לא רק לחוזרים מחו"ל: פיקוח טכנולוגי לכלל המבודדים

יו"ר ועדת החוקה: "אכיפת הבידודים היא עקב אכילס בהתמודדות עם הקורונה והחוק יסייע בשיפור האכיפה והגנה על הציבור" המשטרה: בחודש אוגוסט כ-40% שיתפו את מיקומם; בין 7,500-6,500 ביקורי בית ביום למבודדי חו"ל אושר המתווה המשופר המחריג ילדים בעלי תו נכה מהתו הירוק
עידן יוסף חדשות מגיפת הקורונה תגובות
מליאת הכנסת אישרה (יום ו', 3.9.21) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (תיקון מס' 9) (בידוד בפיקוח טכנולוגי של אדם החייב בבידוד), התשפ"א-2021.

הממשלה תוסמך להכריז על חובת בידוד תוך שימוש באמצעי פיקוח טכנולוגי על כלל חייבי הבידוד, ולא רק על החוזרים מחו"ל. עוד מוצע כי האמצעי יכול לכלול זיהוי אדם באמצעות צילום (תמונה או וידאו), בתנאים המפורטים בחוק. מי שאינו יכול או אינו מסכים להשתמש בכלי טכנולוגי לפיקוח על הבידוד. יהיה באכיפה מוגברת לפיקוח בכלים אחרים.

בדיון ועדת החוקה, הגדיר יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב את הישיבה כחריגה ואמר: "בסוגיות הנוגעות לזכויות אדם אנחנו מקפידים על הליכים סדורים. ההצדקות לדיון מזורז היא שאם לא נחוקק זאת היום, החוק יתעכב עד לאחר סוכות וייווצר עיכוב משמעותי בהתמודדות עם אתגרי הקורונה. בנוסף, הוועדה, לאורך כל הדרך הייתה זו שדרבנה את הממשלה לטפל באכיפה בטענה שלא ניתן לטפל בהגבלות כל עוד יש חוסרי אכיפה כה גדולים. אני מקווה שנראה שיפור משמעותי באכיפה".

לאחר מכן התייחס להחרגת מערך הסייבר מהחוק (נוסף על שאר הגופים הביטחוניים שהוחרגו בחוק המקורי) ואמר כי החליט לאשר את ההחרגה לאור פנייה מראש הממשלה. "מתוך כבוד לבקשתו נצביע עליה, אך זה לא היה צריך להתרחש באופן הזה. יש סיכום עם הממשלה על רוחב היריעה שהוועדה מאשרת בהליך חקיקה מזורז כזה ואילו לא הייתה בקשה של רה"מ הייתי עומד על דעתי שלא לאשר זאת, אלא רק כחלק מהתיקונים שייעשו לחוק הקורונה הגדול".

עוד אמר כי "החוק נוצר בתקופה שבה היה לחץ גדול סביב המגיפה. במציאות שאנחנו נמצאים היום, צריך לבחון מחדש את רעיון השימוש בחברה פרטית לכל הנושא של פיקוח. למרות שנבחרה חברה במכרז ההתקשרות בוטלה ומשרד הבט"פ לא מפעיל את הפיקוח בצמידים. כמו-כן אמר כי בנתונים של 11,000 מאומתים ביום, אכיפת הבידוד היא עקב אכילס בהתמודדות עם המגיפה, ולכן יש להגדיל את סד"כ לפיקוח ולהחזיר את המפקחים מטעם המדינה. הוא הוסיף כי יתקדם עם אישור החוק כמו שהוא, עם הותרת השאלות הכבדות הנוגעות לאכיפה לדיון מעמיק.

