חיל-האוויר תקף מטרות של החות'ים בתימן, כולל לראשונה בבירה צנעא

ההתקפה שיתקה את שלושת הנמלים שבשליטת החות'ים בצנעא הותקפו מיכלי דלק, מיכלי נפט ותחנת כוח הפעולה תוכננה במשך שבועות ובאה מיד לאחר יירוט טיל נוסף ששיגרו החות'ים; נזק כבד מנפילת שברי יירוט ברמת אפעל

איתמר לוין חדשות מלחמת התקומה תגובות
חיל-האוויר תקף (19.12.24) מטרות של החות'ים בתימן, ולראשונה - גם מיכלי דלק, מיכלי נפט ותחנת כוח בבירה צנעא המצויה בשליטתם. התקיפה באה זמן קצר לאחר שמערכת החץ יירטה טיל בליסטי ששיגרו החות'ים לעבר גוש-דן, ולאחר שהחודש יורטו שמונה טילים וכטב"מים ששיגרו החות'ים. ההתקפה בוצעה בהכוונת חיל המודיעין וחיל-הים.

החות'ים, הפועלים בחסות אירן ובסיועה הרב והישיר, הם למעשה האחרונים שעודם מאיימים על העורף הישראלי, לאחר ריסוק חמאס ועם הפסקת האש מול חיזבאללה לאחר המהלומות הקשות שספג. ב-14 חודשי המלחמה שיגרו החות'ים 200 טילים ו-170 כטב"מים, שרובם יורטו או לא חדרו לשטח ישראל.

זוהי התקיפה השלישית של צה"ל בתימן מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל - במרחק של 1,700 ק"מ מישראל. בתקיפה השתתפו 14 מטוסי קרב וכלי טיס נוספים, אשר תודלקו באוויר. המבצע תוכנן במשך כמה שבועות ויצא לפועל ללא קשר לשיגור הטיל לפנות בוקר.

המטרה המרכזית בפעולה הנוכחית הייתה שיתוק פעילות שלושת הנמלים של החות'ים - חודיידה, ראס עיסא וא-סאליף - ולדברי גורמים צבאיים "מדובר בפגיעה כלכלית קשה ביותר". חיל-האוויר תקף גם את שמונה הגוררות שמכניסות ספינות לנמלים ושבלעדיהן אין הם יכולים לפעול. בתקיפה הקודמת של חיל-האוויר בתימן, בחודש ספטמבר, נפגעו העגורנים וכעת כל הפעילות בנמלים משותקת.

גל התקיפה הראשון היה על מרחב החוף והוא החל ב-03:14 לפנות בוקר; הגל השני, על צנעא, ב-04:30. בתקיפה השתתפו 14 מטוסי קרב שטסו מרחק של יותר מ-1,700 ק"מ. הם תקפו בין היתר את הנמלים ראס עיסא וחודיידה ונמל א-סאליף - בסך-הכל הותקפו שמונה גוררות; בצנעא הותקפו מכלי דלק, נפט ותחנת כוח.

ההתקפה על נמל חודיידה הייתה השלישית של ישראל עליו מאז חודש יולי. על-פי דיווחים מתימן, הותקפו גם שתי תחנות כוח מרכזיות, חזיז ודהבאן, ומתקן הנפט בראס עיסא, שם דווח על הרוגים ופצועים. החשמל נותק ברוב הגדול של אותם אזורים שבשליטת החות'ים. מאוחר יותר דווח על תשעה הרוגים בהתקפות על חודיידה וראס עיסא.

כ"ץ: נכה בעוצמה

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, אמר: "אני מזהיר את ראשי ארגון הטרור החות'י - ידה הארוכה של ישראל תגיע גם אליכם. מי שמרים יד על מדינת ישראל - ידו תיגדע. מי שיפגע בנו - ייפגע שבעתיים. לא נקבל ירי טילים על ישראל, ולא פגיעה בנתיבי השיט. אנחנו נכה בעוצמה ולא נאפשר את המשך המצב של ירי ואיומים על מדינת ישראל".

דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי, אמר: "צה"ל תקף באופן מדויק מטרות צבאיות חות'יות בתימן ובהן נמלים ותשתיות אנרגיה בצנעא, שהחות'ים עשו בהם שימוש לפעילותם הצבאית. ישראל לא תהסס לפעול על-מנת להגן על עצמה ועל אזרחיה מפני התקפות החות'ים. באמצעות התקפותיהם על כלי שיט בינלאומיים והתבססותם בים סוף, החות'ים הפכו לאיום עולמי. מי עומד מאחוריהם? אירן. אנחנו נמשיך לפעול נגד כל מי שמאיים על ישראל במזרח התיכון".

חבר הלשכה המדינית של החות'ים, מוחמד אל-בחיתי, אמר כי "התקיפה האמריקנית-ישראלית של מתקנים אזרחיים בתימן, תחנות כוח ונמלים, חושפת את צביעות המערב". הוא הבהיר, כי גם כעת "הפעולות הצבאיות שלנו לתמיכה בעזה יימשכו, הסלמה תיענה בהסלמה עד שייעצר רצח העם בעזה ויוכנסו אוכל תרופות ודלק עבור התושבים".

שני טילים יורטו בתוך שלושה ימים

הטיל ששוגר הלילה יורט מחוץ לשטח ישראל. רסיסי יירוט נפלו בבית ספר ברמת אפעל ונזק נגרם למכוניות ובתים; המבנה המרכזי של בית הספר נפגע בצורה קשה. "ככל הנראה אחד המיירטים או חלקים ממנו הוא שפגע בבית הספר. זוהתה קריסה רחבה במבנה המרכזי של בית הספר ולא ניתן יהיה לעשות שימוש בבית הספר עד להודעה חדשה. הלימודים של תלמידי כיתות א׳-ד׳ ותלמידי החינוך המיוחד יועתקו לבתי ספר סמוכים, שאר השכבות יעברו ללמידה מרחוק", מסרה עיריית רמת גן.

כאמור, הייתה זו הפעם השמינית החודש שהחות'ים משגרים טיל או כטב"ם לעבר ישראל - והשנייה תוך שלושה ימים שמובילה לאזעקות במרכז. גם בפעם הקודמת, ביום שני בצהריים, הטיל יורט לפני שחצה לשטח הארץ. כמה שעות לפני כן יורט בים התיכון על-ידי ספינת טילים כטב"ם ששוגר מתימן.

לאחר השיגורים ביום שני, ארה"ב ובריטניה תקפו את מטה משרד ההגנה של החות'ים במרכז צנעא, ולפי הדיווחים הותקפו יעדים שלהם גם בחודיידה. בישראל אמרו אז, כי אותה תקיפה של הקואליציה נגד מפקדת החות'ים היא צעד בכיוון הנכון, אך לא תמנע את התקיפה הישראלית. "הם יקבלו את שלהם, הם ישלמו מחיר כבד", אמרו אז.

החות'ים משבשים מאז פרוץ המלחמה את השיט בבאב אל-מנדב, נתיב חיוני בכניסה לים סוף, ובעקיפין פוגעים בצורה קשה בפעילות בתעלת סואץ ובכלכלת מצרים. קואליציה בינלאומית בראשות ארה"ב פועלת נגדם בזירה הימית, אך לא מצליחה להפסיק את התקפותיהם על ספינות באותו נתיב, כולל על ספינות בבעלות ישראלית.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 19/12/2024 | עודכן: 19/12/2024
+מתחזק החשד לפיגוע: בת 74 נדקרה בביתה בירושלים, מצבה קשה 18:30 19/12/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
אישה נדקרה בביתה בירושלים ופונתה במצב קשה לבית החולים שערי צדק ▪ המשטרה, בשיתוף שב"כ, חוקרת את האירוע כחשד לפיגוע לאומני
חוקי מז"פ בזירה [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+צה"ל תקף מתחמי פיקוד ושליטה של חמאס בדרג' תופאח 17:23 19/12/24 | עידן יוסף
מטוסי קרב תקפו (ה'), בהכוונה מודיעינית של אמ"ן, שב"כ ופיקוד הדרום, מחבלים שפעלו במתחמי פיקוד ושליטה במבנים ששימשו בעבר כבתי הספר "אלכראמה" ו"שעבאן" בדרג' תופאח.

