האם למעסיק מותר לפטר מי שאינו מתחסן

סרבני חיסונים תובעים למנוע את פיטוריהם

עובדים בטמפו ועיריית רעננה מבקשים מבית הדין לעבודה למנוע את פיטוריהם, לאחר שהודיעו שהם מסרבים להתחסן ולהציג בדיקות קורונה מדי 48 שעות
יצחק דנון חדשות מגיפת הקורונה תגובות
בהכנה: חקיקה שתחייב צוותי הוראה להתחסן
איתמר לוין
המשנה ליועץ המשפטי, רז נזרי, מבהיר שלא ניתן לאסור בצורה גורפת על מעסיקים לדרוש מעובדיהם להתחסן - כמו שלא ניתן לקבוע דרישת התחסנות כללית בלא לבחון את המידתיות ומשמעותו של סירוב * אומר שחיוב המורים וצוותי ההוראה ייעשה בשל הצורך להחזיר את המשק לפעילות, שמירת בריאות הציבור וזכות היסוד לחינוך
לרשימה המלאה

בית הדין לעבודה בתל אביב מתבקש (18.2.21) למנוע פגיעה בתנאי העסקתם של שני עובדים המסרבים לקבל את החיסון נגד הקורונה, ולהוציא צווים הצהרתיים שימנעו את פיטוריהם בשל כך. הפסיקה בתיקים אלו עשויה להיות השלב הראשון בקביעת מדיניות שיפוטית בנושא, ככל שתגיע לפתחו של בית הדין הארצי לעבודה ואולי גם בעתירה לבג"ץ לאחר מכן.

אחד התובעים הוא וסילי זייצב, נהג חלוקה בחברת טמפו, והשני - ניצן בן-זקן, עובד בעיריית רעננה. לדברי זייצב, לפני כעשרה ימים הודיע אחד המנהלים בחברה בקבוצת ווטאספ לכל העובדים, בשם הנהלת החברה, כי עליהם להתחסן. כעבור מספר ימים נדרש כל עובד בלתי מחוסן להציג בפני הממונה הישיר עליו, אחת ל-48 שעות, תוצאת בדיקה שלילית לקורונה. בהודעה נאמר כי עובד שלא יתחסן ולא יציג תוצאה שלילית - לא יורשה להיכנס למפעל בנתניה.

בן-זקן - סייר בסיירת הבטיחות העירונית של רעננה - טוען, כי נדרש בידי קצין הביטחון של עיריית רעננה - לאחר שהבהיר שאין בכוונתו להתחסן - לבצע בדיקת קורונה אחת ל-48 שעות. לאחר מכן נאמר לו, כי אם לא ייבדק - לא יוכל להמשיך לעבוד בעירייה. על-פי חילופי המסרונים המצורפים לתביעה, בן-זקן סירב גם בחודש אוגוסט לבצע בדיקות קורונה וטען שאין בכך צורך משום שעבודתו אינה כרוכה במגע עם קהל.

