המלצה: אלפי שקלים כפיצוי חד-פעמי לנפגעי 7 באוקטובר

ועדה ציבורית ממליצה על חלוקת מיליארד שקל שהקציב האוצר לפיצוי לחטופים, בני משפחות שכולות ובני משפחות חטופים - בנוסף לפיצויים הניתנים לנפגעי פעולות איבה

איתמר לוין חדשות מלחמת התקומה תגובות
נפגעי 7 באוקטובר יקבלו פיצוי חד-פעמי של אלפי ואף רבבות שקלים, אשר יתווסף לפיצויים הקיימים כיום לנפגעי פעולות איבה. כך ממליצה (24.7.24) ועדה ציבורית אותה מינה שר האוצר, בצלאל סמוטריץ, לחלוקת מיליארד שקל שהוקצבו לשם כך.

בראש הוועדה עמד פרופ' אביעד הכהן, נשיא המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט. חבריה היו: פרופ' שלמה מור-יוסף, יו"ר לאומית שירותי בריאות ולשעבר מנכ"ל הביטוח הלאומי ובית החולים הדסה; אביטל סומפולינסקי, המשנה ליועצת המשפטי לממשלה (משפט ציבורי-חוקתי); ענבר דוד, מנהלת אגף איבה בביטוח הלאומי; נועה היימן, סגנית הממונה על התקציבים במשרד האוצר; ומור שטרן, כלכלנית בכירה במכבי שירותי בריאות.

הוועדה אומרת כי "על-מנת להקל על הנפגעים ולהימנע ככל הניתן מביורוקרטיה ולתת מענה מהיר ככל הניתן, הוועדה שמה דגש על גיבוש מענים שיתבססו בעיקרם על מתן מענק כספי חד-פעמי ללא צורך בעמידה בפני וועדות רפואיות, הוכחת נזק והוכחת קשר סיבתי, כך שגם נפגעים שהוכרו כנפגעי פעולות איבה יוכלו לבחור בפיצוי בהתאם להמלצות הוועדה. לצד זאת, הוועדה בחנה מתן מענים בעין, כדוגמת שירותי שיקום ומענים בתחום בריאות הנפש".

עוד נאמר בדוח: "הוועדה מכירה בכך שיש מגוון של צרכים שאינם מקבלים מענה בהמלצותיה, הן ביחס למי שיש לו מענה בחוק והן למי שלא. משכך, הוועדה לא התיימרה לענות על כל הצרכים וההיבטים הייחודים של מערכת היחסים של המדינה ואזרחיה ביחס לאירועים, אלא התמקדה במסגרת התקציב שיועד לה במתן מענה
ממוקד לאוכלוסייה שאין לה מענה מספק בחוק או שאין לה מענה כלל, ומתן מענה נקודתי וממוקד בשלב הזה יכול לסייע לה להשתקם ולמנוע נזקים משמעותיים יותר".

הוועדה קבעה שני תבחינים על פיהם ניתן יהיה לגשת למסלול הפיצויים עליו היא ממליצה:

  • נוכחות או תושבות באזורים אשר הוגדרו על-ידי הרשות המאשרת במשרד הביטחון כאזורים בהם היו אירועי איבה, בחלוקה לשלוש מדרגות תגמולים בהתבסס על קריטריונים לחישוב ציון מידת הפגיעה של היישוב, ובחלוקה למוכרים ולא מוכרים כנפגעי פעולות איבה בידי הביטוח הלאומי.

  • קירבה משפחתית לנרצח או חטוף מ-7 באוקטובר, אשר אינה מספקת במענה מספק או כלל, או בהכרה כנפגע פעולות איבה למרות חשיפה לפעולה כזו באופן דיגיטלי או במהלך מאמצי חיפוש בימים שלאחר הטבח. תבחין זה כולל בין היתר אחים של פדויי שבי, אחים שכולים, יתומים מהורה אחד, קרוב משפחה בדרגה ראשונה שנחשף באופן דיגיטלי בזמן אמת לרצח או החטיפה של בן/בת משפחתו.

