מסתמן: ערכות האונס יאוחסנו במרלוג המשטרה

ועדת החוקה החלה לדון בחוק לשמירת דגימה של נפגעי עבירת מין לצרכי זיהוי התוקף, ללא הגבלת זמן מחלוקת באשר למיקום שמירת הדגימות במחסן הראיות המשטרתי מחשש לרתיעה להגיע לטיפול רפואי או למתן דגימות טרם הוסדר נושא ההכשרה ללקיחת הדגימות

עידן יוסף חדשות כנסת 24 תגובות
ועדת החוקה החלה (יום ג', 3.8.21) להכין לקריאה ראשונה את הצעת חוק זכויות נפגעי עבירה (תיקון - שמירת דגימה פורנזית של נפגעי עבירת מין לצורך הפקת דנ"א ללא הגבלת זמן), התשפ"א-2021. הצעת החוק נועדה להסדיר את אופן שמירת הדגימות הביולוגיות הנלקחות מנפגעי עבירות מין לצרכי זיהוי התוקף בחקירה משטרתית וגיבוש ראיות למשפט. מוצע כי כלל הדגימות יועברו למכון לרפואה משפטית לצורך הפקת דנ"א וישמרו שם ללא הגבלת זמן לטובת הליכי חקירה ומשפט עתידיים. זאת בשונה מהמצב כיום, בו אם לא מוגשת תלונה תוך שלושה חודשים מושמדת הדגימה. כמו-כן, מוצע כי כלל בתי החולים בארץ יוכלו לערוך בדיקה כאמור, בעוד שכיום רק חמישה בתי חולים מחזיקים בערכות המתאימות.

יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב: "כל הנוכחים בחדר מכירים בחשיבות הגדולה של הצעת החוק שזוכה לתמיכת הממשלה. אני מותיר את שאירע במליאה - במליאה, ומקווה שרוב יושבי הבית מבינים את הצורך בחקיקה הזו. הוועדה הזו תעניק עדיפות להצעות חוק שעוסקות באלימות באופן כללי, האלימות המינית, המגדרית והמשפחתית. אני משקף את חברי וחברות הוועדה ברצון לסייע להצעות חוק פרטיות וממשלתיות בנושא ואני מקווה שהכנסת הזו תהיה פורצת דרך בנושא". עוד אמר כי זהו תחום דרמטי שבו יש להכיר בתרומה של ארגוני החברה האזרחית והדגיש כי "ככל שתהיה הסכמה, נביא את הצעת החוק לאישורה במליאה ביום רביעי הבא".

לאחר מכן אמר כי "להצעת החוק יש שני יעדים. מוקד אחד הוא שמירת הראיות והמוקד השני הוא הדגימות עצמן. יש לוודא שלא קיימים פערים בהיערכות לדגימות, במצב החדרים האקוטיים ועוד. נוסח הצעת החוק כרגע מטיל בצדק גמור חובה על משרד הבריאות ליצור מצב שבכל בי"ח בישראל ניתן יהיה לקחת דגימה פורנזית מכל נפגעת או נפגע. נעמוד על כך שהבדיקות יהיו נגישות בכל מקום".

ח"כ מירב בן ארי (יש עתיד), יוזמת הצעת החוק: "הצעת החוק באה לתת צדק אבל יש בה גם הרבה היגיון. תשומת לב בסיסית לנפגעת או נפגע, שנלקחת ממנה אותה ערכת אונס, ביחס לרוב העולם אנחנו די מאחור בשמירת הערכה. יש לשמור את הערכה ולא להגבילה בזמן. כמו שבאונס ובעבירות מין בכלל יש תקופה ארוכה להתיישנות, בזמן שהמתלוננת יוצאת עם הערכה ולעיתים לא מקבלת גיבוי, נשארת מילה כנגד מילה. הגענו למעין הסכמות והמטרה שלי היא לקדם את החוק. אין סיבה לעכב את החוק ואני קוראת לכולכם לגלות רגישות ולסיים היום את הדיון בהצעה".

יואב סגלוביץ', סגן השר לביטחון הפנים: "כדי להבין את חשיבות החוק יש להסתובב ולראות איפה מחזיקים את הראיות. יש להבטיח שהראיה תישמר במקום נאות. יש נוהל מ-2003 שלא טופל ואנסה לקדם את הנוהל שייסגר בהסכמה. זה חוק חשוב שיעשה טוב לכולנו".


