|   15:07:40
דלג
  אתר זווית  
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כיצד להכין בבית שייקים מיין
כתיבת המומחים
אפל ווטש: מהפכת הטכנולוגיה על פרק כף ידך
לנסוע לעבודה - באופניים [צילום: AP/Francisco Seco]

על תחבורה ודעה קדומה

האם תהיו מוכנים לוותר על נסיעה למשרד ברכב הפרטי ולהגיע אליו בתחבורה ציבורית או באופניים? ומה אם תתוגמלו על כך בתלוש המשכורת? מחקר חדש שנערך באשדוד בדק את הנכונות של עובדי העירייה לשנות את הרגלי התחבורה שלהם וגילה שהמהפך האמיתי לא יגיע מהכביש, אלא דווקא מהראש
07/10/2015  |   אתר זווית   |   כתבות   |   זווית   |   תגובות
   רשימות קודמות
  יש חיים בשוליים
  ננו-שרשרת וסוכה לתפארת
  רכבת ההפתעות
  המיתון טוב לסביבה
  מי במים ומי באש

כולנו מכירים את המחדלים של התחבורה הציבורית בארץ, וגם את המחסור בשבילי אופניים ושבילי הולכי רגל נוחים ובטוחים. לא פלא שרוב הישראלים מעדיפים להגיע לעבודה ברכב פרטי על פני אמצעי תחבורה בר קיימא (אמצעי תחבורה שרמת הזיהום שהוא יוצר נמוכה או אפסית, ת.ש), על-אף שהאחרון יתרום לאיכות החיים שלהם, לבריאותם, לסביבתם ולחשבון הבנק שלהם. אך האם המחדלים האלה הם הסיבה היחידה לכך שאנו מעדיפים רכבים פרטיים? מחקר חדש של פרופ' אראל אבינרי, ראש המחלקה להנדסה ולמערכות תשתית במכללת אפקה, חושף שמעורבים בנושא גם אלמנטים אחרים, משמעותיים יותר, שהופכים את המעבר של הציבור לתחבורה בת קיימא למאתגר מאוד.

המחקר הוא חלק מפרויקט קיימות עירונית של מכון ירושלים, שמנסה להבין כיצד ניתן להשיג קיימות באורח החיים העירוני. "השאלה היא איך להביא לשינוי בהרגלים שלנו כדי להביא לשדרוג רמת החיים ולקיימות", מסביר אבינרי. "והמחקר שלי שם דגש על התחום ההתנהגותי".

בתחילת 2015 התקיימה באשדוד מעבדה עירונית, שבמסגרתה הגיעו החוקרים לשטח, נפגשו עם תושבים והעלו רעיונות אפשריים לפעילויות בתחום התחבורה. אשדוד נבחרה על-ידי משרד התחבורה לשמש מודל לתחבורה בת קיימא ובעיריית אשדוד יש כוונה להתקדם לתחבורה מקיימת, בפרט בקרב עובדי העירייה. העיר אשדוד, כמו ערים ויישובים רבים בארץ, מאוד נוחה לרכבים פרטיים. יש בה חניה בשפע ואין בה בעיה של כבישים צרים. "הנוחות הזאת דווקא מהווה אתגר גדול מאוד עבורנו", אומר אבינרי. "באשדוד צפוי שתהיה לציבור פחות מוטיבציה לעבור מרכב פרטי לתחבורה בת קיימא, אם משווים אותה, למשל, לתל אביב, שבה יש מצוקת צפיפות וחנייה, ושם יהיה טבעי יותר לוותר על הרכב הפרטי".

החוקרים זכו לשיתוף פעולה יוצא דופן מצד עיריית אשדוד, ובייחוד מצד גב' אסתי פילוס, מנהלת היחידה לתכנון אסטרטגי. במחקר השתתפו עובדי עירייה. בשלב הראשון התקיים סקר מקדים בו השתתפו 192 עובדים ואחר כך התקיימו קבוצות מיקוד וסדנאות שבהן נכחו 59 משתתפים. החוקרים ניסו להבין מה המוכנות של העובדים לשינוי ומה יכול להביא אותו. ברקע עמד מודל פסיכולוגי, שפותח על-ידי חוקר פולני-ישראלי הפועל בארצות הברית בשם איסק אייזן (Icek Ajzen) ושנקרא "Theory of reasoned action". לפי מודל זה, יש שלושה משתנים שמסבירים את ההתנהגות האנושית: עמדות - האם אנשים תופסים משהו כחיובי או כשלילי? נורמות - עד כמה אנשים חושבים שהתנהגותם תיתפס כנורמטיבית בעיני הסובבים אותם? ותפיסת השליטה בהתנהגות - עד כמה אדם חושב שהוא מסוגל לבצע התנהגות מסוימת? כלומר, עד כמה זה פשוט או מסובך עבורו?