על-פי צה"ל, מתחמי בתי הספר נוצלו על-ידי מחבלי חמאס לצורך תכנון, ניהול והוצאה לפועל של פעולות טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל.
+אלכסנדר פפקוב: "על ישראל להעביר את העזתים לסוריה" 17:21 19/12/24 | אורי מילשטיין | לרשימה המלאה
חלק ראשון של דיון עומק מחוץ לקופסה - ביני ובין חמישה מומחים ביטחוניים: המהנדסים, חוקרי המלחמות: יואב נצר מגרמניה ואלכסנדר פפקוב; חוקר האסטרטגיה והטרור אביתר בן צֶדֶֶף, הסופר ומנתח המערכות הצבאיות, יוסי בלום הלוי, ועו"ד מלוס אנג'לס וישראל, יונתן בוטח
רצועת עזה [צילום: עבד אל-רחים חטיב/פלאש 90]
+תחקיר ליל 7 באוקטובר: ממצאים רגישים יוצגו מחר לרמטכ"ל 17:14 19/12/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
התחקיר הצה"לי על ההתרחשויות בין ה-6 ל-7 באוקטובר יובא מחר בפני הרמטכ"ל ופורום המטה הכללי ▪ שר הביטחון כ"ץ דורש סיום התחקירים עד ינואר ומקפיא מינויים חדשים בצה"ל ▪ במערכת הפוליטית דורשים שינוי בפיקוד צה"ל ותומכים במדיניות חדשה
ההרס בכפר עזה [צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
+חיל האוויר יירט מטרה חשודה במרחב הים התיכון 15:46 19/12/24 |
דובר צה"ל עדכן (19.12.24), כי חיל האוויר יירט מטרה אווירית חשודה במרחב הים התיכון. עוד נמסר, כי המטרה יורטה בטרם חצתה לשטח ישראל; לא הופעלו התרעות, וזאת בהתאם למדיניות בנושא. על פי הערכות שטרם אושרו, מדובר בכטב"ם ששוגר מתימן.
+נתניהו על המתקפה בתימן: ישראל פועלת למען הקהילה הבינלאומית 15:28 19/12/24 |
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אומר שהתקפת חיל האוויר על החות'ים (19.12.24) הייתה בתגובה להתקפותיהם החוזרות ונשנות על מטרות אזרחיות בישראל. "הם לא תוקפים רק אותנו - הם תוקפים את העולם כולו, הם תוקפים את נתיבי השיט והסחר הבינלאומיים". ישראל פועלת למען הקהילה הבינלאומית, הוסיף, "האמריקנים מבינים זאת היטב וגם רבים אחרים. החות'ים הם כמעט הזרוע האחרונה שנשארה לציר הרשע של אירן. הם לומדים והם ילמדו בדרך הקשה: מי שפוגע בישראל - משלם על כך מחיר כבד מאוד".
+כ"ץ להלוי: לסיים עד סוף ינואר את תחקירי 7 באוקטובר 14:12 19/12/24 | איתמר לוין
שר הביטחון, ישראל כ"ץ, הנחה את הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, להשלים עד סוף ינואר הקרוב את תחקירי צה"ל על אירועי 7 באוקטובר. כ"ץ גם הבהיר, כי לא יאשר מינוי אלופים לפני כן, והורה להעביר לו את התחקירים שכבר הושלמו - כל זאת כדי לבחון את השלכותיהם על המועמדים לקידום. בעבר נשמעה הערכה, לפיה הלוי עצמו יתפטר עם סיום הכנת התחקירים, וייתכן שהנחייתו של כ"ץ נועדה גם לזרז מהלך זה.
+צה"ל: ראש הנפץ של הטיל התימני פגע בבית הספר ברמת גן 13:40 19/12/24 | איתמר לוין
מתחקיר ראשוני של חיל האוויר ובדיקת הממצאים בזירת הנפילה בבית הספר ברמת גן (19.12.24), עולה, כי ככל הנראה מדובר ביירוט חלקי של הטיל ששוגר לפנות בוקר בידי החות'ים מתימן. כך מסר דובר צה"ל. "נמצא כי ראש הקרב של הטיל הוא החלק שהתפוצץ וגרם לנזק. כוחות הביטחון מתחקרים פגיעות שברי יירוט במרחבים נוספים. חיל האוויר ופיקוד העורף מבצעים תחקיר משותף בנושא, בסיומו יוצגו הממצאים".