ח"כ ענבר בזק (יש עתיד): "אבקש שתהיה התייחסות לכך שאין מרכזים צפונית לחיפה ודרומית לבאר שבע. צריך לחשוב על מענה לאותם נפגעים ונפגעות בפריפריה".
סוגיות באיסוף דגימות פורנזיות מנפגעות תקיפה מינית - מבט משווה / מסמך
מסמך זה נכתב לבקשת חה"כ עאידה תומא סלימאן, יושבת-ראש הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בכנסת. נושא המסמך הוא מדיניות איסוף דגימות פורנזיות מנפגעות תקיפה מינית במדינות שונות. לבקשת יושבת-ראש הוועדה, המסמך ממוקד בשתי סוגיות מרכזיות: 1 . הגורם המוסמך לאסוף את הדגימות וההכשרה הנדרשת לשם כך; 2 . איסוף דגימות גם ללא הגשת תלונה במשטרה ומשך הזמן שבו הן נשמרות. (18 עמ')
| אהוד בקר מרכז המחקר והמידע של הכנסת (מממ)
היבטים בטיפול בנפגעות ובנפגעים של עבירות מין בדגש על איסוף ראיות פורנזיות ושמירתן / מסמך
בכל אחת מן השנים 2014 ו- 2015 טופלו בכלל המרכזים האקוטיים כ- 600 נפגעות עבירות מין ( 50 נפגעות בחודש בממוצע(. בשנים אלו כמחצית מהן טופלו במרכז האקוטי של בית החולים וולפסון בחולון וכחמישית טופלו בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. השאר טופלו בבתי החולים בני ציון, סורוקה ופוריה.(18 עמ')
| נורית יכימוביץ כהן מרכז המחקר והמידע של הכנסת (מממ)
הכשרות לבעלי תפקידים העובדים עם נפגעות תקיפה מינית / מסמך
מסמך זה מוגש לחברי הכנסת מרדכי יוגב ומיכל רוזין, והוא סוקר את ההכשרות הייעודיות שניתנות לבעלי תפקידים הקשורים לטיפול בנפגעות תקיפה מינית, ובכללם חוקרי משטרה, שופטים, פרקליטים, רופאים, אחיות, עובדי הוראה ועובדי מערכת הרווחה. 1 המסמך מציג מידע על הנעשה בישראל בחלוקה למקצועות, בדגש על הסדרת הכשרות כאלו, ככל שקיימת. בהמשך מוצגות אמנוֹת והחלטות של ארגונים בין-לאומיים (כגון האו"ם, האיחוד האירופי ומועצת אירופה) העוסקות בהכשרות. לבסוף מוצגים מדיניות וצעדים שננקטו במדינות שונות ונחשבים למומלצים בספרות העוסקת בנושא (19 עמ')
| אהוד בקר, שלי מזרחי סימון מרכז המחקר והמידע של הכנסת (מממ)
"חדר 4" לשנים 2010-2019 - המרכז הרפואי ע"ש אדית וולפסון / מענה לבקשת מידע
חדר 4 אינה מחלקה תקנית במרכז הרפואי . מדובר במרכז שנותן שירות לנפגעות תקיפה מינית. הטיפול בנפגעות תקיפה מינית בחדר 4 מתבצע ע"י צוות רב תחומי שכולל רופאים מאגף נשים, צוות של השירות הסוציאלי, צוות חדר מיון, רופאים מהמכון לרפואה משפטית והמשטרה. עובדים אלה מוכשרים לטפל גם בנפגעות תקיפה מינית ומטפלים בהן כחלק מעבודתן באגף נשים ובעבודה סוציאלית כאמור. בהתאם לכך, היחידה אינה מתוקצבת כיתר המחלקות וכך גם הניהול התקציבי. אחת לכמה שנים, המרכז הרפואי מבצע הערכת עלות לשירות הניתן. הערכת העלות מתבצעת על הפעולות שמתבצעות ומכך נגזרת תמונת המצב הכספית לביצוע הפעולות
| טליה בן אבי שטיינברג המרכז הרפואי וולפסון