איפה מחנים את האופניים?

עניין של איכות חיים
אבינרי מוסיף שלדעתו חשוב להדגיש גם את היתרונות הבריאותיים של נסיעה באופניים והליכה ברגל. "זה משהו שאין אליו מספיק מודעות בציבור וזה יכול לעודד את השימוש בתחבורה בת קיימא. הזמן הדרוש לנסיעה לעבודה באופניים הוא בדרך כלל הזמן המומלץ לנו לפעילות הגופנית היומית, ולכן זה משפר את הבריאות ואת איכות החיים"

"בנושא העמדות ראינו דבר מעניין: רוב המשתתפים רואים את התחבורה המקיימת באור חיובי ומודעים ליתרונות הסביבתיים והכלכליים שלה", מספר אבינרי. "מכאן אנו מסיקים שכדי לעשות שינוי לא די לחזק מודעות סביבתית. כשהסתכלנו על נורמות ועל תפיסת שליטה בקרב המשתתפים לגבי תחבורה בת קיימא, הבנו את הבעיה: ראינו שהגעה ברכב נתפסת כנורמה ומי שמשתמש בתחבורה בת קיימא נתפס כפחות נורמטיבי. בנוסף, ראינו שתפיסת השליטה של המשתתפים בהתנהגותם גבוהה יותר כאשר הם נוסעים ברכב פרטי, זה משהו פשוט וקל עבורם, אבל לגבי תחבורה בת קיימא תפיסת השליטה נמוכה. אנשים אמרו שאינם יודעים איך להגיע באוטובוס, איזה קו לקחת, לא יודעים אם יוכלו לנסוע באופניים, זה קשה והם לא יודעים איפה לחנות את האופניים. חלקם כלל לא יודעים לרכוב על אופניים".

אבינרי מספר שהעובדה ששינוי זה נתפס כמסובך יוצרת חסם משמעותי לשינוי ההתנהגות. המעבר לתחבורה בת קיימא נתפס כמסובך גם בקרב אלה שיש להם עמדות חיוביות. חלק מהמשתתפים אמרו שהם היו רוצים להגיע לעבודה בתחבורה בת קיימא, אבל אינם יודעים אם יהיו מסוגלים לזה, כי זה מסובך בשבילם. "שינוי הנורמות ותפיסת השליטה הם האתגרים הגדולים הניצבים בפנינו כאשר אנו רוצים לשנות את ההרגלים ואת ההתנהגות של הציבור", הוא אומר.

מנתוני המחקר שנערך עולה שכאשר נשאלו כיצד ניתן לעודד שימוש בתחבורה מקיימת, אמרו רבים מהמשתתפים שצריך לשפר את התשתיות. בישראל, תשתיות של תחבורה ציבורית, שבילי אופניים ושבילי הליכה מפותחים הרבה פחות מתשתיות לרכבים פרטיים. בנוסף, עלה שחניה היא תמריץ להגיע ברכב פרטי. לכן, מדיניות שקשורה במקומות חניה יכולה לעודד שינוי התנהגות. רכב שיתופי, הסעות וכדומה למקום העבודה עלו במחקר כאופציות לתחבורה בת קיימא, שיהיו נוחות ויעודדו הפחתת שימוש ברכבים פרטיים.

"כדי שהציבור ירצה לעבור לתחבורה בת קיימא, צריך קודם כל לוודא שתהיה אלטרנטיבה מקיימת טובה בנמצא", מדגיש אבינרי. "שבילי אופניים ושבילי הליכה נעימים ובטוחים, תחבורה ציבורית יעילה, נגישה, זמינה ואמינה הם דברים בסיסיים. יהיה קשה לעודד אנשים להשתמש באלטרנטיבות שהן לא טובות. אבל זה לא מספיק. בערים רבות באירופה קרו מקרים שבהם העירייה שיפרה את התחבורה הציבורית אך לא גדל מספר המשתמשים בה, כי לא טיפלו בפן הפסיכולוגי של הנושא".