על בסיס הדרגות שקבעה הוועדה, הפיצוי החד-פעמי בתבחין הראשון יהיה 28,720-7,180 שקל למבוגר ו-5,744-1,436 שקל לילד, לצד סל טיפול ושיקום (החל מן הדרגה השנייה) בסך 7,300 שקל ו-30,000 שקל. על בסיס התבחין השני, חטופים ששוחררו יקבלו סל טיפול ושיקום בגובה 15,000 שקל, ובני משפחה של חטופים והרוגים - 14,360 שקל. כאמור, מדובר בתשלומים שיתווספו על אלו הניתנים לנפגעי פעולות איבה.

הוועדה הציבורית למתן סיוע לנפגעים מהאירועים שהתרחשו ביום שבעה באוקטובר 2023 / המלצות
המלצות לסיוע חד-פעמי לנפגעי 7 באוקטובר, מעבר לפיצוי הרגיל לנפגעי פעולות איבה
| אביעד הכהן, אביטל סומפולינסקי, שלמה מור-יוסף, ענבר דוד, נועה היימן, מור שטרן
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 24/07/2024 | עודכן: 24/07/2024
+צה"ל חילץ מח'אן יונס חמש גופות של הרוגי 7 באוקטובר 22:52 24/07/24 | איתמר לוין
צה"ל חילץ (24.7.24) חמש גופות של חיילים ואזרחים שהוחזקו בידי חמאס מאז 7 באוקטובר. לוחמי צוות הקרב של חטיבת הקומנדו, לוחמי יחידת יהל"ם, לוחמי הנדסה ולוחמי שב"כ - בפיקוד אוגדה 98 - חילצו את הגופות ממנהרה בח'אן יונס, על בסיס מידע מודיעיני שהתקבל בימים האחרונים.

צה"ל החזיר לישראל את גופותיהם של מיה גורן ורביד כץ מקיבות ניר עוז, אורן גולדין מכיתת הכוננות של קיבוץ ניר יצחק והלוחמים סמ"ר תומר אחימס וסמל קיריל ברודסקי שנהרגו בקרב בקיבוץ נירים לצידו של מפקד חטיבת קטיף, אלוף-משנה אסף חממי, שגופתו עדיין בידי חמאס.

הגופות הועברו לשטח ישראל בתוך נגמ"ש נמ"ר. לוחם צה"ל, ככל הנראה איש מילואים, תיעד את פינוי הגופות בנגמ"ש והסרטון הופץ ברשתות החברתיות. בצה"ל החלו בתחקור אירוע זה וצפויים להעניש בחומרה רבה את הלוחם - וייתכן שגם חיילים אחרים, אם היו מעורבים בכך.

דובר צה"ל מסר, כי המאמץ המודיעיני המקדים למבצע נוהל על-ידי שב"כ, בשילוב מידע מחקירות מחבלים בשב"כ, עם מאמצים מודיעיניים בשיתוף צוות מפקדת החטופים באמ"ן ונוספים. "לצד המאמץ המבצעי, צוות החטופים והנעדרים ומרכז החטופים והנעדרים בחטיבת הנפגעים באגף כוח האדם, אשר אמון על ליווי משפחות החטופים, פעל יחד עם המכון לרפואה משפטית ומשטרת ישראל לזיהוי החטופים ומסירת ההודעות למשפחות", נמסר.

ההרוגים שחזרו הביתה

רביד כץ, בן 51, הוכרז כנעדר ב-7 באוקטובר ומותו נקבע בסוף חודש נובמבר. הוא הותיר אחריו את בת-זוגו רויטל ואת ילדיו שחר, שיחה ועלמה. אחותו, דורון כץ-אשר, נחטפה לעזה עם ילדיה אביב ורז ושוחררה בחודש נובמבר; בן-זוגה, גדי מוזס, עודנו בשבי.