עו"ד טליה אגמון המשנה ליועמ"ש משרד הבריאות: "המטרה היא לשמר את הערכות בצורה הטובה ביותר לזמן ארוך לטובת הנפגעות ולשימוש בהליך הפלילי. הן ראיות פורנזיות להליך משפטי כאשר הנפגעת מבקשת את זה. נכון וחשוב להסדיר את שמירת הערכות, ולאחר בחינה מקצועית ותקציבית, המסקנה היא שהמקום הכי מתאים לשמירה לאורך זמן של שרשרת הראיות והערך שלהן הוא מחסן הראיות המשטרתי. יש להבטיח שלא ייעשה שימוש אחר בערכות אלא אם הנפגעת מעוניינת בכך. הנטילה תיערך בחדרי מיון בבתי החולים. יש דברים שצריכים עוד להיפתר, חלקם בתקנות וחלקם תקציביים".


ד"ר זהר סהר, מנהלת המחלקה לטיפול באלמ"ב ותקיפה מינית במשרד הבריאות: "היום יש 7 מרכזים אקוטיים ובכוונת המשרד לפתוח 4 נוספים השנה. לשם לקיחת ערכות יש צורך בהכשרה ממוקדת ותרגול מיומנות של הפרקטיקה הרפואית של לקיחת הדגימות. לכן, העדיפות היא שיילקחו דגימות במרכזים האקוטיים. בטיוטת הנוהל השארנו פתוח את נושא החיוב של בתיה"ח כי זה אומר שצריך כוננות והשלכות נוספות. המשרד יכול להתחייב על שירות טוב במרכזים האקוטיים. בתיה"ח זה יותר מאתגר".

עו"ד טל פז מזרחי מהלשכה המשפטית של המשטרה: "מעמד נטילת הדגימה רגיש ומורכב. מבחינת התכלית והמהות, הראיה מטרתה להגיע להליך הפלילי כמו כל הראיות, שכולן נשמרות במרלוג המשטרה. כשנדרשנו להצעת החוק חשבנו על שמירה של הערכות במקום ייעודי במרכז הלוגיסטי, הפועל גם כך באופן ממוחשב, לכן לא מדובר במקום פתוח או נגיש לגורמים בלתי מוסמכים. כל הראיות השמורות בתיק חקירה, אנו מקפידים עליהן הקפדה יתרה. יש עוד ראיות רבות ומורכבות לא פחות בעבירות חמורות לא פחות, הנשמרות במרכז הלוגיסטי. נושא התניית ההסכמה מקובל וניתן לכלול אותו מחשובית, אך המשטרה לא תאפשר הסכמה מדורגת. אנחנו מכירים לעומק את חשיבות הגשת התלונה שנים לאחר המקרה ורואים זאת רבות ולכן לא מגבילים את שמירת הערכות וחושבים שזו הדרך הנכונה למצות את ההליך הפלילי".

גל ספן, ראש חוליית עבירות מין מוגבלויות במשטרה: "הדבר הנכון הוא לשמור את הערכות במשטרה. בעוד 10 שנים כשהנפגעת תיגש למשטרה ותרצה להגיש תלונה, הכל ייפתח מחדש ויש חשיבות לשמירת כל הראיות הקשורות באותו המקום, במקום את הדגימה בנפרד משאר הראיות. הרי בתיק חקירה יש גם את פרטי הסייר שהגיע למקום, יש ראיות זהב".

לאמירת היו"ר קריב כי יש לתת את הדעת כל מצב בו הנפגעת לא בוחרת ללכת למשטרה, ואז איך לא נוצרת אצלה תחושה שהיא הגישה תלונה במשטרה, אמר: "אנחנו מבינים שהמפגש עם המשטרה מעצם הגדרתו יכול להיות טראומתי ולכן הפגישה הראשונית היא עם עובדת סוציאלית".

