עכשיו זה רשמי, מתחם "המטבחון", מתחם קולינרי חדש נפתח (יום ב', 13.1.20) בגן הוורדים שמול הכנסת.
מתחם ה"מטבחון", יוזמה משותפת של המשרד לירושלים ומורשת, הרשות לפיתוח ירושלים ועיריית ירושלים, יכלול שלוש משאיות מזון של מסעדות מובילות מירושלים, שיוחלפו כל חודש, במחיר 55-35 שקל ובשיתוף תן-ביס. המסעדות שיתמקמו במהלך חודש ינואר הקרוב במתחם הן: רשת בתי הקפה "קפית" שתציע תפריט חלבי, מסעדת "אנג'ליקה" ומסעדת השוק "המוציא" עם תפריט בשרי.
ההשראה להקמת "המטבחון" לקוחה מערי ממשל ברחבי העולם כדוגמת ברלין ווושינגטון שבזמן ארוחת הצהריים פוקדים עובדי המשרדים הממשלתיים ומבקריו הרבים את שדרת משאיות המזון המציעה להם מגוון רחב ועשיר של מאכלים. המתחם החדש נועד עבור עובדי המדינה והמבקרים הרבים בכנסת, במשרדי הממשלה ובבית המשפט העליון, שכן באזור זה אין מסעדות ובתי קפה במרחב הציבורי. לצד האפשרויות הקולינריות של מתחם "המטבחון", יציע המקום בהמשך פעילויות פנאי והעשרה נוספות.
מה יהיה אפשר לאכול במתחם? רשת בתי הקפה 'קפית' תגיש בצהריים מרק בצל ופוקצ'ה, פיש אנד צ'יפס ואורגנטו בטטה. בבוקר תגיש הרשת קפה, מאפים ובורקסים. במסעדת 'המוציא' יוכלו המבקרים לבחור בין מרק קובה סלק, סופריטו בקר ותפוחי אדמה ומעקוד פשטידה מרוקאית בפיתה או צלחת. מסעדת 'אנג'ליקה' תציע קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי, סלרי וזעפרן, דלעת ערמונים עם סלט עדשים וקרישה ואסדו בקר עם ברביקיו ביתי ומייפל.
מנתוני הרשות לפיתוח ירושלים, עולה כי הריכוז הגדול של עובדים במגזר הציבורי בירושלים הוא בקריית הממשלה. משרדים כגון: משרד רה"מ, משרד האוצר, משרד הפנים, משרד הכלכלה,
משרד התחבורה, וכן הכנסת, בית המשפט העליון, בנק ישראל ואחרים, והללו חולקים את המרחב העירוני של גבעת רם, כאשר כל משרד ומשרד מתנהל בפני עצמו, כמעט מבלי שתהייה לעובדים נקודות עוגן לפגוש עמיתים ממשרדים אחרים במרחב הציבורי.
בירושלים מועסק המספר הגדול ביותר בישראל של עובדים בשירות הממשלתי והוא עומד על כ-32 אלף, מחציתם תושבי העיר ושליש מתוכם גרים במרחב ירושלים. לצד העובדים הקובעים, מדי יום עולים אל קריית הלאום: נציגי מערכת הביטחון וצה"ל, עיתונאים ועורכים, חברות שדלנות וממשל, מכוני מחקר, כלי תקשורת בינלאומיים ונציגי ארגונים אזרחיים ועוד.
שר ירושלים והמורשת ח"כ
זאב אלקין אמר באירוע: "אנחנו שמחים להוביל את מיזם 'המטבחון' שיהפוך את גן הוורדים למקום מרכזי, שיציע לא רק תחרות קולינרית למזנון הכנסת, אלא גם יהפוך את הגן למטבחון החדש שם מתבשלים גם התרגילים הפוליטיים. במשך שנים גן הוורדים לא מימש את הפוטנציאל שלו ועל אף שבאזור גן הוורדים עוברים מדי יום אלפי עובדי מדינה רק מעטים מבקרים בו. בדומה לערי בירה וערי ממשל נוספות ברחבי העולם גם ירושלים הולכת בדרך הזו והמטבחון יהווה נקודת מפגש עבור קובעי מדיניות, עובדי מדינה ועיתונאים ויציע להם ליהנות ממסעדות ירושלמיות במחירים הוגנים".
ראש עיריית ירושלים,
משה ליאון, אמר: "מהחמין שבגאולה ועד בתי הקפה שבמתחם התחנה, ממסעדות השף ועד שוק מחנה יהודה, ירושלים שופעת חוויות אוכל עשירות, שמהוות מוקדי בילוי, ותיירות מהגבוהים בארץ. האוכל בירושלים הוא משל לירושלים עצמה, תערובת של טעמים, ריחות וצבעים, שכל אחד יכול למצוא בה את הטעם שהוא אוהב. בראייה למרחוק אני רואה את המקום הזה מלא אנשים ובעלי עסקים עומדים בתור בשביל לקחת חלק, והוא קרוב. אין לי ספק שהמטבחון יהפוך לזירת שיתופי פעולה חוצת משרדים וחוצת מגזרים, והוא מסמל את התחדשותה של העיר ירושלים, את פריחתה ושגשוגה".
באירוע הפתיחה נכחו גם מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ', מנכ"ל משרד ירושלים: מרדכי בניטה ומנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים: אייל חיימובסקי.