קיבוץ ניר עוז אמר כי כץ היה "איש חינוך שעבד שנים עם נוער על כל גווניו, החל מתנועות הנוער ועד נוער בסיכון. אוהב אדם ואיש שלום. הבאת רביד לקבורה היא שלב משמעותי בדרך לשיקום קיבוץ ניר עוז ומדינת ישראל, שיקום שלעולם לא יושלם ללא השבת כל החטופים - החיים למשפחותיהם והנרצחים לקבורה. חייבים להחזיר את כולם הביתה, עכשיו".

מיה גורן בת ה-51 הייתה הגננת של ניר עוז. בעלה, אבנר גורן, נחטף גם נהוא. ב-16 באוקטובר הודיע צה"ל לילדיהם, כי הטלפונים הניידים של הוריהם אוכנו ברצועת עזה והם הוגדרו חטופים. יומיים מאוחר יותר מסר צה"ל שאבנר נרצח, ומאוחר יותר - שגם מיה נרצחה.

אורן גולדין בן ה-33, היה מנהל המוסך בקיבוץ ניר יצחק, בו גרו גם הוריו, וחבר בכיתת הכוננות של הקיבוץ אשר לחמה ב-7 באוקטובר נגד עשרות מחבלים. הוא נהרג בקרב וגופתו נחטפה לעזה. גולדין הותיר אחריו את אשתו אושרית ואת התאומים אביב ואילי.

תומר אחימס נהרג ב-7 באוקטובר, ולאחר חודשיים התאפשר לקבור אותו למרות שגופתו הוחזקה בידי חמאס. קיריל ברודסקי נלחם לצידו של אחימס בחפ"ק של חממי. המח"ט ושני חייליו היו הראשונים שזינקו ללחימה ב-7 באוקטובר בבוקר, חיסלו מחבלים רבים בקיבוץ נירים ומנעו בגופם אסון כבד.
משמאל למעלה: תומר אחימס, מיה גורן, קיריל ברודסקי, אורן גולדין, רביד כץ [צילום: דובר צה"ל, מטה משפחות החטופים]
+נתניהו: אחרי המלחמה ישלטו בעזה גורמים מקומיים 22:28 24/07/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
בנאומו בקונגרס לא פרס נתניהו תוכנית מפורטת ליום שאחרי; קרא להקים ברית איזורית בהנהגת ארה"ב נגד אירן ▪ שיבח את ביידן וטראמפ, וקרא להאיץ את משלוחי הנשק לישראל
"אני מלא תקווה" [צילום: ג'וליה ניקינסון, AP]
+גם אופקים במתווה: כרבע מיליארד ש"ח פיצוי לעיר 19:51 24/07/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הכרה ממשלתית בגבורת תושבי העיר אופקים: שר האוצר הודיע כי הוא מאמץ את מסקנות הוועדה הציבורת ולתושבי אופקים יינתן מענק בסך 7,180 ש"ח למבוגר ו-1,436 ש"ח לילד ▪
דנינו, סמוטריץ' וכהן
+סמוטריץ': מגבה את ראש הממשלה בעמידה האיתנה על עקרונותיה של מדינת ישראל 18:36 24/07/24 | עידן יוסף
יו"ר הציונות הדתית, השר בצלאל סמוטריץ׳, שלח מסר חיזוק לראש הממשלה נתניהו לקראת נאומו בקונגרס. במסיבת עיתונאים באופקים, אמר השר: "אני רוצה לשלוח לו מכאן, מעיר הגבורה, חיזוק גדול ולגבות אותו על העמידה האיתנה על עקרונותיה של מדינת ישראל. אין לי ספק שראש הממשלה יבהיר לנשיא ארה״ב ג׳ו ביידן ולחברי הקונגרס בנאומו את הצורך הצודק והקריטי של מדינת ישראל לנצח את חמאס ולהשיב את הביטחון לתושביה״.
+"הכושי יכול כבר ללכת"
18:30 24/07/24 | דן מרגלית | לרשימה המלאה
בהקשר זה דונלד טראמפ פרסם כי נתניהו ביקש להיפגש עימו בשישי ולא בחמישי, ברור מדוע, כי הוא רוצה לעשות את השבת בפלורידה עם בנו יאיר
נתניהו. שבת בפלורידה [צילום: אביר סולטן/POOL AP]
+שני לוחמים נפצעו קשה בקרבות בדרום הרצועה 18:26 24/07/24 | עידן יוסף
לוחם מסיירת צנחנים בחטיבת הצנחנים נפצע (ד') באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה. אתמול נפצע לוחם מגדוד רותם של חטיבת גבעתי באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבתי החולים, משפחותיהם עודכנו.