עו"ד ליאנה מגד מייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים: "הצעת החוק מסייעת לנו לקדם עבודה רבה שלא הצלחנו להגיע בעניינה למתווים מוסכמים. ועדת השרים לחקיקה קבעה שהצעת החוק תחזור אליה לפני קריאה ראשונה כדי להגיע עם מתווה ממשלתי מוסכם. אין לנו עמדה ממשלתית מגובשת, ולכן אתייחס לעקרונות שילוו את הפתרונות שמנסים לגבש. יש הסכמה ברורה על הצורך בהסדרת שמירת הערכות. אנחנו מתייחסים לטווח זמן של שבוע בו נפגע העבירה מגיע לחדר האקוטי, כשנפגע העבירה לא מעוניין להתלונן ונרצה לשמור את הדגימה לצרכים עתידיים. לפני כשנתיים וחצי יצאה הנחיית פרקליט המדינה שאין התקדמות בהליכים פלילים ללא הסכמת נפגע העבירה והעיקרון הזה צריך להיות ברור. בנוסף, רוב התיקים הפליליים לא מתחילים בהגעה לבתיה"ח, אלא הרבה יותר מאוחר. במיעוט המקרים מגיעים בטווח של שבוע ולכן לא רואים הרבה שימוש בערכות. אפשרות אחת לשמירה היא במכון לרפואה משפטית, אפשרות אחרת בבתיה"ח לתקופה ונוספת - במרלוג המשטרתי. היו מחלוקות אך יש התכנסות לכיוון המרלוג ולכאורה אין לנו התנגדות, למעט הצורך שלא יהיה אפקט מצנן כלפי הנפגעים או חשש מקבלת טיפול רפואי.

"ההסכמה של הנפגעת תצטרך להיות לאורך כל השרשרת - נטילה, העברת הערכה למקום השמירה ולאחר מכן הסכמה להפקת הדנ"א והשימוש בו.

"יש שאלה לגבי אפשרות הנטילה של דגימות לקטינים. מרכזי ההגנה לנפגעים קטינים יכולים וצריכים לספק את השירות הזה. אין סיבה לשלוח אותם לחדר אקוטי. בנוסף, אם תהיה חבת נטילה בכל בתיה"ח צריכה להיות הכשרה נרחבת שתאפשר זאת".

עו"ד איילת רזין בית אור, יועמ"ש איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית: "יש כ-54,000 פניות בשנה. לפני מספר שנים בדיון מכונן שיזמה איתנו יעל שרר, התבררה התופעה הבלתי נסבלת שהערכות מושמדות לאחר 3 חודשים. זו השמדת ראיה ממוסדת. בעקבות הדיון ונוספים אחריו, הדבר נבלם. עדיין חשובה הצ"ח כי הנושא לא הוסדר.

"נפגעת העבירה בחרה להגיע לביה"ח כדי לקבל טיפול רפואי וזה אינטרס ציבורי חשוב שהיא תקבל טיפול רפואי מתאים. אם הצליחה המערכת לשכנעה לדגום ראיות, חשוב לקבל הסכמתה לכל אחד מהשלבים הללו. היא יודעת לגשת לתחנת המשטרה והיא בחרה שלא לעשות זאת. כלל האצבע צריך להיות החזרת השליטה שלה בכל שלב בתהליך. חשוב להבהיר שהשימוש ייעשה בהסכמתה ולשם המטרה שלשמה נדגמה ועבורה בלבד, ולא לפיצוח עבירה אחרת. אם נפגעת תסכים לתת דגימה ונגלה לימים שנעשה בכך שימוש אפילו בעבירה שהיא עצמה ביצעה, אין שום סיכוי שמישהי תסכים לתת דגימה".

יעל שרר מנהלת הלובי למלחמה באלימות מינית: "הנוסח המקורי של שמירת הדגימות במכון לרפואה משפטית הוא הנכון ביותר. אנחנו רואים אצל נפגעות ונפגעים המגיעים לחדרים האקוטיים שהתהליך לא נעשה בהסכמה איתם. המון מהדיון פה התבסס על כרעי תרנגולת כל עוד אין הסדרה חוקית לערכות ולמי שנוטל אותן. זה צריך להישאר במכון ובמערכת הרפואית והחובה הראשונה היא ליידע בתוצאות בהתאם לחוק זכויות החולה. רבות מהנפגעות רוצות להשתמש בכך כדי לדעת אם יש דנ"א בגופן וכל עוד הן לא מתלוננות במשטרה לא מפיקים דנ"א. 24 שעות אחרי אונס אין דבר יותר מפחיד מכך. זה יותר קל וזול אבל זה לא הדבר הנכון כי יהיה לזה אפקט מצנן כמו קוביות קרח בפרצופן. המכון יודע לטפל בראיות ושומר ראיות עבור המדינה.

