|   15:07:40
דלג
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
קבוצת ירדן
איפה כדאי ללמוד בינה מלאכותית?

מתוק לו, מתוק לו

לרגל יום הגלידה הבינלאומי שחל בחודש יולי, האם הפחתת סוכר במזון שאנו אוכלים משפיעה על חוש הטעם שלנו?
19/07/2017  |   ליטל פיינגרץ   |   כתבות   |   תגובות
מעדיפים מתוק [צילום: פלאש 90]

כולנו נולדנו לאהוב מתוק עוד לפני שיצאנו מבטן אימנו. מחקרים הוכיחו, כי עוברים בבטן אימם שותים בנמרצות יותר מי-שפיר, אשר הוזרק להם ממתיק סוכר, מאשר מי שפיר רגילים. גם מבחינה הישרדותית, אנו מעדיפים מתוק, משום שסוכר מספק לנו אנרגיה ו"דלק" לגוף. מצד שני, צריכת יתר של סוכר, תורמת להשמנת יתר ובעיות בריאותיות נלוות כגון: סוכרת ומחלות לב וכלי-דם.

כידוע, תעשיית המזון בעולם, שואפת עם השנים להפחית את רמות הסוכר במזון, במטרה להקטין את כמות הסוכרים שאנשים צורכים ובכך לקדם את בריאות הציבור. נשאלת השאלה האם כשהפחתת הסוכר במזון תעשה משמעותית יותר, היא תצליח להשפיע גם על חוש הטעם שלנו ותגרום לנו להעדיף אוכל מופחת סוכר, כך שנעדיף דיאטות דלות סוכר?

האם הכל זה עניין של טעם?

במחקר שנערך לאחרונה במרכז החקר לחושים כימיים Monell, ופורסם במגזין המקצועי והיוקרתי American Journal of Clinical Nutrition, בדק האם ניתן לשנות את ההעדפה לטעם המתוק על-ידי הפחתה בצריכת הסוכר בדיאטה? זאת מתוך מחשבה שאם אנשים היו מסוגלים להסתגל לתזונה דלת סוכר לאורך זמן, אפשר יהיה להוריד בהדרגה סוכרים נוספים במזון ובמשקאות, מבלי שתהייה לכך התנגדות מצידם.

במחקר שהם ערכו השתתפו 29 אנשים בריאים, שהיו רגילים לצרוך לפחות שני משקאות ממותקים, המכילים סוכר או פרוקטוז ביום, ולא היו רגילים לצרוך ממתיקים מלאכותיים. הנבדקים חולקו לשתי קבוצות, כאשר קבוצת הביקורת כללה 16 נבדקים וקיבלה תזונה רגילה עם צריכת סוכר רגילה.

לעומת זאת, קבוצת המחקר שכללה 13 נבדקים, קיבלה את אותה צריכה קלורית כמו קבוצת הביקורת, תוך החלפת 40% מהקלוריות שהיו מסוכרים לשומנים, לחלבונים, ולפחמימות מורכבות. לאחר שלושה חודשים של דיאטה מופחתת בסוכר, קבוצת המחקר דירגה את הפודינג שהכיל סוכר כמתוק יותר, מאשר האנשים שלא היו מוגבלים בסוכר (קבוצת הביקורת), השפעה דומה נצפתה בריכוזים נמוכים יותר של סוכר במשקאות אחרים.

למרות ההבדלים בדירוגי המתיקות, תקופת הניסוי של שלושה חודשים לא השפיעה על העדפה למשקאות מופחתים בסוכר. יתרה מזאת, במהלך החודש החמישי למחקר, המשתתפים הורשו לבחור את התזונה שלהם לפי רצונם.

התוצאות היו מפתיעות עוד יותר כאשר אנשים שהיו בקבוצה שהוזנו בדיאטה מופחתת, לא רק שלא צרכו פחות סוכר, אלא העדיפו מזונות ומשקאות המכילים יותר סוכר מרמות הסוכר שהיו רגילים לצרוך עוד לפני-כן.

