מה תבשל לנו שנת תשע"ז? - את זאת מתיימרים, כמובן, האסטרונאוטים לדעת. אנחנו, לעומתם, כבר הצלחנו לטעום את טעמה של השנה החדשה, כשהיא עדיין בהתהוותה, בארוחה חגיגית שנערכה לפתחה באולם הנשפים הגדול של מלון "הילטון" התל אביבי.
את טעמה המתוק של סף השנה המתרגשת עלינו הצלחנו לחוש בלשד-עצמותינו נוכח שפע פירות העונה שהוגשו לשולחן: תפוחים ותמרים, רימונים, וצנצנת של דבש, לתגבור המתיקות, עם בקבוק יין אדום לשמחת הלבב.
זה היה הפתיח בלבד, כשאחריו הוגש לשולחן המרק, ששטף באחת את כל צרותינו: קונסומה של בקר, בלווית שתי כופתאות - "פניצילין יהודי" אמיתי שמבטיח בריאות.
מדינה עוצמתית
את היותנו עם-סגולה של ממש, ששומר על גחלת בית אימא ואבא, הוכיח היטב הדג הממולא; ולא רק סתם עם-סגולה, אלא גם מפולפל למדי. הוכיחו את זאת, קובל עם ועדה, ממרח פלפל חריף וצלוחית של חזרת.
מי שבכל זאת עוד לא השתכנע שהדברים אמורים במדינה שהיא קודם כל יהודית - יכול היה להיעזר בכבד הקצוץ, עם ריבת הבצל וביצה מגורדת, שהוגשו בצידם ביד די נדיבה.
הראגו-אנטרקוט ומדליון הפילה, שהחרו-החזיקו היטב אחריהם, הוכיחו שאנו מדינה עוצמתית, עם בשר, הניצבת על מחית-שורשים, בייבי-תרד מוקפץ ורוטב-זפרן. אז מה עוד תבקשי מאיתנו ארוחה, ואין ואין עדיין?
אקורד הסיום שוב חזר להורות שהדברים אמורים בשנה מתוקה; שטרודל עם שטרויזל, וגלידת-וניל - הבטיחו לנו זאת מעל ומעבר. החשבון. הסתכם ב-490 שקל לנפש - תמורה מלאה עבור כל אגורה.