אירן הניפה את "דגל הנקמה" האדום במסגד ג'מקראן

המשטר בטהרן הניף את הדגל האדום מעל כיפת המסגד הקדוש הסמל מסמן מצב של מלחמה וקריאה לנקמת דם הצעד מגיע על-רקע המתיחות הביטחונית הגוברת מול ישראל הדגל הונף בעבר רק בצמתים צבאיים מכריעים

יואב יצחק חדשות מלחמה נגד אירן - שאגת הארי תגובות
המשטר באירן הניף (30.01.26) את הדגל האדום, המכונה "דגל הנקמה", מעל מסגד ג'מקראן בעיר קום. הנפת הדגל נחשבת לצעד סמלי יוצא דופן המאותת על כוונת יציאה למערכה צבאית רחבה או תגובה קשה על פגיעה בכבוד הלאומי. הצעד מתרחש בזמן שאירן מתמודדת עם גל מחאות פנימי חסר תקדים ודיכוי אלים של מפגינים בערים המרכזיות.

הדגל האדום נושא עליו את הכיתוב "יא לאת'אראת אל-חוסיין" (הוי נוקמי דמו של חוסיין), קריאת קרב שיעית עתיקה המציינת דם שנשפך וטרם ננקם. בעת המודרנית, המשטר האירני עושה שימוש בסימבוליקה זו רק ברגעים של עימות צבאי ישיר או לאחר חיסולים משמעותיים. גורמים אמריקנים עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות, מחשש להסלמה רב-זירתית שתכלול גם את שלוחותיה של אירן באזור.

הדגל הונף בעבר בנסיבות דומות בינואר 2020, לאחר חיסולו של קאסם סולימאני, וכן ביוני 2025 בעקבות תקיפות על מתקני גרעין ויעדים צבאיים. הנפתו כעת מתפרשת כהצהרת כוונות ברורה של אירן לקראת החרפת העימות הישיר מול ישראל, בזמן שהפלשתינים והחות'ים מגבירים את פעילותם נגד מטרות ישראליות.

משמעות אסטרטגית ודתית

מסגד ג'מקראן נושא חשיבות דתית עמוקה באירן, שכן הוא מזוהה עם האמונה בביאתו של האימאם המהדי (האימאם הנסתר). הנפת דגל המלחמה, המזוהה בעגה השיעית עם צדק היסטורי ונקמת דם, נועדה לגייס את ההמונים ולהעניק למאבק הצבאי גוון של "מלחמת מצווה" דתית, תוך ניסיון להסיט את תשומת הלב מהטבח המבוצע במפגינים ברחובות טהרן.

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 31/01/2026 | עודכן: 31/01/2026
+לריג'אני: "מתגבשת מסגרת למו"מ"; טראמפ: "נראה מה יקרה, הצי בדרך" 21:22 31/01/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
בכיר אירני מדווח על התקדמות ▪ טראמפ מביע ספק בשיחות ▪ תיווך רוסי וקטרי בטהרן ▪ מתיחות צבאית בשיא באזור
עלי לריג'אני. "יש התקדמות" [צילום: התקשורת האירנית]
+פיצוץ מסתורי - מפקד חיל-הים של אירן היה יעד ניסיון החיסול בבנדר עבאס 14:52 31/01/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
מניין ההרוגים בפיצוץ בנמל עלה לארבעה בני אדם ▪ מקורות לא רשמיים: רחפן תקף את המבנה בו שהה מפקד חיל-הים ▪ הרשויות בטהרן ממשיכות לטעון כי מדובר בתאונה ▪ כוננות שיא בדרום המדינה מחשש לפעולות חבלה נוספות
בניין בן שמונה קומות נפגע. לפחות ארבעה נהרגו
+שר ההגנה הסעודי: אם טראמפ לא יתקוף באירן - המשטר רק יתחזק 10:16 31/01/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
שר ההגנה הסעודי חאלד בן סלמאן בשיחות סגורות בוושינגטון ▪ "משטר האייתוללות יתחזק אם איומי טראמפ לא ימומשו" ▪ בן סלמאן הדגיש כי על הנשיא האמריקני לפעול צבאית לצד צמצום סיכונים להסלמה ▪ הממלכה מבהירה כי לא תאפשר שימוש במרחב האווירי שלה לתקיפה
בלי תקיפה, המשטר האירני יתחזק [עיבוד: AI]
+CNN חושף: המערך האמריקני האדיר שנפרס לקראת תקיפה אפשרית באירן 04:26 31/01/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
מטוסי F-35 נחטו בפורטוגל בדרכם לאזור ▪ מערכות פטריוט ו-THAAD נפרסו בקטר ▪ נושאת המטוסים לינקולן נושאת כ-70 כלי טיס ▪ רכבת אווירית של מטוסי תובלה מעבירה ציוד לבסיסים
נושאת המטוסים לינקולן. ערוכה למתקפה [צילום: הפנטגון]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