לפני כן נמסר, כי הטיל יורט מחוץ לשטח ישראל כי בית הספר נפגע משברי מיירטים. שר החינוך, יואב קיש (טייס קרב בעברו), אמר בביקור בבית הספר, כי הפגיעה הייתה מהטיל עצמו - וכעת מתברר שאכן כך אירע. המבנה המרכזי של בית הספר נפגע בצורה קשה וייתכן שלא יהיה מנוס מהריסתו.


+i24NEWS היה הראשון לפרוץ לשידור בעקבות הירי מתימן 12:43 19/12/24 | עידן יוסף
בעקבות הירי מתימן שהביא לתקיפה הישראלית לפנות בוקר בתימן, i24NEWS פרצו לשידור ב-2:41 והיו הראשונים לדווח על האירוע. קשת 12 הצטרפו ב-2:43, כאן 11 פרצו ב-2:48, ורשת 13 ב-2:51. ערוץ עכשיו 14 לא פרץ לשידור כלל.
+שני שברי מיירט קטנים נמצאו במתחם ההיקפי של הכנסת 12:34 19/12/24 |
בסריקה שגרתית שביצעו הבוקר (19.12.24) אנשי משמר הכנסת, נמצאו שני שברי מיירט קטנים אשר נפלו באזור המתחם ההיקפי ומחוץ למתחם משכן הכנסת. לא נגרם כל נזק ושברי המיירט פונו מהמקום בידי חבלני המשטרה.
+יצרנית רובוטים לוגיסטיים משדרות קרסה בשל המלחמה 12:11 19/12/24 | איתמר לוין, יצחק דנון | לרשימה המלאה
BionicHive ייצרה רובוטים לסידור מוצרים במחסנים ומדווחת על חובות בסך 66.6 מיליון שקל ▪ טוענת שהמלחמה שיבשה קשות את פעילותה ומונעת ממנה לגייס הון נוסף
מאסק כינה אותם "עתיד הרובוטים"
+ממ"דים בשטח 24 מ"ר - הכרח המציאות! 11:52 19/12/24 | רוני מזרחי | לרשימה המלאה
משפחה עם כמה וכמה ילדים אינה מסוגלת להתארגן תוך 20 שניות באמצע הלילה לתוך ממ"ד תוך כדי שינה וכן להצטופף בתוך הסד של ממ"דים בשטח של 9 מ"ר בלבד
אין מקום [צילום: יהושוע יוסף/פלאש 90]
+זוכרים גם מעבר לים 11:29 19/12/24 | יפעת גדות | לרשימה המלאה

