ועדת הכנסת דנה בהדחת ח"כ כסיף

ח"כ כסיף בדיון: "הלכתי להפגנות כדי להביא להפסקת העימות המזוין"

יו"ר הקואליציה: "האדם השפל ביותר שידעה הכנסת" יועמ"שית הכנסת אמרה: "בדיון זה צריך לשקול סוגיות משפטיות. נדרשת מסה קריטית של ראיות ברורות" ח"כ פורר: "המעשה שלו - מחייב הדחה".

מירב ארד חדשות כנסת 25 תגובות
ועדת הכנסת דנה בבקשה להדחת חבר מפלגת חד"ש, ח"כ עפר כסיף שיזם יו"ר סיעת ישראל ביתנו, ח"כ עודד פורר, ועליה חתמו 87 חברי כנסת. גם מחר צפויה הוועדה להמשיך בדיון ובסיומו לקיים הצבעה. כדי לממש את ההדחה ידרשו רוב של 13 חברי כנסת בהצבעה בוועדה, ולאחר מכן במליאת הכנסת יידרש רוב של 90 חברי כנסת על-מנת להשלים את הליך.

בפתח הדיון, אמר יו״ר ועדת הכנסת אופיר כץ: אני מקווה שנשים סוף לחופש לתמוך בטרור כנגד מדינת ישראל וחייליה בשם חופש הביטוי, זו תהיה זכות גדולה להיות יו"ר קואליציה ויו״ר ועדה שמגייס רוב להדחה של האדם השפל ביותר שידעה כנסת ישראל".
בקשה להפסקת כהונתו בכנסת של חה"כ עופר כסיף וסדרי דיון מיוחדים לפי סעיף 42א(ג) לחוק-יסוד: הכנסת / מסמך
פניית הגורם המוסמך (22 עמ')
| עודד פורר הכנסת
רקע בעניין הבקשה להפסיק את חברותו של חבר הכנסת כסיף לפי סעיף 42א(ג) לחוק-יסוד: הכנסת / חוות דעת
המסמך כולל נספח למכתב היועצת המשפטית לכנסת ובו סקירה תמציתית של הדין החל בעניין הפסקת כהונתו של חבר הכנסת וכן את סדרי הדיון להפסקת כהונתו של חבר הכנסת, מכתב מאת היועצת המשפטית לכנסת (20 עמ')
| שגית אפיק הכנסת
הוראות החקיקה בעניין הפסקת כהונה של חבר הכנסת / מסמך
הכנסת
יועמ"ש הכנסת עו"ד שגית אפיק אמרה: "הדחה של ח"כ צריכה להיעשות רק במקרה קיצון של הקיצון. צריך להפריד בין שאט נפש לתנאי העילה שקבע המחוקק. הבית הזה מורגל בקבלת החלטות על בסיס שיקולים פוליטיים, בדיון זה צריך לשקול סוגיות משפטיות". היא הוסיפה: "עליכם לשמוע את ח״כ כסיף ואת הסבריו למעשיו או התבטאויותיו בלב פתוח ובנפש חפצה. אם הכנסת תחליט לקבל את הצעת ועדת הכנסת ברוב הדרוש, תתפנה משרתו של ח"כ כסיף בתוך 14 ימים מיום ההחלטה. ח"כ כסיף יוכל לערער בתוך יומיים לבית המשפט העליון. עליכם לשקול שיקולים ענייניים בלבד ולהבין שהסמכות שהיא תקדימית צריכה להיעשות במקרי קיצון חריגים שבחריגים."

ח"כ פורר, יו"ר סיעת ישראל ביתנו שיזם את הליך ההדחה, אמר בדיון: "ברור לכל בר דעת שמדינת ישראל נמצאת בשעתה הקשה ביותר מאז הקמתה. תמיכתו של כסיף בתביעה נגד ישראל בהאג על ההאשמה החמורה 'רצח עם', בתפוצה בינלאומית בנושא שכל העולם עוסק בו, משקל הראייה הזו לבדה מספיק כדי להביא להדחה שלו".


ח"כ כסיף בדיון בוועדת הכנסת להדחתו: "האשמה שתמכתי במאבק מזוין של חמאס היא שקר מובהק ובוטה במיוחד, סילוף פרוע שאין בו אטום של אמת. זוהי רדיפה פוליטית והשתקה של כל קול פוליטי ואזרחים ערבים. הוא הוסיף: "אני רואה בחמאס ארגון שפגע ופוגע באזרחים חפים מפשע". לדבריו, "רק הפסקת אש תביא את החטופים הביתה, תמנע הרג נוסף של ישראלים ושל פלשתינים - לכן חתמתי על העצומה, לכן הלכתי בשבועות האחרונים להפגנות שתובעות הפסקת אש: כדי להציל בני אדם, כדי להביא להפסקת העימות המזוין."