כוחות צוות הקרב של חטיבה 401 פועלים בשבועות האחרונים בפיקוד אוגדה 162. הכוחות סורקים ומטהרים בתי מחבלים במרחב שכונות 'תל סולטאן' ו'שבורה' ברפיח.
+המשטרה: ייתכן שנמצאו שרידי חללים מ-7 באוקטובר 18:11 24/07/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
באתר המורשת של משטרת ישראל באזור בית שמש נמצאו שרידים מפויחים בכלי רכב שנפגעו, החשודים כשרידי אדם של לוחמים שהשתתפו בקרב בבארי ▪ השרידים הועברו לבדיקה במכון לרפואה משפטית ▪ משפחות החללים עודכנו, ומ"מ המפכ"ל הורה על תחקיר
שרידי רכב קרקל שנשרף במתקפת 7 באוקטובר [צילום: דוברות המשטרה]
+דובר צה"ל: צה"ל תוקף מטרות בטיר חרפא בלבנון 17:32 24/07/24 | עידן יוסף
מטוסי קרב של חיל-האוויר תקפו מבנה צבאי ועמדת תצפית של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב טיר חרפא שבדרום לבנון.
+חיזבאללה פרסם תיעוד מן האוויר של בסיס רמת דוד 14:39 24/07/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
הארגון טוען שכטב"ם שלו הצליח להגיע אתמול לבסיס חיל-האוויר, במרחק 50 ק"מ מגבול לבנון, ולצלם אותו באין מפריע ▪ דובר צה"ל: פעילות הבסיס לא נפגעה ▪ זו הפעם השלישית בה חיזבאללה מפרסם צילומים משטח ישראל
רמת דוד בסרטון של חיזבאללה
+ביידן רוצה להספיק לשנות את פני המזרח התיכון 13:03 24/07/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
התוכנית לא השתנתה: לא רק סיום המלחמה בעזה, אלא גם נורמליזציה בין ישראל לסעודיה ונתיב למדינה פלשתינית - מדווח ניו-יורק טיימס ▪ הבעיה היא, שהסיכויים קלושים עוד יותר כאשר מדובר ב"ברווז צולע"
ביידן עם שובו אתמול לוושינגטון [צילום: מנואל סנטה, AP]
+מבחינתם היא בוגדת 09:39 24/07/24 | שי גולדשטיין | לרשימה המלאה
אני מחזק את נועה ארגמני בדרכה שתצליח להביא עוד כוח לראש הממשלה במטרה החשובה של החזרת החטופים ואני מחזק את נתניהו בנאומו החשוב בסנאט
ארגמני. מוקצה [צילום: צפריר אביוב/AP]
+נועה ארגמני והדמגוגים של ביבי
09:11 24/07/24 | דן מרגלית | לרשימה המלאה
נועה ארגמני בחרה לא להסתפק בכך אלא בפעילות ציבורית, וכל הכבוד לה ▪ לפיכך צפוי היה לראותה בכיכר החטופים ומול מחנה המטכ"ל ובצומת קפלן ובשאר המוקדים בהם מתקיימות הפגנות נגד נתניהו המעכב את עסקת החטופים
ארגמני. שובי הביתה [צילום: צפריר אביוב/פלאש 90]
+"תחקיר בארי" - טעמה של החמצה 08:35 24/07/24 | רפאל בוכניק | לרשימה המלאה
גם ללא התחקיר המקצועי, דבר הקצר התקשורתי המוחלט בין המטכ"ל לבין פיקוד הדרום ואוגדת עזה היה בגדר סוד גלוי, ומכאן שתמונת המערכה אצל קברניטי הצבא הייתה תלושה מן המציאות, לפחות עד לשעות אחר-הצהריים של 7 באוקטובר
כש/ל מבצעי [צילום: משה שי/פלאש 90]
+מאסק: שירות סטארלינק פועל בבית חולים ברצועת עזה 08:07 24/07/24 | איציק וולף | לרשימה המלאה
בחודש פברואר נמסר כי ישראל הסכימה להפעיל את שירותי התקשורת הלווינית בבית חולים השדה שהקימה איחוד האמירויות ברפיח ▪ אתמול הודיע אלון מאסק כי האינטרנט החל לפעול בבית החולים
5,000 לוויינים במסלול היקפי סביב כדור הארץ [צילום: ג'ון רו/AP]
+לוחם נפצע קשה מירי חיזבאללה במרחב הר דב 07:26 24/07/24 | איציק וולף | לרשימה המלאה
פונה במסוק לבית החולים רמב"ם בחיפה ושם נותח במשך מספר שעות ואושפז במחלקה לטיפול נמרץ ▪ מטוסי קרב יירטו בהצלחה שני כטב"מים עוינים שניסו לחדור לישראל מכיוון מזרח
הלוחם אושפז בבית החולים רמב"ם [צילום: איתמר לוין]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המלצה: אלפי שקלים כפיצוי חד-פעמי לנפגעי 7 באוקטובר
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
ארגון חיזבאללה פרסם (24.7.24) תיעוד מהאוויר שבו נראה בסיס חיל-האוויר רמת דוד, המרוחק כ-50 ק"מ מהגבול עם לבנון. לדברי הארגון, הסרטון צולם אתמול בידי כטב"ם שהצליח לחדור עמוק לשטח ישראל ולפעול בחופשיות מעל אתר אסטרטגי ורגיש במיוחד, בלא שיורט.