עו"ד יאיר מתוק יועמ"ש המשרד לבט"פ: "קבינט הקורונה העביר את כלל היבטי האכיפה למשרד הבט"פ לפני כחודש. שקלנו איך ניתן להגביר את האכיפה במוקד של חבי הבידוד שרבים מהם מפרים את הבידוד ומביאים להתפרצויות מגיפה. אחד מהכלים הוא פיקוח טכנולוגי. במרס אושר תיקון חקיקה בראי הצמידים. נושא ההסכמון המשודרג נמצא כעת בפיילוט ואנחנו מצפים להגיע לשלב השלישי של שימוש בווידאו, דבר שיאפשר אכיפה אפקטיבית משמעותית. ב-3.8 התחלנו להשתמש בהכרזות על פיקוח אלקטרוני. בהתאם להכרזה אין שימוש במלוניות והיא הוגבלה לחבי בידוד ממדינות אדומות. כיום החשש הוא להתפרצויות בישראל עצמה ולכן נולד התיקון הזה. התנאים בחוק נועדו לוודא שהשימוש בווידאו ישמש אך ורק לבחינת הבידוד. כמו-כן, הצעת החוק מאפשרת שימוש בכלי טכנולוגי בנפרד מהמלוניות. אדם שיסרב לכלי זה יהיה תחת אכיפה מוגברת של ביקורים. כיום רוב חבי הבידוד הם בישראל ולא חוזרי חו"ל ולכן יש לפקח גם עליהם. החוק מחריג גופים ביטחוניים ואת מערך הסייבר.

"מערך ההפעלה הוא הסכמון משודרג – אמצעי שפיתחה משטרת ישראל של שליחת הודעה לחב הבידוד לבקש הסכמתו לפיקוח טכנולוגי. בהנחה שהוא מסכים, הוא לוחץ על קישור לשימוש בהסכמון ונשלח המיקום שלו לחובת הבידוד. דרך הג'י.פי.אס, בודקים האם האדם נמצא במקום. בשלב הבא ייכנס שימוש בווידאו שידייק את המידע".

עו"ד עמית יוסוב עמיר מייעוץ וחקיקה משרד המשפטים: "המידע נשמר ל-30 ימים והוא יכול להישמר גם לתקופה ארוכה יותר לצורך טיפול בהפרות. מדובר על מידע בידי חברה מפעילה המאתרת את המיקום של חייב הבידוד באופן קבוע. המידע עובר למשטרה כאשר יש חשד להפרה. ככל שמועבר מידע כזה, למשטרה יש 30 יום לטפל במידע. אם עולה חשד מהמידע אפשר לשמור אותו לפי הוראות הדין החלות על מידע בהליכים פליליים".

ח"כ גבי לסקי (מרצ) הגיבה לדבריו: "פעמים רבות המשטרה מביאה לבית המשפט ראיות שלא הושגו כדין ועושים בהן שימוש. גם השמירה ל-30 יום או יותר בעייתית. לא ראיתי הגנות של מאגרי מידע. מבקר המדינה מצא שמשרד הפנים הסתובב שנה וחצי עם מאגר לא חוקי ועכשיו מבקשים להכשיר אותו. אנשים לא מבינים את כל משמעויות האיכונים ואני מבקשת לדעת איזה מנגנון יש להשמדת מאגרי המידע".

ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית): "החוק מובא בהליך מזורז בגלל החגים. אני מרגיש אי-נחת מכך שהיינו בפני חגים מוסלמים והתריעו בפני טיסות וכשמגיעים לחגים היהודיים פתאום הכל נהיה בוער. המציאות אותה מציאות והבהילות הגיעה באיחור רב. אנחנו משלמים את המחיר על כך. ברחבת הכותל יש מגבלות של 8,000 וקפסולות, ושני מטר משם בהר-הבית, שום מגבלות. מגיעים עשרות אלפי מוסלמים להתפלל, כנראה שהקורונה נעצרת שם. באים ערב ראש השנה ומכינים כלי אכיפה יחודיים. קשה להיות יהודי במדינת היהודים. בניו-יורק יש פס"ד על אפליה בין בתי תפילה להתכנסויות מסוג אחר שראתה בכך סיווג בעייתי. זה בעייתי ולא לגיטימי ואם זה היה קורה במדינה אחרת היינו קופצים. אם הדבר מסוכן ויש כל-כך הרבה מפירי סיכון, איך אתם מגיעים עם 21 דוחות?".