עימות נרשם בדיון לאחר שכסיף סרב לענות האם הוא מגנה פגיעה בחיילי צה"ל. ח"כ אופיר כץ שאל: ״אתה מתנגד לפגיעה בחיילי צה"ל?״, כסיף השיב: ״אני לא עונה על שום שאלה מעבר להצהרתי". עו"ד ספרד: "יש פה הליך עם כללים מאוד ברורים, זה לא הליך שאתם יכולים לשאול מה שאתם רוצים". כסיף הבהיר: אני אומר דבר מאוד ברור. ברמה האישית מעבר לקביעה המוסרית - אני בעד מאבק בלתי אלים ובזה אני מסיים".
תאריך: 29/01/2024 | עודכן: 29/01/2024
+בקריאה ראשונה: התאמות שונות לצורך קיום הבחירות המקומיות 22:43 29/01/24 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק לתיקון דיני הבחירות לרשויות המקומיות (הצבעה וועדות קלפי והוראות שעה לעניין הבחירות הקרובות), התשפ"ד-2024. 5 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה.

בשל המלחמה והצורך לבצע את ההתאמות והשינויים הנדרשים לקיום הבחירות לרשויות המקומיות בקרב חיילים במהלכה, מוצע לקבוע הוראות שעה לפיהן יוארך משך ההצבעה המוקדמת בקרב חיילי צה"ל ויורחבו האוכלוסיות הכשירות להתמנות לחברי ועדה בקלפי צבאית. בנוסף, מכיוון שדחיית מועד הבחירות ליום 27 בפברואר 2024 הביאה לכך שמועד הבחירות החוזרות לראש הרשות יחול בחודש רמדאן, מוצע להקדים את מועד הבחירות החוזרות לראש הרשות.
+סמכויות למניעת העסקת עברייני מין הועברו משר המשפטים לשר הרווחה 22:41 29/01/24 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה את החלטת הממשלה בהתאם לסעיף 31(ב) לחוק יסוד: הממשלה, להעביר לשר הרווחה והביטחון החברתי את הסמכות הנתונה לשר המשפטים לפי סעיף 4(א) לחוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, תשס"א-2001, למנות ועדת מומחים שתהיה מורכבת משופט בית משפט שלום שישמש יושב-ראש הוועדה ושני מומחים לעניין דפוסי התנהגותם של עברייני מין ולעניין הטיפול בהם, במקרים שבהם לא יהיה באפשרות שר המשפטים לעשות כן או שיהיה מנוע מלעשות כן, מסיבה כלשהי. 4 חברי כנסת הצביעו בעד אישור ההחלטה, ללא מתנגדים או נמנעים.
+בקריאה ראשונה: חוזה עסקי יפורש בהתאם ללשונו 22:38 29/01/24 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק החוזים (חלק כללי) (תיקון מס' 3), התשפ"ד-2024. 6 חברי כנסת תמכו בהצעה, לעומת שניים שהתנגדו, והיא תועבר לדיון בוועדת החוקה.

מוצע בה להוסיף לחוק כלל פרשנות לפיו חוזה עסקי יפורש בהתאם ללשונו למעט במקרים חריגים. בנוסף מוצע לקבוע כי הצדדים לחוזה עסקי יוכלו לקבוע במסגרת החוזה מהן הראיות שיהיו קבילות לצורך פרשנותו. עוד מוצע לקבוע כי חוזה שהמדינה צד לו ומטרתו יישום מדיניות בנושא בעל חשיבות לאומית ובעל השלכה כלכלית משמעותית, לא יחשב לחוזה עסקי.
+בקריאה ראשונה: יוארך תוקף הוראת השעה המעלה את גיל הפטור משירות מילואים 20:10 29/01/24 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 25 - הוראת שעה - חרבות ברזל) (העלאת גיל הפטור משירות מילואים) (תיקון), התשפ"ד-2024. 14 חברי כנסת תמכו בהצעה, לעומת 4 שהתנגדו, והיא תועבר לדיון בוועדת החוץ והביטחון.

מוצע להאריך עד ליום 31 בדצמבר 2024 את הוראת השעה המעלה בשנה את הגיל שבו יינתן פטור מחובת שירות ביטחון, כך שעבור יוצא צבא שאינו קצין הפטור משירות מילואים יינתן בגיל 41, ועבור יוצא צבא קצין פטור ממילואים יינתן בגיל 46. גיל הפטור של יוצאי צבא המשרתים במקצועות או בתפקידים מסוימים שנקבעו בצו בידי שר הביטחון (מקצועות מתחום הרפואה, מקצועות המהווים חלק אינטגרלי מצוותי האוויר בצה"ל, מכונאים, טכנאים וכיוצא בהם) יועלה לגיל 50.
+בקריאה ראשונה: תיאסר העסקת עובדי הוראה תומכי טרור 19:00 29/01/24 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק איסור העסקת עובדי הוראה ושלילת תקציב ממוסדות חינוך עקב הזדהות עם מעשה טרור או עם ארגון טרור (תיקוני חקיקה), התשפ"ד-2024, של חברי הכנסת צביקה פוגל ועמית הלוי. 30 תמכו בהצעה, לעומת 11 שהתנגדו, והיא תוחזר להמשך דיון בוועדת החינוך, התרבות והספורט.

