סיסמולוגים דיווחו על פיצוצים בים הבלטי

מדינות באירופה החלו להאשים את רוסיה בפעולת חבלה מכוונת שהובילה לדליפת הגז בצינור נורד סטרים שבמעמקי הים הבלטי סיסמולוגים הבחינו בעדויות לפיצוצים זמן קצר לפני שהתקבלו דיווחים על דליפת הגז

איציק וולף חדשות מלחמת רוסיה באוקראינה תגובות
סיסמולוגים בדנמרק ובשבדיה דיווחו (יום ג', 27.9.22) על פיצוצים שהורגשו אתמול במיכשור שבו הם משתמשים, באזורים בים הבלטי שבהם התגלו דליפות גז בצינורות של נורד סטרים, צינורות הגז שמובילים גז טבעי מרוסיה לגרמניה.

אחד הפיצוצים התרחש דרומית-מזרחית לאי הדני בורנהולם ופיצוץ שני התרחש צפונית מזרחית לאי. שני הפיצוצים התרחשו זמן קצר לפני שהתגלו הדליפות בצינורות הגז.

גם מכון גאולוגי בגרמניה דיווח על פיצוצים עזים שהורגשו באזור שבו התגלו דליפות גז בים הבלטי. בהקשר זה ציינו כי סיסמולוגים באי בורנהולם הבחינו בשני אירועים שונים שאירעו ביום שני.

דיווח זה תומך בטענותיהן של מספר מדינות אירופיות המאשימות את רוסיה בחבלה מכוונת בצינור הגז. בשבדיה סווג הדיווח על דליפת הגז כדיווח על חבלה מכוונת. ראש ממשלת פולין, מטאוש מורבייצקי, טען כי מדובר בחבלה, אך לא סיפק ראיות לכך. "אנחנו רואים בבירור שמדובר בפעולת חבלה שקשורה לשלב הבא של ההסלמה במצב הביטחוני באוקראינה", אמר בטקס פתיחת צינור נפט חדש בין פולין לנורבגיה.

ראש ממשלת דנמרק, מדה פרדריקסון, טענה כי אינה יכולה לשלול את האפשרות של חבלה. גורם אוקראיני צוטט בסוכנות הידיעות רויטרס מאשים את רוסיה בביצוע תקיפה שנועדה לערער את היציבות באירופה, כלשונו. גם הוא לא סיפק ראיות לטענותיו.

או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 27/09/2022 | עודכן: 27/09/2022
+מסר רוסי מסוכן לפני החורף 01:14 28/09/22 | יאיר נבות | לרשימה המלאה
פרט למלחמה עצמה בשטח, למלחמה הנוכחית יש גם ממד נוסף ומאוד חשוב - הממד האנרגטי ▪ נראה שהרוסים, בשורת מהלכים בשבועות האחרונים לקראת החורף, הולכים ומסלימים את צעדיהם בממד הזה
[צילום: מיכאל זון, AP]
+ארה"ב: נקבל בברכה מבקשי מקלט מדיני רוסים 00:51 28/09/22 | איציק וולף
הבית הלבן הודיע כי ארצות הברית תקבל בברכה אזרחי רוסיה שיבקשו לקבל מקלט מדיני בעקבות המלחמה שבין ארצם לאוקראינה.

"אנו מאמינים שללא קשר ללאום שלהם, הם עשויים להגיש בקשות מקלט בארה"ב. נבחן כל בקשה לגופה", אמרה דוברת הבית הלבן.
+רוסיה תספק לטליבאן בנזין, סולר, גז וחיטה 00:26 28/09/22 | איציק וולף
הנהגת ארגון הטליבאן, השולט באפגניסטן, חתמה על הסכם לאספקת בנזין, סולר, גז וחיטה לאפגניסטן מרוסיה. הודעה על כך נמסרה על ידי שר המסחר והתעשיה של שלטון הטליבאן, חאג'י נורודין עזיזי.
+מיליוני שקלים הוקצו לקליטת פצועים אוקראינים בישראל 21:06 27/09/22 | איציק וולף
ראש הממשלה ושר החוץ, יאיר לפיד, הצהיר כי מדינת ישראל תמשיך לסייע לאוקראינה ולאזרחיה - בייחוד בתחום שיקום פצועים קטועי גפיים. זאת, לאחר שמשרד החוץ ומשרד הבריאות הודיעו על יוזמה לקליטת עד 20 פצועים קטועי גפיים אוקראינים לטיפול במגוון בתי חולים שמתמחים בשיקום.

משרד החוץ העמיד לנושא מימון מיוחד בהיקף מיליוני שקלים שהועברו למשרד הבריאות לטובת בתי החולים שיקלטו את הפצועים, כשכל פצוע שוייך למוסד רפואי שמתאים לאופי הפציעה והשיקום בתיאום עם משרד הבריאות. זאת כחלק מהמחוייבות המתמשכת של ישראל להמשך סיוע הומניטרי רחב היקף לאוקראינה.

"למדינת ישראל ניסיון רב בשיקום פצועים קטועי גפיים. יש לנו צוותים רפואיים מעולים ובתי חולים שפתחו את הדלת והלב לפצועים מאוקראינה. מדינת ישראל תמשיך לסייע לאוקראינה ולאזרחיה. אני מאחל החלמה מהירה לפצועים", אמר לפיד.
+משרד החוץ: לא נכיר בסיפוח רוסי באוקראינה 20:36 27/09/22 | איציק וולף | לרשימה המלאה
ישראל הודיעה כי היא מכירה בריבונות של אוקראינה ובשלמות הטריטוריאלית שלה וכי לא תכיר בתוצאות משאלי העם המתקיימים במחוזות הבדלניים שבמזרח אוקראינה ▪ ישראל החלה לקלוט פצועי קרבות אוקראינים
ישראל לא תכיר בתוצאות משאל העם [צילום: AP]
+פוטין חתם על צו המעניק לסנודן אזרחות רוסית 12:13 27/09/22 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
סנודן מבוקש בארה"ב באשמה של ריגול, לאחר שהדליף מסמכים סודיים ותמלילי שיחות שנאספו על-ידי סוכניות הביון של ארה"ב ▪ סנודן נמלט לארה"ב ומאז הוא משמש בידי פוטין כקלף מיקוח
סנודן. מעתה אזרח רוסיה [צילום: AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il