרון בגזרה לאחר חודשיים של פעילות התקפית והגנתית, שבמהלכה חיסל את מבצעי הפיגוע בצומת הגוש ופעל בכפרים נוספים לאיתור אמצעי לחימה וחומרי הסתה.

[צילום: דובר צה''ל]
+כוחות חטיבת כרמלי איתרו משגר פעיל בצפון רצועת עזה 15:39 03/12/25 | מירב ארד
כוחות צוות הקרב של חטיבת כרמלי פועלים בצפון רצועת עזה במרחב הקו הצהוב במשימת הגנה וטיהור המרחב. במהלך השבוע האחרון, הכוחות איתרו משגרים בעלי חמישה קנים עם רקטות בתוכם, אשר יועדו לשיגור לעבר שטחה של מדינת ישראל.
[צילום: דובר צה"ל]
+ישראל נערכת לקבלת ארונו של חלל חטוף מצפון עזה 15:25 03/12/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
משרד ראש הממשלה הודיע כי ישראל נערכת לקבלת הארון בשעות הקרובות ▪ מוקדם יותר הודיע הג׳יהאד האיסלאמי כי איתר את הגופה בבית לאהיא והעביר אותה בתיאום עם חמאס
אותר במהלך סריקות בצפון הרצועה [צילום: התקשורת הפלשתינית]
+חמאס הודיע: החלל החטוף יימסר הערב ב-17:00 12:55 03/12/25 | מירב ארד
הג'יהאד האיסלאמי הודיע על מציאת חלל חטוף בצפון הרצועה, בהמשך עדכן ארגון הטרור חמאס: "נמסור את החלל הערב בשעה 17:00".
[צילום: עלי חסן/פלאש 90]
+דיווח בעזה: חמאס והג׳יהאד האסלאמי איתרו חלל חטוף בבית לאהיא
12:22 03/12/25 | מירב ארד
דיווח בעזה: חמאס והג׳יהאד האסלאמי איתרו חלל חטוף בבית לאהיא בצפון הרצועה.

[צילום: סעיד מוחמד/פלאש 90]
+חמאס הודיע על חידוש החיפושים אחרי חטוף חלל בצפון הרצועה 10:29 03/12/25 | מירב ארד
חמאס הודיע לפני זמן קצר שחידש את החיפושים אחרי חטוף חלל בצפון הרצועה בשיתוף פעולה עם הצלב האדום.
[צילום: עבד אל-כרים חנא/AP]
+על החנינה לראש הממשלה נתניהו
10:24 03/12/25 | יוסף אליעז | לרשימה המלאה
לפתע, משהגיע הנאשם נתניהו לחקירה הנגדית, החל לגמגם בתשובותיו ולפתע החל שוב לא לזכור דברים הגם שבעדותו הראשית זכר פרטי-פרטים
נתניהו. הליך מפוקפק [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+נתניהו הנחה את המל"ל לשלוח נציג לפגוש גורמים ממשלתיים-כלכליים בלבנון 10:23 03/12/25 | מירב ארד
ראש הממשלה נתניהו הנחה את מ"מ ראש המל"ל לשלוח נציג מטעמו לפגישה עם גורמים ממשלתיים-כלכליים בלבנון - כך נמסר (יום ד') מלשכת ראש הממשלה. "מדובר בניסיון ראשון לייצר בסיס למערכת יחסים ושיתוף פעולה כלכלי בין ישראל ולבנון", נכתב בהודעה.
[צילום: אייל מרגולין, פלאש 90]
+מעבר רפיח ייפתח ליציאת תושבים בלבד - לאחר עיכוב של חודש וחצי 10:06 03/12/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
מתאם פעולות הממשלה בשטחים הודיע כי המעבר יפעל בימים הקרובים בהתאם להסכם הפסקת האש, בתיאום עם מצרים ובפיקוח האיחוד האירופי, בדומה למנגנון שהופעל בינואר 2025 ▪ בשלב זה תותר יציאה בלבד - ולא כניסה או מעבר סיוע
המעבר יפעל תחת מנגנון פיקוח בינלאומי [צילום: עבד ראחים חטיב/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
סדנת אלפרדו: שינוי מבנה המטכ"ל ותפקודו כלקח עיקרי מאסון 7 באוקטובר 2023
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
חלק שני של דיון-עומק עם מומחים, שנסוב על האסטרטגיה הישראלית ביחס לחמאס ולעזה, ביחס לחיזבאללה וללבנון, וביחס לאירן ולסוריה. ד"ר משה ברנט: "ישראל זקוקה למנהיג כדי לעמוד באתגרים הביטחוניים. מנהיג צריך תוכנית, ולנו אין תוכנית!". המהנדס הצבאי צבי וינברגר: "כדי לעמוד באתגרים הביטחוניים יש להגיע לקונצנזוס בין היהודים בישראל". תת-אלוף (בדימוס) אמציה חן: "לפי דוח תורג'מן לא ברור אם חברי המטכ"ל עושים משהו הקשור לביטחון!". עו"ד יונתן בוטח: "החיזבאללה הוא סוחר הסמים הגדול בעולם, ובזה עוסקים כל ארגוני הביטחון החשאיים בעולם. בסמים הם משלמים לסוכנים ולמשתפי הפעולה!". חיים אסא: "יתכן כי המהלך המקרו-אסטרטגי הנבון של בנימין נתניהו הוא להפוך את טרמפ לראש הממשלה האמיתי של ישראל".

"עד לפרוץ מלחמת חרבות ברזל משרד הביטחון, צה"ל והמטה לביטחון לאומי לא תיקנו אף לא אחד מהליקויים העיקריים שעלו בביקורת הקודמת ולא קידמו את נושא מיגון המתקנים החיוניים בגופים מסוימים; גם לאחר פרוץ המלחמה ועל אף התממשות האיומים האוויריים הם לא קידמו נושא זה, מלבד כמה פעולות נקודתיות. מבקר המדינה מעיר למשרד הביטחון, לצה"ל ולמל"ל על אי-תיקון הליקויים שעלו בביקורת הקודמת ושנבדקו במסגרת ביקורת זו".

משרד ראש הממשלה עדכן (יום ג', 2.12.25) כי ישראל קיבלה לידיה, באמצעות הצלב האדום, ממצאים שהועברו מרצועת עזה ונמסרו לכוח צה"ל ושב"כ בתוך שטח הרצועה. שם יתקבלו במעמד צבאי עם רב צבאי. לאחר מכן יועברו לישראל, אל המרכז הלאומי לרפואה משפטית של משרד הבריאות. בתום הליך הזיהוי ובהתאם לתוצאות הבדיקה תימסר הודעה רשמית למשפחה."
02/12/2025 | מירב ארד | חדשות

צה"ל הודיע כי חיסל את עלא אלדין עבד אלנאצר חסן חודרי, אשר שימש כאחראי הנוח'בה של ארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי בחטיבת העיר עזה, ואשר פשט לקיבוץ נחל עוז במהלך הטבח הרצחני ב־7 באוקטובר. לפי הודעת דובר צה"ל, חודרי הוביל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל לאורך המלחמה.
01/12/2025 | עידן יוסף | חדשות

כוחות צה"ל קפצו למרחב צומת יהודה בחטיבת יהודה לאחר דיווח על פיגוע דריסה. המחבל האיץ את רכבו לעבר הכוחות ופצע חיילת צה"ל, שפונתה לטיפול רפואי בבית החולים. משפחתה עודכנה.
01/12/2025 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il