אירן מאיימת על ארה"ב: פרסמה מפת מטרות לתקיפה במזרח התיכון

דריכות במפרץ הפרסי לנוכח איומי טראמפ סוכנות הידיעות פארס פרסמה מפה מפורטת של בסיסים אמריקניים חמינאי מזהיר מפני מלחמה אזורית כוללת הצי האמריקני נערך בכוחות מתוגברים בים הערבי

יואב יצחק חדשות מלחמה נגד אירן - שאגת הארי תגובות
סוכנות הידיעות האירנית פארס, המזוהה עם משמרות המהפכה, פרסמה לאחרונה מסר מאיים המופנה ישירות לעבר וושינגטון. הפרסום כולל מפה המשרטטת מטרות פוטנציאליות לתקיפה, בהן בסיסים צבאיים אמריקניים הפרוסים ברחבי המזרח התיכון. המהלך מגיע על-רקע מתיחות בין המדינות, לאחר שנודע כי נושאת המטוסים אברהם לינקולן וכוחות ליווי משמעותיים עושים את דרכם לאזור.

פרסום המפה נתפס כמענה ישיר להצהרותיו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שאיים לפעול צבאית נגד הרפובליקה האיסלאמית בעקבות הדיכוי האלים של המחאות הפנימיות במדינה. באירן טוענים כי המפה נועדה להבהיר לאמריקנים את מחיר "הטעות בחישוב", כפי שהגדיר זאת יו"ר הפרלמנט האירני, מוחמד באגר קליבאף.

המנהיג העליון של אירן התייחס בנאומו האחרון לאפשרות של עימות ישיר עם ארה"ב: "כל תקיפה מצד ארצות הברית תצית מלחמה אזורית רחבה שתשפיע על המזרח התיכון כולו. אירן לא תסתפק במגננה ותדע להגיב בעוצמה על כל פגיעה בריבונותה או בנכסיה."

סימון המטרות הגלוי והתגברות הרטוריקה הצבאית מצד בטהרן מעידים על שינוי במדיניות ההרתעה האירנית, המנסה לבלום את הלחץ האמריקני הגובר. עם זאת, נראה כי מתחת לפני השטח קיימת מגמת בלימה; מקורות דיפלומטיים מדווחים על ירידה מסוימת במתיחות בשל משא-ומתן חשאי המתנהל בתיווכן של כמה מדינות, ובראשן טורקיה ומצרים, בניסיון למנוע התדרדרות צבאית רחבת היקף שאת תוצאותיה יהיה קשה לצפות מראש.

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 02/02/2026 | עודכן: 02/02/2026
+אוקראינה תגדיר את משמרות המהפכה של אירן כארגון טרור 19:26 02/02/26 | עידן יוסף
אוקראינה הודיעה לישראל על החלטתה להגדיר את משמרות המהפכה של אירן כארגון טרור. ההודעה הועברה הערב לשר החוץ גדעון סער על-ידי שר החוץ של אוקראינה אנדריי סיביהה.

ההחלטה התקבלה בעקבות שיחת טלפון שקיימו השניים בשבוע שעבר, במהלכה העלה סער את הסוגיה. בשיחה נוספת הערב הביע סער הערכה להחלטת אוקראינה.
+לפיד לאחר פגישה עם נתניהו: ישראל מאוחדת מול האיום האירני 19:04 02/02/26 | עידן יוסף
הסתיימה פגישתו של ראש האופוזיציה יאיר לפיד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנערכה בנוכחות המזכיר הצבאי. לפיד אמר בתום הפגישה כי מדינת ישראל כולה מאוחדת מול אירן, וכי אין מחלוקת פנימית על חשיבות ההתמודדות עם האיום, תוך הדגשה שחשוב שבטהרן יבינו שישראל ניצבת מאוחדת מול טרור המשטר.

מוקדם יותר נאם נתניהו במליאת הכנסת ואמר כי ישראל יצאה ממלחמת התקומה חזקה מאי פעם, וכי גם הדמוקרטיה הישראלית התחזקה במהלכה. לדבריו, התקבלו החלטות גורליות המשנות את פני המזרח התיכון, ישראל ערוכה לכל תרחיש, וכל מי שיתקוף אותה יישא בתוצאות קשות מבחינתו.