רב-פקד שי מליחי קצין אג"ם מנהלת אכיפת קורונה במשטרה: "מבין אלו שהביעו הסכמה, אנחנו עושים סינון המאפשר להגיע ליכולת הטכנולוגית- ריבוי טלפונים, ילדים מתחת לגיל 14, כתובת תקינה ועוד. לאחר כל הסינונים, כ-40% שיתפו את המיקום שלהם. מה-5.8, נשלחו הודעות ל-18,939. מתוכם 7,138, עם איכון תקין, 11,800 עם איכון לא תקין - כלומר שאותו אדם לא פתח את ההודעה, לא הגיב כלל. יכולת האכיפה שלנו למבודדי חו"ל היא בין 7,500-6,500 ביקורי בית ליום. מבין 16,273 הודעות לטלפון לא חכם - מענה תקין של 7,748. ניתנו 21 דוחות על הפרת בידוד. רוב האזרחים שומרי חוק. האתגר הגדול הוא אמון הציבור והפרת חובת בידוד".

קריב הגיב לדבריו: "בגלים קודמים הסמכות לאכיפה לא הייתה מרוכזת בידי גורם אחד. צריכים להיות צנועים ביחס למה שאפשר להשיג מהכלי הזה. 40% מענה חיובי הוא לא מספר טוב, ויש לטפל בו בהסברה".

ח"כ סימון דוידסון (יש עתיד): בדיון לפני שבועיים ביקשנו ולא קיבלנו תשובות. האם יש חשיבה מה עושים עם אותם 60% שלא מוכנים להשתמש בישומון?".

ביום חמישי האחרון, דרשו חברי הוועדה בראשות מ"מ היו"ר ח"כ איתן גינזבורג לפטור את כלל הילדים בעלי תו נכה מהתו הירוק, והוסכם כי במקרה שמשרד הבריאות לא ימצא עד יום שלישי מתווה מדויק יותר שייתן מענה לילדים שכרגע אינם נכללים בהסדר, יקבל משרד הבריאות את בקשת הוועדה להחריג מהתו הירוק את כלל הילדים מגיל 3 עד 12 ושלושה חודשים, המחזיקים בתעודת נכה.

הוועדה בראשות קריב תתכנס ביום ראשון הקרוב (5.9) בשעה 10:00 לדון בתקנות הקובעות בנוסף, כי תלמידים בכל הגילים (מגיל 3), יוכלו להציג תוצאת בדיקת PCR שלילית שבוצעה בבתיה"ס במסגרת "מגן חינוך" והיא תהיה תקפה לשבוע (במקום ל-72 שעות) גם לצרכי תו ירוק. התקנות מסדירות בנוסף הוראות שעה למתווה הסליחות ברחבת הכותל המערבי, ולהצגת תוצאת PCR בראש השנה, לילד או אדם מנוע חיסון.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 03/09/2021 | עודכן: 03/09/2021
+הולנד תגביל כניסת ישראלים לתחומה 13:39 03/09/21 | עידן יוסף
הולנד הודיעה כי ממחר תסגור את שעריה בפני ישראלים שאינם מחוסנים. הכניסה תתאפשר למחוסנים בעלי בדיקה שלילית בלבד, שגם יצטרכו לשהות בבידוד.
+שיעור הבדיקות החיוביות חצה את רף שמונת האחוזים 11:11 03/09/21 | עידן יוסף
משרד הבריאות: מעל 11,000 מאומתים חדשים אתמול. 653 חולים שמצבם מוגדר קשה. שיעור הבדיקות החיוביות עלה ל-8.1%.
+עודכנו תנאי הבידוד לנכנסים לארץ וליוצאים ממנה 23:30 02/09/21 | עידן יוסף
ממחר (3.9.21) מחוסן או מחלים החוזר ממדינה כתומה, מחויב בבידוד עד לקבלת תוצאת PCR שלילית עוד עד חלוף 24 שעות מכניסתו לישראל, בתנאי שמתקיים בו אחד התנאים הבאים:

  • מחוסן במנה שלישית ("בוסטר")
  • מחוסן במנה שנייה ולא חלפו 6 חודשים מיום החיסון השני
  • מחלים שקיבל מנת חיסון
  • בעל אישור החלמה או תעודת מתחסן ישראלית, אשר יצא מישראל 7 ימים אחרי החיסון או חזר אליה 14 ימים אחרי החיסון (לא כולל יום החיסון)

וכן
  • מחלים על בסיס בדיקת PCR
  • בעל אישור החלמה ממשרד הבריאות על בסיס בדיקת PCR שבוצעה בישראל או תועדה בישראל, ולא חלפו שישה חודשים מיום קבלת אישור ההחלמה.