מושגים
אירן (IRANׂ)
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אירן הניפה את "דגל הנקמה" האדום במסגד ג'מקראן
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
zolo
31/01/26 12:24
פורום: מלחמה נגד אירן - שאגת הארי כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמה נגד אירן - שאגת הארי
המערך הצבאי האמריקני במזרח התיכון תוגבר משמעותית בשבועות האחרונים, כך עולה מנתונים גלויים ומצילומי לווין שפורסמו (31.01.26). המהלך מגיע על-רקע הצהרותיו של הנשיא דונלד טראמפ כי אם אירן לא תסכים לעסקה בנושא הגרעין והטילים הבליסטיים, "המתקפה הבאה תהיה גרועה בהרבה".
31/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

שוק המתכות היקרות חווה בסוף השבוע (30.01.26) את אחד הימים הסוערים והאלימים ביותר שידעו המשקיעים ב-40 השנים האחרונות. לאחר ריצה מטורפת שהביאה את הזהב למחיר דמיוני של כ-5,600 דולר לאונקיה ואת הכסף לרף של 121 דולר, התהפכה המגמה באחת. בתוך שעות ספורות נמחקו משוויין של המתכות טריליוני דולרים, במה שנראה כהתנפצות של בועת ספקולציות או תגובה קיצונית לשינויים במדיניות המוניטרית האמריקנית.
31/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

הנהגת חמאס מוצגת במערומיה בכתב אישום חריף ויוצא דופן שמתפרסם השבוע מעל דפי העיתון המצרי "א-דוסתור". במקום ניצחונות מדומיינים, המצרים מטיחים בפרצופם של ראשי הארגון את האמת המרה: המלחמה שהחלו ב-7 באוקטובר לא הייתה אלא הימור חסר אחריות שגזר כליה על רצועת עזה והפך למלכודת מוות עבור העם הפלשתיני.
31/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

בימים שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ משגר "ארמדה" אימתנית לעבר חופי אירן, משיבה טהרן במהלך אסטרטגי מתריס: תרגיל ימי משותף עם רוסיה וסין בלב מיצרי הורמוס והאוקיינוס ההודי. התמרון, המתוכנן להתחיל ביום שני הקרוב (02.02.26), מהווה הצהרת כוונות ברורה של "ציר הרשע" החדש, המאותת לוושינגטון כי כל תקיפה אמריקנית תיתקל בחזית מאוחדת וביכולות צבאיות שיכולות לאתגר גם את הצי החזק בעולם.
30/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חשף בשעות האחרונות (30.01.26) כי מתנהלים מגעים מול אירן, ואף שלח מסר ישיר: "בלי גרעין, ותפסיקו להרוג מפגינים". למרות נוכחות ה"ארמדה" האמריקנית המסיבית באזור, הכוללת את נושאת המטוסים "אברהם לינקולן" ומשחתות מתקדמות שעגנו בנמל אילת, טראמפ הבהיר כי הוא מקווה להסכם שימנע את הצורך בשימוש בכוח צבאי "קיצוני ואלים".
30/01/2026 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il