מקור ההרעלה בסניף ארומה תל אביב, השבוע, היה באחסון לקוי של טונה באריזה במשקל של 2 קילוגרמים בסניף המדובר. כך עולה מתוצאות המעבדה הראשוניות שפרסם (יום ה', 17.10.19) משרד הבריאות.
מן המשרד נמסר כי מדובר בבדיקות ראשוניות וכי המשרד מבצע בדיקות מעבדה נוספות ותוצאותיהן יפורסמו בימים הקרובים.
"משרד הבריאות מבקש להדגיש למסעדות, מטבחים מוסדיים ועסקי מזון אחרים אשר עושים שימוש בטונה לעשות זאת בהתאם לנהלים של המשרד ובהתאם להנחיות היצרן. חקירות אפידמיולוגיות נוספות מבוצעות בכל מקרה של הודעה על הרעלת מזון", לשון הודעת המשרד.