בחודש הפסח נוסקת צריכת הדגים ל-1,400 גרם לאדם. זאת לעומת כ-800 גרם דגים בחודש ממוצע אותם צורך הישראלי. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. כך עולה מנתונים שמפרסמים משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים.
צריכת דגי קרפיון קופצת פי שניים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק"ג (כ-800 גרם דגים בחודש). השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-1,000 טון קרפיונים, כ-700 טון אמנונים וכ-200 טון בורי (ההערכה מתבססת על נתוני 2006 ועל המכירות עד כה).
עם זאת, הישראלים אינם חסידים של דגים. הצריכה המקומית לנפש נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות: מדינות הים התיכון צורכות 40-20 ק"ג לנפש, ביפן צורכים 60 ק"ג לנפש והאמריקנים צורכים 7-6 ק"ג לנפש בשנה.
הישראלים מעדיפים ביתר חודשי השנה לאכול דג אמנון, כאשר בפסח הדג המועדף הינו קרפיון. והשנה: ניתן להשיג קרפיון במחיר זול יותר לעומת פסח אשתקד, המחיר לצרכן (כולל מע"מ) של קרפיון נע השנה בין 17 ל-23 שקלים לק"ג, לעומת מחיר של 25-22 שקלים לק"ג בשנה שעברה. דגים אחרים התייקרו: אמנון נמכר השנה במחיר של 30-28 שקלים לק"ג (לעומת 28-26 שקלים בשנה שעברה) ובורי במחיר של 40-35 שקלים לק"ג (לעומת 35-30 שקלים אשתקד).
על-פי נתוני משרד החקלאות (לא סופיים), בשנת 2006 צרכו הישראלים כ-60,000 טון דגים, מהם 27,000 טון מייצור מקומי ו-43,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף (27,000 טון) נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) 19 אלף טון, דייג 4,500 טון וחקלאות ימית 3,500 טון.
רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון (7,900 טון לשנה), במקום השני הקרפיון (6,500 טון לשנה), דניס 3,000 טון, בורי 2,400 טון, כסיף 1,600 טון, סרדין כנרת, פורל ובאס כ-500 טון כל אחד.