ואכן, גם במחקר האשדודי עלה פן זה: כאשר נשאלו המשתתפים האם בהינתן מצב שבו באשדוד יש תשתיות כמו בערים מתקדמות באירופה, שבהן התחבורה הציבורית, שבילי האופניים ושבילי ההליכה טובים ונוחים, האם היו משתמשים בהם, רבים ענו שלא, משום שזה נתפס כלא נורמטיבי ובגלל תפיסת השליטה הנמוכה. "כדי לשנות את תפיסת הנורמות יש צורך בקמפיינים של מתן דוגמה אישית, למשל על-ידי ידוענים ואנשים ציבור, מתן דוגמה אישית על-ידי בכירים במקום העבודה. הדרכות, סדנאות ומתן מידע לעובדים יכולים לשפר את תפיסת השליטה ולעודד שימוש באלטרנטיבות המקיימות. כל זה יצטרך להתקיים במקביל לשיפור התשתיות".

אבינרי מוסיף שלדעתו חשוב להדגיש גם את היתרונות הבריאותיים של נסיעה באופניים והליכה ברגל. "זה משהו שאין אליו מספיק מודעות בציבור וזה יכול לעודד את השימוש בתחבורה בת קיימא. הזמן הדרוש לנסיעה לעבודה באופניים הוא בדרך כלל הזמן המומלץ לנו לפעילות הגופנית היומית, ולכן זה משפר את הבריאות ואת איכות החיים". אנשים רבים ודאי נרתעים מהגעה באופניים או ברגל, במיוחד בימים החמים בהם מזיעים הרבה, משום שבמקומות העבודה בדרך כלל אין מקלחת. כנראה שזו סוגיה נוספת שיש למצוא לה פתרון, או להגיע ברגל ובאופניים בימים קרירים יחסית, ובשאר הימים להגיע בתחבורה ציבורית או ברכב משותף.

הוצ' רכב והוצ' אוטובוס

יש לה פוטנציאל
בישראל דואגים בדרך כלל לתשתיות המתאימות לרכבים פרטיים ומזניחים את התחבורה המקיימת. "זה משהו שמקבע שימוש ברכב פרטי", אומר אבינרי. "זה פספוס מאוד גדול. קיים פוטנציאל גדול למעבר לתחבורה בת קיימא"

חלק גדול מהנסיעות שלנו קשורות לעבודה. לכן המעסיק ומקום העבודה הם גורמי מפתח בשינוי ההתנהגות. תמריצים כלכליים על-ידי המעסיק לבעלי רכב עלו במחקר כדבר המעודד שימוש ברכב פרטי. "התמריצים צריכים להיות מאוזנים והוגנים ולהינתן באופן כלשהו גם לאנשים שבוחרים להגיע באופניים, בתחבורה ציבורית או ברגל", אומר אבינרי. כיום, מי שלא מגיע ברכב פרטי לא מקבל את התמריץ הכלכלי - למעשה 'נענש'. אם גם מי שמגיע בתחבורה מקיימת יקבל תמריץ כספי, זה יעודד את השימוש בה. זה כדאי גם למעסיק כי שימוש של העובדים בתחבורה בת קיימא משפר את בריאותם ומוריד עלויות למעסיק מבחינת הוצאות רכב, תשתיות ומקומות חניה. וכמובן קיים גם היתרון הסביבתי של הפחתת זיהום אוויר והתחממות האקלים. קידום קמפיינים לשימוש בתחבורה בת קיימא במקום העבודה יכול לעזור. עושים את זה באירופה וביפן וזה עובד, אין סיבה שאצלנו זה לא יקרה".

גם נושא התכנון העירוני צריך לקחת בחשבון את המעבר הרצוי לתחבורה בת קיימא. בישראל דואגים בדרך כלל לתשתיות המתאימות לרכבים פרטיים ומזניחים את התחבורה המקיימת. "זה משהו שמקבע שימוש ברכב פרטי", אומר אבינרי. "זה פספוס מאוד גדול. קיים פוטנציאל גדול למעבר לתחבורה בת קיימא. הרבה אנשים יהיו מוכנים בתנאים מסוימים לעבור לתחבורה מקיימת. בעיקר בעיר, היכן שיש עומסי תנועה. צריך רק לעודד אותם לעשות את השינוי".