"בנוסף, לא הייתה הבדלה בין מה שקרה עד עכשיו למה שיקרה לאחר החקיקה. יש מאות ערכות בבתיה"ח ואף אחת מהנפגעות לא הסכימה להעברה למרלוג המשטרה. הנפגעים הביעו התנגדות להעברה למשטרה ואמרו להם שהערכות יישארו בבתיה"ח".

היו"ר ח"כ קריב הגיב לדברים: "ללא קשר לשאלת התחולה הרטרואקטיבית, בחוק ייכתב שאין העברה ללא הסכמה מפורשת. תהיה קבוצה של נפגעות שתרצה לתת דגימה פורנזית ללא העברתה למשטרה ואז תהיה אפשרות לומר לנפגעת שההסדר הוא שהדגימה עוברת למשטרה, או שיהיה עידוד לכך, אך יינתן פתרון לערכות שהנפגעת סירבה להעבירן למשטרה. ייתכן שהפתרון יהיה שאם לא הייתה הסכמה להעברה למשטרה, יש חובה על החדר האקוטי לשמור לשנתיים ולבקש הסכמה שוב. אולי יש למצוא דרך לומר שהגורם המארח הוא המרלוג כמתקן הטוב לשמירת ראיות, אך לומר שהן נשמרות בנפרד, כסוג שונה של שמירה על ראיות. לא כדינן של ראיות בהליך מתנהל".

ח"כ מיכל רוזין (מרצ) שאלה "האם בסופו של דבר מבחינת הנפגעת, יש הבדל באחסון במרלוג, בבי"ח או במכון? הרי הכל רשויות מוסמכות של המדינה".


ח"כ בני בגין (תקווה חדשה): "אי אפשר להתעלם מהניסיון המצטבר במדגם הגדול של נשים שיעל שרר מכירה, מצד שני שמעתי את הערת סגן השר שאי אפשר לסמוך על השמירה בבתיה"ח".

עו"ד אילת רזין בית אור: הפתרון של המרלוג הוא הרע במיעוטו. בי"ח זה לא מקום לשמירת ראיות. וכך גם המכון לרפואה משפטית. הלוואי שהוא היה אופציה אמיתית. מבירור עם רכזות הליוווי בשטח, לא מצאנו הבדל בין המכון לבין המשטרה. הכל תלוי בשאלה איך יתווכו את זה. זה צריך להישמר כרשומה ולא כתיק במשטרה".

ח"כ בן ארי: "אנחנו בסיפור הזה ביחד. מטרת העל היא שהנפגעת תבוא ותהיה לה ערכה. אני נלחמת כי הלוואי והיה נוהל ולא היה נדרש החוק. בדברור נכון והסבר שמדובר רק בשמירה דיגיטלית נכונה, כשיש התנגדות של משרד הבריאות לאבו-כביר, יש לקדם את החוק".

מלי אורגד, מפקחת ארצית על תחום נפגעי תקיפה מינית במשרד הרווחה: "אנחנו תומכים בהצעת החוק ורואים חשיבות רבה במענה לא רק בחדרים האקוטיים אלא גם בבתיה"ח ובחדרי ההגנה לקטינים. השמירה לזמן בלתי מוגבל היא קריטית ומאפשרת לנפגעים ונפגעות לעכל את הטראומה".


מירב עמיאל ראש מעבדת דנ"א במשטרה: "אנחנו אמונים על ייצור ערכות האונס ואספקתן. אנחנו עורכים אספקה אחת לחצי שנה בהתאם לדרישת המרכזים ובתיה"ח, כ-400 ערכות בשנה. אנחנו עורכים מעקב ויכולים לומר בכל רגע נתון כמה ערכות יצאו מאיתנו ומחזיקים מלאים למקרה הצורך. אנחנו משתדלים שלא יהיו תקלות באספקה ויש להעביר אחריות גם למרכזים האקוטיים שיתריעו בזמן על חוסרים כי לעיתים לוקח כמה ימים".