התוצאות מראות, כי אנשים שהיו על דיאטה דלת סוכר במשך שלושה חודשים, חזרו במהירות לרמות הסוכר הקודמות שלהם כאשר ניתנה להם הברירה. הריבאונד המהיר הזה מעיד על-כך שאנשים עלולים להתנגד לשינויים ברמת הסוכר של התזונה שלהם ואולי לא לקבל שינויים ברמות הסוכר במוצרים שאנו צורכים, וזאת למרות המאמצים של תעשיית המזון להפחית את רמות הסוכר ולשפר את בריאות הציבור.

מלוח או מתוק
לאיזה שינוי בטעם אנו מסתגלים טוב יותר?
▪ ▪ ▪

בסוכר ממצאי המחקר נבדלים ממחקרים קודמים של Monell, שבחנו את ההשפעה של צריכת המלח בתזונה על תפיסת הטעם והעדפה לטעם המלוח.

מחקרים אלו הראו, כי העדפה לטעם המלוח השתנתה כשכמות המלח הנצרכת הופחתה במשך מספר חודשים. יתרה מזאת, אנשים שקיבלו תזונה מופחתת במלח, העדיפו בהמשך לצרוך מזונות מופחתים במלח ולהעדיף תזונה דלה במלח.

ממצאי המלח היו חלק מהרציונל להמלצה של ה-National Academy of Sciences, להפחית את צריכת המלח על-ידי הורדת כמות המלח במזון מוכן ובמסעדות. התזונה בעולם המודרני מכילה כמות גדולה של קלוריות מסוכרים.

המסקנה המתבקשת היא, כי לצערנו, אותה טקטיקה שעובדת טוב בשינוי העדפה לטעם המלוח, עשויה שלא לעבוד כדי לעזור להפחית את כמות הסוכר שאנשים צורכים, כך גם אם תעשו דיאטת דלת סוכר מספר חודשים, כשתהייה לכם ברירה לאכול מתוק, אתם תתפתו ותאכלו. מכאן, שהגורמים להעדפת הסוכר והמלח עשויים להיות שונים.

מקורות

Monell Chemical Senses Center. "Low sugar diet makes foods taste sweeter but does not change preferred level of sweetness", Science Daily, 25 November 2015.

מתכון: מאפה פילו תפוחים מופחת סוכר
קלוריות למנה: כ-120 קלוריות ליחידה
▪ ▪ ▪


רכיבים:

12 עלי פילו
תרסיס שמן
6 תפוחי עץ גרנט סמית קלופים וחתוכים לפרוסות
כף סוכר
1/2 כפית קינמון
6 כפות אגוזי מלך קצוצים
כף ממיץ לימון
כף קורנפלור

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עם מעט שמן (מתרסיס) ומוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים מעט;

2. לאחר-מכן מוסיפים את הקורנפלור, מיץ הלימון ואגוזי המלך ומצננים;

3. לוקחים עלה פילו אחד ומרססים אותו מעט בשמן ומקפלים אותו לחצי וחוצים את העלה המקופל לשני ריבועים שווים בגודלם;

4. במרכז הריבוע מניחים מעט ממלית התפוחים ומקפלים לצורת מעטפה;

5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות;

6. אופים את מאפי הפילו עד להזהבה.

