מגמה מעורבת בוול סטריט לקראת גל המכסים של טראמפ מחרתיים

מדד נאסד"ק רשם את פתיחת השנה הגרועה ביותר מאז 2020 ירידות ניכרות בבורסות אירופה: האיחוד האירופי יהיה אחד היעדים המרכזיים של המכסים מחיר הזהב ממשיך לטפס

איתמר לוין חדשות מלחמת הסחר תגובות
הבורסה בוול סטריט פתחה את שבוע המסחר (31.3.25) במגמה מעורבת, לקראת גל של מכסים עליהם עומד להודיע הנשיא דונלד טראמפ ביום רביעי הקרוב, אותו הוא מכנה "יום השחרור".

עם סיום המסחר עלה מדד סטנדרד אנד פור'ס ב-0.55%, לאחר שפתח את המסחר בירידה של 0.4%. מדד נאסד"ק ירד ב-0.1%, לאחר שנפתח בירידה של 1.3%; מדד זה, של מניות הטכנולוגיה, צפוי לסיים את הרבעון הראשון של השנה בירידה של 12% - הירידה החדה ביותר מאז הרבעון השני של 2022 ופתיחת השנה הגרועה ביותר מאז 2020. מדד דאו ג'ונס עלה ב-1%.

בנק גולדמן-זאקס הפחית את תחזיתו למדד S&P לסוף השנה וצופה שיעמוד על 5,900 נקודות לעומת 5,560 כעת; התחזית הקודמת הייתה 6,200 נקודות, לאחר הורדה מ-6,500 נקודות. בנק ברקליס צופה גם הוא את אותו שער, לעומת 6,600 בתחזיתו הקודמת. מדובר בעלייה של 6% בלבד לעומת השער כיום, בעוד האינפלציה החזויה מתקרבת ל-3%.

גם בורסות אירופה רשמו יום של ירידות, בשל ההערכה שהאיחוד האירופי יהיה אחד היעדים המרכזיים של טראמפ. בלונדון נרשמה ירידה של 0.9%, בורסת פרנקפורט ירדה ב-1.3%, ובורסת פריז - ב-1.6%. מדד ת"א-35 ירד ב-0.4%, ומדד ת"א-125 ירד ב-0.5%. במקביל ממשיך לעלות מחיר הזהב, המפלט המסורתי בעיתות של חוסר ודאות, ובשעה זו הוא עולה ב-0.5% ל-3,100 דולר לאונקיה.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 31/03/2025 | עודכן: 01/04/2025
+המכסים שיטיל טראמפ יפגעו בצורה קשה בכלכלה האמריקנית 15:46 31/03/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
אקונומיסט טוען ש"יום השחרור" ייזכר כיום של אוזלת יד חמורה ביותר ▪ טוען שהמכסים הצפויים השבוע יאטו את הצמיחה, יאיצו את האינפלציה, יגדילו את חוסר השוויון ויגרמו משבר פיסקלי
מכוניות לקראת ייצוא בגרמניה [צילום: מרטין מייסנר, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מגמה מעורבת בוול סטריט לקראת גל המכסים של טראמפ מחרתיים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת הסחר
גם מבקריו המושבעים ביותר של דונלד טראמפ מודים שהוא איש שיווק מצוין. כך הוא משווק את 2 באפריל כ"יום השחרור", בו ארה"ב תתחיל לשקם את כבודה ואת כספה שאיבדה במשך עשרות שנים. האמת תהיה הפוכה, טוען אקונומיסט. טראמפ מביא את המכסים בארה"ב לרמתם הגבוהה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה, יאט את הצמיחה, יאיץ את האינפלציה, יגדיל את חוסר השוויון ויגרום משבר פיסקלי.

הכלכלה האמריקנית מתנדנדת. הציפיות האינפלציוניות בעלייה, אמון הצרכנים בירידה. אבל דונלד טראמפ מבטיח שההקלה בדרך: 2 באפריל יהיה "יום השחרור", בו יטיל מכסים על ייבוא מכל העולם. מאחר שמדובר במס על הצרכנים, זוהי חרות שרוב העסקים יוותרו עליה – טוען אקונומיסט. הם מקווים ש-2 באפריל לפחות יביא יציבות, אך גם זה כנראה לא יקרה.

הנשיא דונלד טראמפ דוחק ביועציו הבכירים "ללכת בגדול" בתחום המכסים, במסגרת ההכנות למה שהבית הלבן מכנה "יום החרות" ב-2 באפריל – מדווח וושינגטון פוסט. ביום זה תטיל ארה"ב מכסים על חלק ניכר ממדינות העולם ותסלים בצורה חסרת תקדים את מלחמת הסחר בה פתח טראמפ מיד עם היכנסו לתפקיד.

מלחמות הסחר של דונלד טראמפ עם קנדה, מקסיקו, סין והאיחוד האירופי מצטברות להימור כלכלי ופוליטי ענק: שהאמריקנים ישלימו עם חודשים ואולי שנים של נזק כלכלי בתמורה לתקווה ממשית לתיעוש מחדש של ארה"ב – מנתח ניו-יורק טיימס. זהו סיכון עצום. טראמפ הודה בשבוע שעבר, כי ייתכן שארה"ב תשקע למיתון בשל צעדיו, אך טען שזהו מחיר נמוך תמורת החזרתן של משרות יצרניות.

דונלד טראמפ אינו אוהד של האיחוד האירופי. הוא טען שוב ושוב שהאיחוד הוקם כדי "לדפוק" את ארה"ב, הבטיח שיטיל מכסים כבדים על מכוניות מתוצרתו ובשבוע שעבר הטיל מכס של 25% על ייבוא פלדה ואלומיניום ממנו. אבל במשך חודשים קיוו פקידי האיחוד שיוכלו למנוע מלחמת סחר מזיקה, למשל באמצעות הצעות לרכוש גז אמריקני ולהגיע להסכם סחר. כעת ברור שזה לא יהיה כל כך פשוט, מעיר ניו-יורק טיימס.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il