היו"ר ח"כ קריב סיכם את הדיון: "עשינו התקדמות בהבנה שהמטרה המרכזית היא בשמירת הדגימות. משרד המשפטים חייב לתת את הדעת בהגנה על פרטיות ומפני אי-הפללה. דבר אחד לא יכול לקרות. ארבע שנים וחצי ישבתם על המדוכה והסכמת משרד המשפטים לא נועדה לפתוח יריעה של אין-ספור שדיונים על דגימות וחדרים אקוטיים. המצב הנוכחי בלתי אפשרי, הוא לא לכבודן של הנפגעות וזכותן לצדק. אנחנו לא הולכים לגרור פה את העניין. הזמן הנדרש לתשובות הוא מספר ימים. אם הולכים למהלך של הסדרת השמירה היעילה של הדגימות, בלי לטפל כרגע בחלק העוסק במיקום לקיחת הדגימה זה יוכל לזרז את התהליך".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 04/08/2021 | עודכן: 04/08/2021
+"מס צפון" ייחודי עבור שימוש בכביש 6 14:35 04/08/21 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
יו"ר הוועדה לפניות הציבור: במהלך דיוני התקציב נבחן את ביטול תעריפי הנסיעה בכביש צפון עבור תושבי אזור הצפון ▪ ח"כ מזרסקי: רבים עוזבים למרכז. יש לפטור את תושבי הצפון מתשלום האגרה"
כביש חוצה צפון [צילום: עין השופט הפקות]
+הוועדה לבחירת דיינים: הציונות הדתית תתמוך בארבל 13:34 04/08/21 | עידן יוסף
עסקה בין הציונות הדתית לשס בוועדה לבחירת דיינים. ח"כ מיכל וולדיגר הסירה את מועמדותה לוועדה, בתמורה לכך שמשה ארבל (אם ייבחר) יתמוך במועמדים הדתיים לאומיים של וולדיגר בוועדה למינוי דיינים. מטעמו של ארבל נמסר: "אין תגובה" (סרוגים).
+אושר: הגשת בקשות לפטנטים באופן מקוון 13:13 04/08/21 | מירב ארד
ועדת החוקה אישרה (יום ד') את התקנות שיקלו על דרך ההזדהות בהגשת בקשות לפטנטים. לפי התיקון המוצע, ניתן יהיה להגיש באופן מקוון את כלל המסמכים הדורשים הזדהות אלקטרונית באמצעות מערכת הזדהות ברמת וודאות גבוהה, שמשמעותה הזדהות באמצעות שני גורמי אימות לפחות. התיקון קובע את הסטנדרט להזדהות, כאשר להצעת הוועדה, הסמכות לקביעת אמצעי הזיהוי הספציפי שייחשב ככזה המקיים את הדרישה ל"רמת ודאות גבוהה" תופקד בידי שר המשפטים. התקנות ייכנסו לתוקפן חודש מיום פרסומן.
+ח"כ איתמר בן גביר הסיר את מועמדותו לוועדה לבחירת שופטים 12:15 04/08/21 | מירב ארד
יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר הסיר את מועמדותו לוועדה לבחירת שופטים. ח"כ בן-גביר הודיע על כך כבר אמש, וזאת כדי להביא לבחירתו של ח"כ רוטמן חבר סיעתו, אולם בקשתו לא נרשמה ושמו לא הוסר מרשימת המתמודדים. כעת יש עיכוב בהצבעה לאור דרישתו שיוגשו טפסים חדשים ובמזכירות הכנסת מעדכנים את פתקי ההצבעה החדשים.
+"כמעט אין יחידות דיור שממתינות לשיווק ולא משווקות" 11:16 04/08/21 | מירב ארד | לרשימה המלאה
מתוך 22 מיליון דונם שטח המדינה - כ-7% בלבד משטחי המדינה מתאימים לתכנון ע"י הרשות - 1.59 מיליון דונם ▪ 21,000 יח"ד נרכשו להשקעה ב-10 חודשים האחרונים
יעקב קוינט בדיון בוועדה [צילום: דוברות הכנסת]
+אושר התיקון האחרון לכללי סליקה אלקטרונית של שיקים 10:50 04/08/21 | מירב ארד | לרשימה המלאה
התיקון נוגע לשמירת שיק בסכום של למעלה מחצי מיליון שקל. כיום הבנקים נדרשו לשמור אותו לשנתיים, אולם אם השיק חזר והלקוח עבר לבנק חדש הוא יוכל במשך חצי שנה להפקידו שוב ▪ על-מנת לאפשר את המעבר התקין אושר התיקון שיחייב את הבנקים לשמור את השיקים הללו לשנתיים וחצי
יו"ר הוועדה מיכאל ביטון [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+ח"כ אוסאמה סעדי משך את מועמדותו מהוועדה למינוי שופטים 10:19 04/08/21 | מירב ארד
ח"כ אוסאמה סעדי משך את מועמדותו מהוועדה למינוי שופטים אך יישאר מועמד בוועדה למינוי קאדים שרעיים. ח"כ סעדי הודיע על החלטתו בעקבות החלטתה של הנהלת הקואליציה שלא לתמוך במועמדתו כחבר בוועדה למינוי שופטים.
+עסקת גנץ-עבאס: חוק הותמ"לים תמורת היעדרות מהצבעה בטחונית 02:35 04/08/21 | עידן יוסף
עסקה בין יו"ר כחול לבן שר הביטחון בני גנץ וליו"ר רע"ם מנסור עבאס: סיעת רע"ם לא תתנגד לחוקים ביטחוניים ובתמורה תקדם הקואליציה את חוק הוועדה למתחמים מועדפים לדיור, המכונה חוק הותמ"ל, המאפשר בנייה בשטחים חקלאיים, בין השאר במגזר הערבי (כאן חדשות).
+סופית: הכנסת אישרה תשלום דמי בידוד לעובד 01:29 04/08/21 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלשית את הצעת חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 6), התשפ"א-2021.