שני התובעים טוענים, כי דרישות אלו מהוות הפרה של חוק כבוד האדם וחרותו, חוק חופש העיסוק וחוק זכויות החולה. לטענתם, טמפו ועיריית רעננה פעלו בחוסר תום לב בוטה ושלא בדרך מקובלת, בכך שאיימו לפעול בניגוד לקביעות שבחוקי היסוד ובכך שדרשו מהתובעים לוותר על זכויותיהם הקבועות בחוק זכויות החולה. לטענתם, חוק זכויות החולה מחייב מתן מידע רפואי מקצועי מלא לפני שהמטופל יסכים לקבל טיפול. בנסיבות העניין, אין אפשרות אובייקטיבית למתן מידע מלא אודות החיסון ואודות ביצוע הבדיקה. עוד הם טוענים, כי טמפו והעירייה מנסות לזכות באהדה ציבורית על גבם. התביעות הוגשו באמצעות עו"ד יורם יהודה וטרם הוגשו כתבי הגנה.
סע"ש 40467-02-21, וסילי זייצב נ' טמפו / כתב תביעה
תביעה נגד פיטורי עובדי במפעל טמפו המסרב להתחסן ולבצע בדיקות קורונה
| יורם יהודה
סע"ש 25654-02-21, ניצן בו-זקן נ' עיריית רעננה / כתב תביעה
תביעה נגד פיטורי עובדי בעיריית רעננה המסרב להתחסן ולבצע בדיקות קורונה
| יורם יהודה
תאריך: 19/02/2021 | עודכן: 19/02/2021
+תנועות הנוער וארגוני הנוער יחזרו בראשון הקרוב לפעילות בערים ירוקות 16:59 19/02/21 | עידן יוסף
תנועות הנוער וארגוני הנוער יחזרו בראשון הקרוב לפעילות בערים ירוקות, צהובות וכתומות עם שיעורים מתחסנים גבוהה, שבהן מתקיימת פעילות מערכת החינוך. שר החינוך גלנט: "תנועות הנוער הן מוקד חינוכי מרכזי לעיצוב נכון של ילדינו כפרטים, וכמעורבים ומשפיעים יותר בחברה ובקהילה".
+אושרה הכרזת עין בוקק וחמי זוהר כאי ירוק 16:57 19/02/21 |
עדת השרים להתמודדות עם נגיף הקורונה אישרה היום (ו׳, במשאל טלפוני) את ההכרזה כ"אי ירוק" על אזור עין-בוקק - חמי זוהר. בהתאם לכך תותר פתיחתם לקהל של מתקני אירוח באזור למטרות לינה וכן תותר הפעלתם של בריכת שחיה, בית אוכל ובית תפילה הנמצאים בתחומם של מתקני האירוח, לשימוש האורחים במתקנים.

על פי ההחלטה, מתקני האירוח בים המלח, יוכלו לארח מלבד מתחסנים ומחלימים גם כל אדם אשר קיבל תוצאת בדיקת קורונה שלילית 72 שעות בטרם קבלתו לראשונה בבית המלון.

המועצה האזורית תמר תוסמך לתת אישור לבצע בדיקת קורונה מיידית בעמדת הבידוק בשל צורך חיוני אחר או צורך דחוף, ובכלל זה סיוע לאדם שיש לו קושי או מצוקה, בהתאם להנחיות רשות החירום הלאומית בתיאום עם משרד התיירות.
+בכירי משרד הבריאות ביקרו ברמאללה 15:51 19/02/21 | עידן יוסף
בכירי משרד הבריאות, ביניהם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, ממונה הקורונה, פרופ' נחמן אש, וראש בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, קיימו היום (ו') פגישת עבודה מקצועית, בתיאום מתאם פעולות הממשלה בשטחים, במשרד הבריאות הפלשתיני ברמאללה עם מקביליהם הפלשתינים וגורמי מקצוע נוספים.

בהודעת המשרד נאמר: "מתוך הבנה שישראל והפלשתינים חיים בתא שטח אחד, והעובדה שהתפשטות הקורונה ברשות הפלשתינית (רש"פ) עלולה להשפיע גם על מצב התחלואה בקרב תושבי ישראל, בכירי המשרד ביקרו בחמ"ל הבריאותי ושמעו הערכת מצב על החולים ברש"פ, נתוני התחלואה ברשות, החקירות האפידמיולוגיות המתקיימות והמחקרים המתבצעים. כמו-כן, ביקרו בבית החולים בעיר ובמחלקת הקורונה. בפגישה נדונו נושאי הבריאות ברש"פ, ובכללם הקורונה".
+פריז תתוסף כאחד היעדים לטיסות החריגים 11:50 19/02/21 | עידן יוסף
בעקבות פניות רבות שנעשו לוועדת החריגים בראשותה, תנחה שרת התחבורה מירי רגב להוסיף את פריז כאחד היעדים לטיסות החריגים. תיאום הטיסות יתבצע בשבוע הבא על-ידי רשות התעופה הישראלית ורש״ת, והנוסעים יידרשו לעמוד בכל הכללים בהם אישור ועדת החריגים, בדיקות קורונה ובידוד למחויבים על-פי משרד הבריאות. רגב הודיעה על כך בשיחת טלפון לנציג הקהילה היהודית בצרפת וחבר הפרלמנט מאיר חביב.

+שיעור הבדיקות החיוביות לקורונה ירד ל-6.2% 10:43 19/02/21 | עידן יוסף
משרד הבריאות: אתמול אובחנו 3,011 מאומתים חדשים לקורונה, שיעור הבדיקות החיוביות - 6.2%. מספר החולים שמצבם מוגדר קשה עומד על 858.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il