לפיד נכנס לפגישת עדכון אצל נתניהו [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+לקראת שיחות המו"מ: חמינאי טוען למעורבות המוסד וה־CIA 17:48 02/02/26 | עידן יוסף
המנהיג העליון של אירן, עלי חמינאי, טען בציוץ שפרסם כי גל המחאות באירן תוכנן והונחה בידי ישראל וארצות הברית. לדבריו, המוסד וה־CIA פרסו את מלוא משאביהם בשטח לצורך ארגון המחאות. הדברים נאמרו ברקע ההכנות לשיחות משא-ומתן בין אירן למעצמות.

0
+דיווח באירן: פריצת דרך בדרך למו"מ ישיר בין עראקצ'י לשליח טראמפ 12:51 02/02/26 | מירב ארד | לרשימה המלאה
מקורות בטהרן מאשרים כי פגישה בין שר החוץ האירני לשליחו המיוחד של הנשיא טראמפ, סטיב וויטקוף, עשוי להתקיים כבר בימים הקרובים ▪ הדרג המדיני באירן מבהיר: "הסרת הסנקציות היא בראש סדר העדיפות"
עבאס עראקצ'י. שיחות ישירות עם השליח המיוחד [צילום: חליל חמרה/AP]
+דרמה באירן: המפגין שנגזר עליו עונש מוות שוחרר במפתיע בערבות 08:15 02/02/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
ארגון זכויות האדם "הנגאו" מדווח על שחרורו של ערפאן סולטאני ▪ סולטאני נעצר בינואר והיה אמור להיות מוצא להורג בתוך ימים ▪ לחץ בינלאומי כבד ואיומים מצד ממשל טראמפ הובילו לדחיית הביצוע ▪ השחרור בוצע תמורת ערבות כספית גבוהה של שני מיליארד טומאן
ערפאן סולטאני

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

מושגים
אירן (IRANׂ)
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אירן מאיימת על ארה"ב: פרסמה מפת מטרות לתקיפה במזרח התיכון
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמה נגד אירן - שאגת הארי
ארגון זכויות האדם הכורדי-אירני "הנגאו" (Hengaw) מדווח כי ערפאן סולטאני, המפגין הצעיר שסיפורו הסעיר את העולם בחודש האחרון, שוחרר ממעצר בערבות. סולטאני, בן 26 מהעיר פרדיס הסמוכה לכרג', נעצר ב-8 בינואר במהלך גל מחאות נגד המשטר והיה המפגין הראשון שנגדו עמד גזר דין מוות מיידי בגל הנוכחי.
02/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שיגר (1.2.26) מסר תקיף לעבר טהרן, בתגובה לנאום של המנהיג העליון של אירן, והבהיר כי ארה"ב מחזיקה בכוח ימי משמעותי סמוך לגבולות המדינה. הדברים נאמרו במהלך הופעה פומבית של טראמפ בכניסה לאירוע משפחתי במאר-א-לאגו.
01/02/2026 | עידן יוסף | חדשות

דיווח של וול סטריט ג'ורנל מצטט (1.2.26) גורמים רשמיים בפנטגון הטוענים כי הצבא האמריקני נמצא ברמת מוכנות שמאפשרת תקיפות מוגבלות באירן כבר כעת, אם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יורה על כך. עם זאת, לפי אותם גורמים, מימוש דרישת הנשיא ל"מהלומה מכרעת" מחייב פריסה חזקה ורחבה בהרבה של מערכות הגנה אווירית ברחבי המזרח התיכון, כדי להגן על ישראל ועל אינטרסים אמריקניים מפני תגובה אירנית.
01/02/2026 | עידן יוסף | חדשות

המנהיג העליון של אירן, האייתוללה עלי חמינאי, מאיים כי אם ארצות הברית תפתח במתקפה נגד מדינתו - המלחמה תיהפך לסכסוך אזורי.

מדינות המפרץ הפרסי, ובראשן סעודיה, העבירו לאירן אזהרות שלפיהן אינן מעוניינות להיות חלק מן העימות הצבאי שעלול לפרוץ בין אירן לבין ארצות הברית וישראל.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il