לזכרם [צילום: סקוט רות'/AP]
+האירים נחמדים - לא כן ממשלתם 11:22 19/12/24 | יעקב אחימאיר | לרשימה המלאה
מי שעוקב אחר יחסי ישראל-אירלנד יוכל לאושש נכוחה את גישתה העוינת, את השנאה המתבטאת במדיניות האירית כלפי ישראל
סער. טעם אישי [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+כיצד הפכו גיבורי המלחמה לאויב 09:52 19/12/24 | אלישע האס | לרשימה המלאה
תוך פחות משעה מרגע ההפתעה של פתיחת המלחמה בעוטף עזה התייצב צבא המשפטנים בעמדות הפיקוח על פעולות הממשלה והצבא, ומנעו מעבר ללחימה כפי הנדרש
על ראש הגבעה [צילום: ליאור מזרחי/פלאש 90]
+לביאות 09:36 19/12/24 | נפתלי בנט | לרשימה המלאה
"נהרגו לי חברים במלחמה, למדתי תוך כדי מלחמה להבין שאני האחראית, זהו, הלוחמים שלי מצפים ממני להוראות ולהובלה" ▪ "כל רעשי הרקע, חוסר הוודאות והכאב פשוט מתפוגגים ואז את ממוקדת"
מגינות על המדינה [צילום: אביר סולטן/פלאש 90]
+לא לתת לסרבנות להרים ראש
09:24 19/12/24 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה
אחרי הניצחונות המרשימים בשדות הקרב, החיסולים הנועזים מעבר לקווי האויב, אחרי התחבולות והמבצעים המתוחכמים, חייבים להשיב את החטופים ובד בבד לא להפסיק ממלאכת התיקון הלאומי, מלאכת החיבורים, מלאכת בנייתו מחדש של המכנה הלאומי המשותף שנפגע
לא לסרבנות [צילום: יוסי זליגר/פלאש 90]
+עיתון לבנוני בשם מקורות בחמאס: קרובים מאוד להסכם 09:13 19/12/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
המקורות טוענים שהמכשולים האחרונים הם דרישת ישראל לקבל מראש את רשימת החטופים החיים והמתים, ולשחרר חיילים פצועים כבר בשלב הראשון ▪ מקור בצוותו של טראמפ: חמאס מתקשה להרכיב את הרשימה
ישראל הסכימה עקרונית לעסקה בשלבים [צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90]
+אילת: תושבי העיר מדווחים על יציאת מיירט לעבר מטרה בים 22:08 18/12/24 | עידן יוסף
אילת: תושבי העיר מדווחים על יציאת מיירט לעבר מטרה בים סוף. לא הופעלו אזעקות.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חיל-האוויר תקף מטרות של החות'ים בתימן, כולל לראשונה בבירה צנעא
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
דיווחים (18.12.24) בתקשורת הלבנונית מצביעים על התקדמות במגעים לעסקת חטופים משמעותית. על-פי ערוץ אל-מיאדין, המתבסס על דברי "בכיר פלשתיני", ההסכם המתגבש כולל שני שלבים עיקריים:
18/12/2024 | עידן יוסף | חדשות

מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, קובע כי המערכת הממשלתית אינה פועלת במהירות הנדרשת לצורך שיקום יישובי הצפון הפגועים מן הירי במלחמה, באופן שמצריך הפרטה של עבודות השיקום באמצעות מתנדבים. לדבריו, הממשלה מגלה אוזלת יד בשיקום הצפון.

דיווח של העיתון א-שרק אל-אווסט הבוקר (יום ד', 18.12.24) חושף פרטי מתווה הסכם המתגבש בין ישראל לחמאס, על-פי דברי "מקור יודע דבר" בארגון. ההסכם צפוי להיחתם בסוף השבוע הקרוב, בתנאי שלא יהיו "סיבוכים חדשים", כלשון המקור.
18/12/2024 | יואב יצחק | חדשות

העימות הדיפלומטי בין ישראל לאירלנד מחריף בעקבות דבריו של נשיא אירלנד, מייקל היגינס, שהאשים את ישראל בהפרת ריבונות של סוריה, לבנון ומצרים. את הדברים אמר היגינס במהלך טקס רשמי לקבלת כתבי האמנה של שגרירים חדשים, בהם שגרירת פלשתין, ג'ילאן עבד אל-ג'מיד.
17/12/2024 | עידן יוסף | חדשות

הסכם חילופי השבויים שמדובר בו בימים האחרונים, שמטרתו לשחרר את החטופים ברצועת עזה, מצוי בעיצומו של תהליך מתקדם. המגעים לשלב הראשון בעסקה קרובים להשלמה, וכוללים את הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, שחרור חלק מהחטופים - כולל חיילים ואזרחים ישראלים חיים ומתים, בתמורה לשחרור מאות אסירים פלשתינים. במקביל, ייסוג צה"ל מציר פילדלפי ויבצע נסיגה הדרגתית מתוך הערים ומחנות הפליטים ברצועה. תושבים עקורים יחזרו לעיר עזה ולצפון הרצועה, בפיקוח ישראלי.
17/12/2024 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il