תנאי הכניסה והיציאה למדינות אדומות וצהובות ללא שינוי:

  • מדינות צהובות - מחוסנים ומחלימים חייבים בבידוד עד לקבלת תוצאה שלילית או 24 שעות (לפי המוקדם), מי שלא התחסנו או החלימו חייבים בבידוד מלא.
  • מדינות אדומות - הנסיעה אסורה, גם למחוסנים ולמחלימים.
  • למעט מי שקיבלו אישור מוועדת החריגים, ואלו יחויבו בבידוד מלא.

כמו-כן, לאור עידכון צו בריאות העם, כלל הנוסעים ששבו ממדינה כתומה ועונים להגדרה החדשה של מחוסן או מחלים, רשאים להשתחרר מבידוד מחר (3.9.21). במקרה של אכיפת פקח, ניתן להציג לו את הודעת הטקסט שנשלחה ממשרד הבריאות בצירוף תעודה מזהה.
+נמנעה כניסתם לארץ של שני נוסעים שהגיעו ארצה עם אשרות מזויפות 21:56 02/09/21 | עידן יוסף
שני נוסעים שזייפו את אשרות הכניסה שלהם לארץ, נתפסו בנתב"ג, התפרעו בשדה התעופה ועכשיו מוחזרים בחזרה לארצות הברית (גלי צה"ל).
+עלייה קלה במספר החולים קשה 21:45 02/09/21 | עידן יוסף
‏משרד הבריאות: 7,640 מאומתים מחצות, עלייה קלה במספר החולים הקשים, 31 מתו ביממה האחרונה.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור מעוז אביר קארה / Abir kara אבתיסאם מראענה / Ibtisam Mara'ana אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אופיר כץ / Ofir Katz אורי מקלב / Uri Maklev אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir איתמר גרוטו / Itamar Groto איתן גינזבורג / Eitan Ginzburg אלון טל / Alon Tal אלון שוסטר / Schuster Alon אלי כהן / Eli Cohen אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti אמיר אוחנה / Amir Ohana אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בני גנץ / Benny Gantz בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גבי ברבש גבי לסקי / Gaby Lasky גדי דסטה יברקן / Gadi Desta Yivarken גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דוד אמסלם / David Amsalem דוד ביטן / David Bitan ווליד טאהא / Waleed Taha ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin חיים ביטון / Haim Biton חיים כץ / Haim Katz יאיר גולן / Yair Golan יאיר לפיד / Yair Lapid יואב בן צור / Yoav Ben Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich יואב קיש / Yoav Kish יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon יוסף שיין / Shain Yossi יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz כבוד האדם וחירותו לימור מגן תלם / Limor Magen Telem מאזן גנאים / Mazen Ghanem מאי גולן / May Golan מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מבקר המדינה / The State Comptrollr מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מיכאל מרדכי ביטון / Michael Biton מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam Woldiger מירב בן ארי / Merav Ben Ari מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מרב מיכאלי / Merav Michaeli משה ארבל / Moshe Arbel משה בר סימן טוב משה גפני / Moshe Gafni משה (מוסי) רז / Mossi Raz מתן כהנא / Matan Kahana ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz ניר אורבך / Nir Orbach נירה שפק / Nira Shpak נפתלי בנט / Naftali Bennett סיגל סדצקי סימון דוידסון / Simon Davidson סלאלחה עלי / Salalha Ali סמי אבו-שחאדה / Sami Abu Shehadeh סעיד אלחרומי / Said Elharumi עודד פורר / Oded Forer עודה איימן / Ayman Odeh עופר כסיף / Ofer Cassif עידית סילמן / Idit Silman עמיחי שיקלי / Amichai Chikli עפר שלח / Ofer Shelah פטין מולא / Patin Mula צחי הנגבי / Tzachi Hanegbi קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון כץ / Ron Katz רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande רם בן ברק / Ram Ben Barak שלמה קרעי / Shlomo Karhi שמחה רוטמן / Simcha Rothman שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
לא רק לחוזרים מחו"ל: פיקוח טכנולוגי לכלל המבודדים
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
עודד הנודד
3/09/21 21:35
2
עודד הנודד
3/09/21 21:35
3
עודד הנודד
3/09/21 21:35
4
עודד הנודד
4/09/21 00:01
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il