המחקר יוצג בוועידה השנתית למדע וסביבה שתתקיים ב-12-13-14 באוקטובר בירושלים

פורסם במקור: זווית - סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
לסיפורים נוספים של 'זווית' - עקבו אחריהם גם בפייסבוק
תאריך:  07/10/2015   |   עודכן:  09/11/2015
תמר שטרצר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  תחבורה ציבורית
הנהלת אגד תעבורה, ועד העובדים ונציגי ארגון "כוח לעובדים" חתמו (יום ג', 6.10.15) על הסכם קיבוצי חדש, שישפר את תנאי התעסוקה של העובדים ואת השירות לנוסעים. תוקף ההסכם החדש, שנחתם בסיוע עו"ד מירב הלוי ממשרד הכלכלה, הוא ארבע שנים.
06/10/2015  |  עידן יוסף  |   חדשות
התחייבותו של שר התחבורה ישראל כ"ץ לפני שנתיים כי הפעימה השלישית בארגון-מחדש בגוש-דן תתרחש ב-2014 הופרה. ל-News1 נודע כי משרד התחבורה הודיע רשמית למשרד ראש הממשלה כי הוחלט לא לבצע פעימה נוספת לאור העובדה שהמשרד מקדם תכנון הקווי תחבורה ציבורית עבור עבודות הרכבת הקלה וכן לקווי המתע"ן (מערכת תחבורה עתירת נוסעים) העתידיים במטרופולין תל אביב, להם תהיה השפעה על כל קווי המטרופולין.
06/10/2015  |  עידן יוסף  |   חדשות
אגף התקציבים במשרד האוצר קובע כי המתווה הנוכחי של הרכבת הקלה בגוש-דן, הנבנה בימים אלה, לא יתאם לדרישות בתוך שנים ספורות, ולכן יש לבטלו ולתכנן הכל מחדש.
01/10/2015  |  עידן יוסף  |   חדשות
לאחר השביתה אתמול, התחדשה הבוקר (יום ד', 30.9.15) תנועת הרכבת הקלה בירושלים, אך רק באופן חלקי. בחברת סיטיפס מסרבים למסור פרטים לגבי היקף השירות. אולם נודע ל-News1 כי מדובר ב-16 מתוך 21 רכבות.
30/09/2015  |  עידן יוסף  |   חדשות
היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין צפוי להכריע לאחר חג הסוכות במחלוקת שבין שר הכלכלה אריה דרעי לשר התחבורה ישראל כ"ץ, בשאלה האם רשאי שר הכלכלה, הממונה על-פי חוק על יישום חוק שעות עבודה ומנוחה, לדרוש מחברה ממשלתית לקבל את חתימת השר הממונה עליה, שתאשר סופית כי העבודה בשבת אכן חיונית.
29/09/2015  |  עידן יוסף  |   חדשות
רשימות נוספות   /   תחבורה ציבורית  /  מי ומי    / 
האפליקציות יגלו לכם: יש חיה כזאת?  /  תמר שטרצר
יש חיים בשוליים  /  יוני וייץ
ננו-שרשרת וסוכה לתפארת  /  ד"ר דניאל מדר
רכבת ההפתעות  /  ד"ר דניאל מדר
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
ביבי הוא הסוכן המדיני היעיל ביותר של אירן אף שאינו עושה זאת במודע ובמתכוון חלילה    הוא הסוכן הפוליטי של טראמפ נגד המפלגה הדמוקרטית במודע
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
יש מחלוקת בקרב החוקרים בנוגע לגודל האוכלוסייה במאה ה-19 ולגבי המספר המדויק של כל קבוצה דתית, אבל, הריבוי הטבעי המוסלמי היה אטי בהשוואה לגידול האוכלוסייה היהודית והנוצרית
איתמר לוין
איתמר לוין
עם חיוך תמידי והמון סבלנות ואנושיות, חוי טוקר מנהלת בנינוחות דיוני חדלות פרעון - אם כי לעיתים תכונות אלו גורמות לה לאפשר לעורכי דין להאריך מדי ואף לנהל שיחות ממש מתחת לדוכן
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il