ג'ו ביידן מתעקש שהוא אינו הולך לשום מקום ומזכיר שנותרו לו שישה חודשים בבית הלבן – שמינית מכלל כהונתו. אלא שבפועל – קובע ניו-יורק טיימס – ביידן חזר (23.7.24) לבית הלבן אל נשיאות שונה בתכלית: הוא ברווז צולע, מפקד עליון שיתקשה לשמר את הרלוונטיות שלו בעוד העולם מתקדם.

תקשיבו לזה ותפנימו. אם הם היו יכולים הם היו שולחים את נועה ארגמני בחזרה לידי החמאס בעזה. היא התקרבה לבנימין נתניהו והיא שרופה מבחינתם. לא משנה שהיא טסה כדי לספר באופן אישי למי שצריך על החטיפה והסבל שעברה ולהתחנן לעזרה בשחרור שאר החטופים.

העיתונאי אורי משגב מתח ביקורת על החטופה המשוחררת נועה ארגמני ואביה, שהצטרפו לפמלייה של בנימין נתניהו העושה בארצות הברית. הצטרפתי לעמדתו בלב שלם. לכל השואלים - לא, איני מתחרט.

תחקיר צה"ל על אודות אירועי 7 באוקטובר בקיבוץ בארי, מחדד את עומק החידלון והכאוס בצה"ל במהלך אותו יום מר ונמהר. הממצאים מציפים תמונה של התנהלות תמוהה של כוחות צה"לים מובחרים, בעוד מרצחי חמאס ממשיכים בטבח המוני בקיבוץ, גם לנוכח קרב הישרדות הירואי שמנהלים חברי כיתת הכוננות ביישוב. על-רקע זה מתגנב ללב הרהור נוגה על בסיס המימרה התלמודית "אם בארזים נפלה שלהבת מה יעשו אזובי הקיר".
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il