צריכה גבוהה של ויטמין A נמצאה כמורידה את הסיכון לפתח את סרטן הקיבה, כך מדווחים חוקרים שבדיים.
ויטמין A נמצא עוד לפני שהוא נוצר כרטינול במזונות שמקורם בבעלי חיים, או בצורה של קרוטינואיד (פיגמנט אדום או צהוב המצוי בצמחים ובעלי חיים) בפירות וירקות.
ויטמין A עשוי להשפיע על התפתחות סרטן הקיבה בשל תפקידו בשליטה על התרבות מהירה של תאים. עם זאת, מחקרים אפידמיולוגיים שעסקו בוויטמין A, רטינול וקרוטינואיד פרוויטמין A (חומר ההופך לוויטמין) ובחנו את הקשר שלהם לסיכון לסרטן הקיבה הניבו תוצאות סותרות.
החוקרים בחנו את התיעוד של 82,000 שבדים שמילאו שאלונים בנושא תדירות סוגי מזון שונים בשנת 1997 ומעקב אחריהם נעשה עד חודש יוני 2005.
תקופת המעקב הממוצעת היתה 7 שנים. במהלך תקופה זו, אובחנו סה"כ 139 מקרים של סרטן הקיבה.
סבירות נמוכה באופן משמעותי לסרטן הקיבה נראתה עם צריכה תזונתית גבוהה של ויטמין A ורטינול, ועם אלפא-קרוטן וביתא-קרוטן. בהשוואה לצריכה הנמוכה ביותר, הצריכה הגבוהה ביותר של מרכיבים אלו נמצאה קשורה לירידה של 50% בסיכון לסרטן הקיבה.
עישון השפיע על הדרך בה ויטמין A הגן מפני סרטן הקיבה, אך שתיית אלכוהול לא הראתה השפעה כלשהי.