מוצע בה לקבוע איסור העסקה של עובדי הוראה תומכי טרור. אם איש ההוראה משתייך לארגון טרור, הביע תמיכה במעשה טרור, או הביע תמיכה במאבק מזוין של מדינת אויב, או של ארגון טרור נגד מדינת ישראל - יוחלו עליו פיטורים מנהליים דרך הליך מנהלי ולא דרך בית הדין המשמעתי. בנוסף, יוכל שר החינוך לשלול תקציב ממוסד חינוך מוכר לא רשמי, אם לדעתו ישנה הזדהות של מי מעובדי בית הספר עם מעשה טרור או עם ארגון טרור או תמיכה בהם.
+ועדת האתיקה לח"כים: פגיעה בנו כמוה כפגיעה בכבוד הכנסת 18:31 29/01/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ועדת האתיקה קבעה עקרונות חדשים לעבודתה המצמצמים את חופש הפעולה של הח"כים להתבטא נגד החלטותיה ▪ דיונים בוועדה יהיו חסויים, פרסום פרטים מהם אסור ▪ שימוש בהחלטות הוועדה או בהליך האתי להכפשת חבר כנסת אחר אסור ▪ יש להגיש קובלנות בתוך 21 יום מהאירוע
אזולאי. "כבן הכנבת"[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+האגף לרישוי כלי ירייה: "קיבלנו 285 אלף בקשות ואישרנו מעל 80 אלף" 15:01 29/01/24 | מירב ארד
בדיון מיוחד של הוועדה הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בסוגיית תאום בין משרד הרווחה לאגף לרישוי כלי ירייה נחשף כי המשרד נמצא בהליך גיוס 50 פקידי רישוי קבועים עם יעד לסוף חודש פברואר. באגף לרישוי כלי ירייה הציגו בדיון את כמות הבקשות: "קיבלנו 285 אלף בקשות ואישרנו מעל 80 אלף, 41,390 בקשות נדחו.". נציגי משרד הרווחה והאגף לרישוי כלי ירייה בישרו כי תוך כשלושה חודשים יהיו מוכנים להפעיל את מתווה העברת המידע בין המשרדים.

+נופר, אחות של יוגב החטוף על הכנס: "החטופים נמקים בשבי בזמן שהם רוקדים ושמחים" 14:11 29/01/24 | מירב ארד
נופר, אחות של יוגב החטוף בעזה, אמרה בדיון בכנסת על-כנס "החזרה לעזה": "איך אפשר לשמוח, איך אפשר לרקוד כל עוד אחים שלנו עדיין שם? זאת הבקשה שלי, פשוט תהיו יותר רגישים". עוד אמרה: "איך אפשר לשמוח כשיש משפחות שמתפרקות"

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu Bezalel אוהד טל אופיר כץ / Ofir Katz אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורנה ברביבאי / Orna Barbivai אושר שקלים / Osher Shekalim אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir אליהו דלל / Eli Dallal אליהו רביבו / Revivo Eliyahu אלמוג כהן / Almog Cohen ארז מלול / Erez Malul אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בג"צ קול העם בועז ביסמוט / Boaz Bismuth בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בני גנץ / Benny Gantz גד איזנקוט / Gadi Eisenkot גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דבורה ביטון / Dvora Biton דוד ביטן / David Bitan דן אילוז / DAN Iluz דני בן יוסף דנון / Dani Danon ואליד אל הושלה / Waleed El Hawashla ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin חופש הביטוי חמד עמאר / Hamad Amar חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky טלי גוטליב / Tali Gottlieb יאיר לפיד / Yair Lapid יואב גלנט / Yoav Galant יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יונתן משריקי / Yonatan Mishraki יוסף עטאונה / Youssef Atauna יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano ינון אזולאי / Yinon Azoulay יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב אשר / Yakov Asher יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak יצחק שמעון סרלאוף ירון לוי / Yaron Levi ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz ישראל ביתנו לימור סון הר-מלך / Limor Son Har-Melech מאי גולן / May Golan מאיר כהן / Meir Cohen מטי צרפתי הרכבי / Matti Sarfati Harkavi מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מנסור עבאס / Mansour Abbas משה אבוטבול / Moshe Abutbul משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה פסל / Moshe Passal משה רוט / Moshe Roth מתן כהנא / Matan Kahana נאור שירי ניר ברקת / Nir Barkat סימון מושיאשוילי / Simon Moshiashvili סימון דוידסון / Simon Davidson עודד פורר / Oded Forer עופר כסיף / Ofer Cassif עמית הלוי / Amit Halevi צבי ידידיה סוכות / Tzvi Yedidia Sukkot צביקה פוגל / Tzvika Foghel צגה צנגש מלקו / Tsega Melaku קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון כץ / Ron Katz רם בן ברק / Ram Ben Barak שלום דנינו / Shalom Danino שלי טל מירון / Shelly Tal Meron שלמה קרעי / Shlomo Karhi שרון ניר / Sharon Nir שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ח"כ כסיף בדיון: "הלכתי להפגנות כדי להביא להפסקת העימות המזוין"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il