הנשיא יתחיל את ההתייעצויות ב-10 במרס

בעוד שבוע יתחיל נשיא המדינה את ההתייעצויות עם ראשי הסיעות הנבחרות לכנסת ה-23 המועד האחרון להטלת מלאכת הרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת - 17 במרס
איציק וולף חדשות בחירות 2020 תגובות
נשיא המדינה, ראובן ריבלין, פרסם את לוח הזמנים הצפוי להתייעצויות עם נציגי הסיעות הנבחרות לכנסת ה-23 לקראת הטלת הרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת החדשה.

לוח הזמנים מתחיל ב-10 במרס שבו יועברו תוצאות הבחירות הרשמיות לנשיא המדינה. בשבוע שלאחר מכן יתקיימו ההתייעצויות עם נציגי הסיעות. המועד האחרון שבו נדרש הנשיא להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על מועמד שהסכים לכך הוא 17 במרס. ייתכן שההטלה תערך עוד בטרם ימלאו שבעת הימים שהוקצו לכך.

מבית הנשיא נמסר כי ההתייעצויות לקראת הטלת מלאכת הרכבת הממשלה על מועמד נבחר, ייערכו בבית הנשיא לאחר שתוצאות הבחירות יהיו ברורות, רשמיות וסופיות, ויימסרו לנשיא המדינה על-ידי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט בית המשפט העליון ניל הנדל, בתום שמונה ימים מיום הבחירות בהתאם לקבוע בחוק.

לחבר הכנסת שעליו הטיל הנשיא את מלאכת הרכבת הממשלה, נתונים 28 ימים להרכבת הממשלה מיום ההטלה. הנשיא רשאי להאריך את התקופה עד 14 ימים. אם עברה התקופה שניתנה לחבר הכנסת ולא עלה בידו להרכיב ממשלה, או שהודיע ח"כ לנשיא שאין בידו להרכיב ממשלה, או שהוצגה ממשלה והכנסת דחתה את הבקשה להביע בה אמון, עומדות בפני הנשיא שתי אפשרויות שעליו לממש בתוך שלושה ימים: להטיל את הרכבת הממשלה על ח"כ אחר שהודיע לנשיא שהוא מוכן לקבל עליו את מלאכת הרכבת הממשלה ולח"כ זה יהיו 28 ימים להרכבת הממשלה או להודיע ליושב-ראש הכנסת שאינו רואה אפשרות להרכבת ממשלה.

אם הודיע הנשיא ליושב-ראש הכנסת שאינו רואה אפשרות להרכבת ממשלה, או שהטיל על ח"כ שני את מלאכת הרכבת הממשלה וגם הוא לא הצליח להרכיב ממשלה, או שהודיע הח"כ לנשיא שאין בידו להרכיב ממשלה, או שהוצגה ממשלה והכנסת דחתה את הבקשה להביע בה אמון - רשאים רוב (61) חברי הכנסת לבקש מהנשיא בכתב, להטיל את התפקיד על ח"כ לבחירתם, שהסכים לכך בכתב, וכל זאת תוך 21 ימים. אם הוגשה בקשה כזו - על הנשיא להטיל את התפקיד על ח"כ שצוין בבקשה תוך יומיים, ולח"כ עליו הוטל התפקיד מטעם רוב חברי הכנסת, נתונים 14 ימים להרכבת ממשלה.

אם לא הוגשה בקשה על-ידי רוב חברי הכנסת, או שח"כ שנתבקש מטעם רוב חברי הכנסת לא הרכיב ממשלה, או שהודיע לנשיא שאין בידו להרכיב ממשלה, או שהממשלה הוצגה והכנסת לא נתנה בה אמון, הכנסת תתפזר לפני תום הכהונה, ויתקיימו בחירות רביעיות בתוך שנה וכמה חודשים.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 03/03/2020 | עודכן: 03/03/2020
+גוש הימין יורד ל-58 03:06 04/03/20 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
לאחר ספירת 93% מהקולות: גוש השמאל עלה ל-55 ▪ הרשימה המשותפת עולה במושב אחד ל-16 על-חשבון הליכוד ▪ נציגי המפלגות הגדולות פועלים למנוע ניסיון לשבש את ספירת המעטפות הכפולות ▪ התוצאות הסופיות - בערב או בלילה
איימן עודה. זינוק [צילום: מחמוד עיליאן/AP]
הספירה נמשכת [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+לפיד: איש לא ייכנס לממשלת נתניהו 19:52 03/03/20 | איציק וולף | לרשימה המלאה
סיעת כחול לבן התכנסה לישיבה במטה המפלגה ▪ יאיר לפיד: ביבי כהרגלו מיהר עם הכרזת הניצחון ▪ "אין לו ממשלה עדיין. אנחנו נצטרך לראות מה אנחנו עושים, והחלטות אנחנו עושים ביחד"
לפיד. יש עוד דרך ארוכה [צילום: פלאש 90]
+בכיר בליכוד: לא הוסר הווטו מליברמן 16:37 03/03/20 | עידן יוסף
‏בכיר בליכוד מבהיר כי לא הוסר הווטו מליברמן וכי לא ייעשה אף צעד בלי לקבל אור ירוק מראשי גוש הימין. לדבריו, נעשתה פרשנות מוטעית לסיכום לפיו "לא פוסלים כניסה לממשלה של מפלגות המכירות במדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית", אמירה זו מכוונת אפוא רק לכחול לבן והעבודה גשר מרצ.
+נתניהו מסיר את הווטו לצירוף ליברמן 16:17 03/03/20 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
בישיבה סוכם כי לא פוסלים כניסה לממשלה של מפלגות המכירות במדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית ולא נשללה אפשרות הקמת ממשלת אחדות ▪ דרעי נשאל בכניסה למפגש, האם תהיה ממשלה צרה והשיב: "למה צרה? רחבה מאוד"
גפני. לא הולכים לבחירות נוספות [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
דרעי. ממשלה רחבה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+עוצר ראיונות הוכרז בגוש הימין 15:28 03/03/20 | עידן יוסף
בעקבות נסיונותיו של נתניהו להרכיב ממשלה, הוכרז עוצר ראיונות בליכוד, שבהמשך הורחב לכלל גוש הימין. דפנה ליאל דיווחה: "מאי גולן קמה עכשיו ונטשה ראיון דקה לפני השידור בגלל עוצר הראיונות בקמפיין. נדב שטראוכלר באולפן מודה: אנחנו עדיין בקמפיין". גולן הכחישה כאילו נטשה את הראיון ואמרה כי היא באולפן.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הנשיא יתחיל את ההתייעצויות ב-10 במרס
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
השתלטו על ישראל
3/03/20 21:16
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il