חוקרים גילו ממתיק טבעי שלא רק שמשפר את טעמם של מסטיקים וסוכריות אלא גם מפחית את הריקבון בשיניים. המחקר החדש שערכו עקב אחר ילדים בגילאי בית הספר בבליז (מדינה הגובלת במקסיקו) במשך מספר שנים. חלק מהילדים לעסו מסטיק רגיל, אחרים לעסו מסטיק עם תחליפי סוכר שונים, ובקבוצה האחרונה לעסו הילדים מסטיק עם 'xylitol' ('קסיליטול').
על-פי דיווח של החוקרים. לעיסת מסטיק עם מינון גבוה של קסיליטול מספר פעמים ביום במשך תקופה ממושכת הפחיתה את שכיחות הריקבון בשיניים.
המחקרים נעשו רובם בקרב ילדים, אך הם נכונים גם לגבי מבוגרים, ציינו החוקרים.
הממתיק כבר קיים בשוק אך מחירו יקר
קסיליטול הוא תחליף לסוכר הנמצא בעצים, פירות וירקות. למרות שהוא מתוק, הוא אינו פועל יחד עם החיידק שבפה המייצר חומצות הגורמות לחורים בשיניים. קסיליטול זמין במספר מסטיקים ומיצים הקיימים בשוק, אך נמכרים עדיין במחירים גבוהים.
לפני שרצים לחנויות בחיפוש אחר מסטיק עם קסיליטול כדאי לדעת כי לא פשוט יהיה למצוא את הכמות הנכונה. כדי להנות מההשפעה אליה הגיעו במחקרים, מדגישים החוקרים, יש ללעוס אותו במינון מסויים בכל יום למשך תקופה ארוכה.
במקביל, מחקרים אחרים הראו גם הם את היתרונות של הקסיליטול. אחד המחקרים שנעשה בפינלנד גילה כי פחות אמהות העבירו חיידק הגורם לחורים בשיניים לילדיהן כשלעסו מסטיק שהכיל קסיליטול. העברת החיידק התרחשה כאשר האם והילד חלקו כלי אוכל.