הצעת החוק מאריכה עד 31.10.2021 את תוקפו של ההסדר לעניין תשלום דמי בידוד לעובד ועורכת בו מספר שינויים: (א) הורה מלווה - שהוא עובד שאינו חייב בבידוד, אך נעדר מעבודה משום שילדו חייב בידוד, יהיה זכאי ל100% דמי בידוד, כפוף לכך שהילד אינו חוזר או חולה קורונה ושההורה האחר לא נעדר באותו זמן. שני הורים מלווים יוכלו להיעדר לסירוגין. הזכאות של הורה מלווה תחול רטרואקטיבית מתחילת 2021.

תיערך הבחנה בין עובד השוהה בבידוד רגיל - שזכאי ל-75% מדמי הבידוד, ובין "עובד בבידוד מזכה" (מי שחייב בידוד למרות שהוא מחוסן או מחלים, עובד קטין בבידוד, או מי שהחל להתחסן אך טרם השלים את התהליך, או מי שמסיבה רפואית מוכרת נמנע ממנו להתחסן) - שזכאי ל-100% מדמי הבידוד. למלוא דמי הבידוד כעובד מזכה יהיה זכאי גם הורה ששוהה בבידוד בשל בידוד של ילדו, בין אם גם ההורה עצמו חייב בבידוד ובין אם לא, כפוף לכך שהילד אינו חוזר או חולה קורונה ושההורה האחר לא נעדר באותו זמן.

מעובד הזכאי לדמי בידוד יופחתו רק עד שלושה ימי מחלה, במקום עד ארבעה ימים בהסדר הקיים.

תוגבל הזכאות לדמי בידוד רק לתקופה המזערית שלאחריה ניתן יהיה לצאת מבידוד אם מבצעים בדיקות קורונה.

עלויות המעסיק שיובאו בחשבון לעניין השיפוי לא יעלו על 30% מדמי הבידוד. תוארך התקופה להגשת בקשה לשיפוי, והפרטים שבקשת השיפוי צריכה לכלול יותאמו.

למשפחת אומנה יותאם אופן מסירת ההצהרות הנדרשות לפי ההסדר החדש לגבי ילדו של עובד שהוא עובד בבידוד מזכה או הורה מלווה. נוסף לכך, נשים שמכוח תיקון 225 לחוק הביטוח הלאומי זכאיות לדמי לידה, לאחר שהיו זכאיות לדמי אבטלה עד 30.6.2021, יהיו זכאיות לתשלום נוסף בשווי דמי לידה בעד 18 ימים.
+תקווה חדשה הגישה את "חוק נתניהו" 00:31 04/08/21 | עידן יוסף
חברי הכנסת של תקווה חדשה הניחו על שולחן הכנסת את החוק שנועד למנוע כהונת ראש ממשלה שהוגש נגדו כתב אישום.
+סופית: הכנסת אישרה את הארכת חוק הניקיון 00:29 04/08/21 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק שמירת הניקיון (הוראת שעה) (תיקון מס' 2), התשפ"א-2021. על-פי החוק, הוראת השעה בחוק שמירת הניקיון שנחקקה ב-2013 ופקעה ביום 6.7.2021, תוארך עד ליום 31 בדצמבר 2022. הוראת השעה עוסקת בייעוד חלק מכספי היטל הטמנה שהתקבלו בקרן לשמירת הניקיון, למטרות של טיפול במפגעי פסולת והקמת תשתיות לטיפול בפסולת ברשויות מקומיות באשכולות סוציואקונומיים 5-1, וכן מתן סיוע לטיפול שוטף בפסולת לתקופה שלא תעלה על שנה אחת, באותן רשויות. כמו-כן, הוראת השעה מאפשרת שימוש ב35% מכספי ההיטל ל"מטרות הנוספות" במקום 25% כפי שקבוע בחוק העיקרי.

