חמינאי: אם ארצות הברית תתקוף - המלחמה תיהפך לסכסוך אזורי

המנהיג העליון של אירן שב ואיים בהרחבת העימות הצבאי אם ארצות הברית תפתח במתקפה נגד יעדים אירניים יו"ר הפרלמנט האירני: בניסיון לפגוע במשמרות המהפכה, האירופים ירו לעצמם ברגל וקיבלו שוב החלטה שנוגדת את האינטרסים של עמיהם

איציק וולף חדשות מלחמה נגד אירן - שאגת הארי תגובות
המנהיג העליון של אירן, האייתוללה עלי חמינאי, מאיים כי אם ארצות הברית תפתח במתקפה נגד מדינתו - המלחמה תיהפך לסכסוך אזורי.

הדברים נאמרו (יום א', 1.2.26) לאחר שאמש תקף יו"ר הפרלמנט האירני, מוחמד באקר קאליבאף, את החלטת האיחוד האירופי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור. לדבריו, מדובר ב"ירי עצמי ברגל" מצד אירופה ובכניעה עיוורת לארצות הברית. בטהרן בוחנים כעת צעדים, בהם גירוש נספחים צבאיים אירופיים.

בדברים שנשא בפני חברי הפרלמנט, אשר הופיעו באולם כשהם לבושים במדי משמרות המהפכה לאות הזדהות, אמר קאליבאף כי "בניסיון לפגוע במשמרות המהפכה, האירופים ירו לעצמם ברגל וקיבלו שוב החלטה שנוגדת את האינטרסים של עמיהם, מתוך ציות עיוור לאמריקנים". לדבריו, בהתאם לסעיף 7 בחוק האירני העוסק בצעדי תגמול נגד הגדרת משמרות המהפכה כארגון טרור, יש לראות בצבאות של מדינות אירופה כגופים טרוריסטיים.

קאליבאף הוסיף כי ועדת הביטחון הלאומי של הפרלמנט צפויה לדון בצעדים מעשיים, ובראשם בחינה של גירוש נספחים צבאיים של מדינות האיחוד האירופי מאירן, וכן בקידום המהלך מול משרד החוץ האירני.

העימות החריף מגיע לאחר שהאיחוד האירופי קיבל ביום חמישי החלטה המהווה שינוי סמלי בגישתו כלפי הנהגת אירן, כאשר הכליל את משמרות המהפכה ברשימת ארגוני הטרור של הגוש. ההחלטה התקבלה על-רקע גל הדיכוי האלים של מחאות באירן, שנחשב לקטלני ביותר מאז הקמת הרפובליקה האיסלאמית בשנת 1979.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 01/02/2026 | עודכן: 01/02/2026
+רה״מ כינס דיון ביטחוני מצומצם בנוכחות הצמרת הבטחונית 20:13 01/02/26 | עידן יוסף
ראש הממשלה נפגש הערב בלשכתו עם שר הביטחון ישראל כ״ץ, ראש המוסד דוד ברנע והרמטכ״ל רב־אלוף אייל זמיר, לאחר חזרתו של זמיר מביקור עבודה בוושינגטון. קודם לכן נועדו שר הביטחון והרמטכ״ל לפגישת עבודה נפרדת.

לפי דיווח ברויטרס, הרמטכ״ל זמיר נפגש ביום שישי בפנטגון עם יו״ר המטות המשולבים האמריקני. ממשל טראמפ העביר לאירן מסרים בכמה ערוצים ולפיהם הוא פתוח לפגישה לצורך ניהול משא-ומתן על עסקה. טורקיה, מצרים וקטר פועלות לארגן פגישה בין שליח הבית הלבן סטיב ויטקוף לבכירים אירנים באנקרה בהמשך השבוע.

[צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ]
+טראמפ משיב לחמינאי: "יש לנו את הספינות הכי גדולות והכי חזקות בעולם" 19:55 01/02/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
נשיא ארה"ב מגיב לדברי המנהיג העליון של אירן על מלחמה אזורית ▪ מצביע על נוכחות ימית אמריקנית סמוך לאירן ▪ מדגיש העדפה להסכם אך מותיר איום מרומז ▪ בירושלים עוקבים בדריכות אחרי ההסלמה הרטורית
עסקה - או מבחן כוח ימי [אלכס ברנדון/AP; עיבוד AI]
+ההתחממות מול אירן: שר הביטחון והרמטכ"ל קיימו הערכת מצב ומוכנות לתרחישים שונים 17:20 01/02/26 | עידן יוסף
שר הביטחון ישראל כ"ץ מקיים כעת פגישת עבודה עם הרמטכ"ל רב־אלוף אייל זמיר, ברקע ההיערכות של ארה"ב מול אירן. בפגישה, המתקיימת בהמשך לסדרת הדיונים שקיים הרמטכ"ל בסוף-השבוע בארצות הברית, דנים השניים בהערכת המצב האזורית ובמוכנות המבצעית של צה"ל לכל תרחיש.
[צילום: אריאל חרמוני]
+וול סטריט ג'ורנל: הצבא ערוך לתקיפות מוגבלות באירן; מהלומה מכרעת מחייבת הגנה 14:19 01/02/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
בפנטגון מעריכים שתקיפה רחבה אינה צפויה בטווח הקרוב ביותר, מאחר שמבוצע עיבוי הגנתי בבסיסים באזור ▪ בישראל מזהים חשש מהסכם גרעין מצומצם ללא טילים בליסטיים ומחלוקת בצמרת האירנית סביב המו"מ ▪ הרמטכ"ל אייל זמיר מעריך: אם תתבצע תקיפה אמריקנית, היא עשויה להגיע בתוך שבועיים עד חודשיים
היערכות אמריקנית לפני תקיפה רחבה [צילום: סנטקום]
+סעודיה הזהירה את אירן: לא נהיה חלק מתקיפה אמריקנית, אך נגיב אם נותקף 08:11 01/02/26 | איציק וולף | לרשימה המלאה
בסעודיה ובמדינות המפרץ נערכים לאפשרות של תקיפה אמריקנית נגד אירן, תוך ניסיון להרחיק את העימות משטחן ▪ ראש ממשלת קטר ביקר בטהרן ודן עם בכיר אירני על "מאמצים להפחתת המתיחות באזור"
מסרים ישירים הועברו מריאד לטהרן [צילום: עיבוד: AI]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

מושגים
אירן (IRANׂ)
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חמינאי: אם ארצות הברית תתקוף - המלחמה תיהפך לסכסוך אזורי
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמה נגד אירן - שאגת הארי
מדינות המפרץ הפרסי, ובראשן סעודיה, העבירו לאירן אזהרות שלפיהן אינן מעוניינות להיות חלק מן העימות הצבאי שעלול לפרוץ בין אירן לבין ארצות הברית וישראל.

עלי לריג'אני, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של אירן, ניפק הערב (יום שבת) הצהרה מפתיעה המצביעה על סדק אפשרי במתיחות הביטחונית. לדבריו, חלה התקדמות משמעותית בגיבוש תשתית לשיחות ישירות מול הממשל האמריקני.
31/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

מניין ההרוגים בפיצוץ העז שזעזע את עיר הנמל בנדר עבאס בדרום אירן עלה לארבעה בני אדם. בעוד כוחות החילוץ ממשיכים לסרוק את הריסות מבנה המגורים בן שמונה הקומות שקרס בחלקו, מתחזקים הדיווחים כי לא מדובר בתאונה שגרתית. על-פי מידע בלתי רשמי הזורם מהאזור, היעד לתקיפה היה מפקד חיל-הים האירני, אדמירל שהראם אירני, וכי הפעולה בוצעה באמצעות רחפן נפץ מדויק.
31/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

שר ההגנה הסעודי, חאלד בן סלמאן, העביר ביממה האחרונה מסרים נחרצים בשיחות סגורות שקיים בוושינגטון. לדבריו, אי-מימוש איומיו של הנשיא דונלד טראמפ כלפי טהרן יוביל בהכרח להתעצמות המשטר האירני באזור.
31/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

המשטר באירן הניף (30.01.26) את הדגל האדום, המכונה "דגל הנקמה", מעל מסגד ג'מקראן בעיר קום. הנפת הדגל נחשבת לצעד סמלי יוצא דופן המאותת על כוונת יציאה למערכה צבאית רחבה או תגובה קשה על פגיעה בכבוד הלאומי. הצעד מתרחש בזמן שאירן מתמודדת עם גל מחאות פנימי חסר תקדים ודיכוי אלים של מפגינים בערים המרכזיות.
31/01/2026 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il