תאריך:  19/07/2017   |   עודכן:  19/07/2017
ליטל פיינגרץ
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אין זוג שלא חווה את טעמן המר של המריבות, לא תמיד מסכימים, במקרים רבים מתגלים חילוקי דעות ולפעמים העניינים קצת יורדים מהפסים ומגיעים למצבים קיצוניים ולא נעימים. הבעיה האמיתית מתחילה כאשר לא מצליחים להשלים, לחזור ולגשר על הפער שנוצר ולחזור לאהבה, אחווה, שלום ורעות. מה שמעכב ומפריע להשלים הוא הרצון של כל צד להתבצר בעמדה שלו, לראות את ה'אני' שלו כחזות הכל. כאשר בוחרים להסתכל על המציאות במבט אנוכי שכזה יכולים להגיע לעיוותים איומים ונוראים.
18/07/2017  |  הראלה ישי  |   כתבות
קיליאן אמבפה לוטין נולד ב20 בדצמבר 1998 בבונדי שבצרפת וכבר בגיל צעיר הצטרף למחלקת הנוער של עיר הולדתו, AS בונדי. בגיל 15 עבר למחלקת הנוער של מונאקו, אחת המחלקות הנחשבות לטובות בעולם והתחיל את דרכו בקבוצה בה הפך לאחד החלוצים הידועים והטובים בעולם. בשנת 2015/2016 עלה לסגל הבוגר של הקבוצה הצרפתית, אבל רק בשנה החולפת, החל לקבל קרדיט אמיתי בהרכב ותוך זמן קצר הוכיח את עצמו. ב35 הופעות בכל המסגרות, כבש אמבפה 21 שערים ובנוסף, לקח עם קבוצתו אליפות על-אף יריבתן העצומה פריס סן ז'רמן, שזכתה בארבע האליפויות האחרונות בצרפת, והוביל את קבוצתו לקמפיין מצליח ביותר בליגת האלופות, שנקטע רק בחצי הגמר. אמבפה הפך בין רגע לאליל תקשורתי ולחלוץ מבטיח ומבוקש.
18/07/2017  |  רז נוביק  |   כתבות
לראשונה מאז החלה סקירת השופטים השבועית במדור "שיפוט מהיר", נרשמה בשנת המשפט תשע"ז - שנתו השביעית של המדור - ירידה בציונים. הציון הממוצע בתחום היעילות הוא 93.6 (לעומת 94.5 אשתקד), במזג השיפוטי הוא 92 (לעומת 93 אשתקד), והציון הכולל - 92.8 (לעומת 93.7).
18/07/2017  |  איתמר לוין  |   כתבות
שומרי הגלקסיה חלק 2 ממשיך את סיפורו של פיטר וחבריו, 'שומרי הגלקסיה', אבל מה שמפתיע, הוא שגם אם לא ראיתם את הסרט הראשון, לא כל כך הפסדתם. כמובן שיהיה לכם קשה להבין לא מעט דברים, אבל האקשן, ההומור והמתח בסרט 'שומרי הגלקסיה 2' ימלאו את החסר.
17/07/2017  |  רז נוביק  |   כתבות
כולנו מכירים את זה שבאמצע הלילה היד נרדמת או שבזמן ישיבה בסלון הרגל נרדמת, מתחילים להרגיש חוסר אונים, תוהים מתי זה יעבור וזזים בחוסר שקט. מה הסיבות להירדמות האיברים וכיצד ניתן לטפל בכך.
17/07/2017  |  ד"ר רפאל פרטר  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
במשטרה מוסרים אישים בכירים עדות קשה על נתניהו ועד שהנוזלת חולפת - חולף זמן, והפרקליטות נעה כמו צבי לפעול בנדון
חיים רמון
חיים רמון
נתניהו, גלנט, גנץ ובכירי המטכ"ל, הוציאו לפועל תוכנית צבאית שהביאה לגירושם של תושבי צפון הרצועה לרפיח. ועכשיו, ברפיח יש ריכוז של יותר ממיליון עקורים, מה שמונע מצה"ל לחסל את גדודי הח...
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
ישראל טרם הפנימה את מלוא הערך של דיפלומטיה דינמית ציבורית ולוחמה פסיכולוגית מתוחכמת    גופי הסברה המבוזרים בין מסגרות וגופים מיניסטריאליים וביטחוניים שונים אינם מתפקדים כראוי ונראה ...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il