הצעת החוק אושרה בתמיכתם של 53 ח"כים מול התנגדותם של 43 ח"כים.
+סמוטריץ': במקום בקורונה, שר הבריאות מתעסק בשינוי מין 23:35 03/08/21 | עידן יוסף
יו"ר הציונות הדתית, תקף את שר הבריאות במליאת הכנסת, ואמר כי במהלך ביקורו היום של ניצן הורוביץ בבית החולים שיבא בשיא התפרצות המגיפה, לא חושב לקפוץ לבקר במחלקת הקורונה. "הבטחתם לנו ממשלת שינוי? קיבלנו ממשלת שינוי מין! זה מה שמעסיק את האיש הזה - קיצור תורים לניתוחים לשינוי מין, שצריך לתקצב את זה ולהכניס לשר הבריאות", דבריו.
+אחרי המחאה: אושר מינוי אלי אבידר לשר 22:16 03/08/21 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
אבידר לאחר המינוי: "רציתי להיות שר הדיגיטל - לא רצו, אחרי זה ביקשתי את הכבלים - לא רצו, אחרי זה שר לנושא חלליות - לא רצו" ▪ עם התפטרותו מהכנסת יעלה מספר הח"כים החדשים ל-22
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות מי ומי בפרשה
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור מעוז אביר קארה / Abir kara אבתיסאם מראענה / Ibtisam Mara'ana אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אופיר כץ / Ofir Katz אורי מקלב / Uri Maklev אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir איתן גינזבורג / Eitan Ginzburg אלון טל / Alon Tal אלון שוסטר / Schuster Alon אלי כהן / Eli Cohen אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti אמיר אוחנה / Amir Ohana אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בני גנץ / Benny Gantz בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גבי לסקי / Gaby Lasky גדי דסטה יברקן / Gadi Desta Yivarken גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דוד אמסלם / David Amsalem דוד ביטן / David Bitan ווליד טאהא / Waleed Taha ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin חיים ביטון / Haim Biton חיים כץ / Haim Katz יאיר גולן / Yair Golan יאיר לפיד / Yair Lapid יואב בן צור / Yoav Ben Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich יואב קיש / Yoav Kish יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon יוסף שיין / Shain Yossi יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz לימור מגן תלם / Limor Magen Telem מאזן גנאים / Mazen Ghanem מאי גולן / May Golan מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכאל מרדכי ביטון / Michael Biton מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam Woldiger מירב בן ארי / Merav Ben Ari מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מרב מיכאלי / Merav Michaeli משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה (מוסי) רז / Mossi Raz מתן כהנא / Matan Kahana ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz ניר אורבך / Nir Orbach נירה שפק / Nira Shpak נפתלי בנט / Naftali Bennett סימון דוידסון / Simon Davidson סלאלחה עלי / Salalha Ali סמי אבו-שחאדה / Sami Abu Shehadeh סעיד אלחרומי / Said Elharumi עודד פורר / Oded Forer עודה איימן / Ayman Odeh עופר כסיף / Ofer Cassif עידית סילמן / Idit Silman עמיחי שיקלי / Amichai Chikli פטין מולא / Patin Mula צחי הנגבי / Tzachi Hanegbi קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון כץ / Ron Katz רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande רם בן ברק / Ram Ben Barak שלמה קרעי / Shlomo Karhi שמחה רוטמן / Simcha Rothman שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il