חג הפסח המתקרב והחשש כי בחלב הפרות יימצא חמץ מביא כמדי שנה להיערכות בתחום מצד התאחדות מגדלי הבקר בישראל. תפריט כשר לפסח המתבסס בעיקר על קטניות, תירס וחומוס, משמש כבר בימים אלו את משקי החלב בישראל.
"איסור חמץ בפסח חל גם על רכושו של היהודי ולא רק על מזונו", הסביר מנכ"ל ההתאחדות, מאיר בראון. "גם הבהמות הן חלק מאותו רכוש, ולכן אסור על-פי ההלכה שיהיה חמץ בסביבתן. קבת הפרות רגישה, ולכן החלפת המזון נעשית בהדרגה, מגישים את המזון החמץ והכשר מעורב, ומשנים בכל יום את היחס בין המזון החמץ לכשר עד אשר שבוע לפני חג הפסח מוגש לפרות מזון כשר בלבד, והרפתות בחזקת כשרות לפסח".
התפריט החלופי הכשר לפסח מחליף את מיני הדגן הנפוצים בשאר השנה, וכולל תחמיץ תירס וחומוס, גרעיני תירס, קש ודגן צעיר שנקצר מוקדם לפני שלב ההשתבלות. דגן שכזה טרם פיתח גרעין, ולכן אינו בחזקת חמץ.
רכז המזון בהתאחדות מגדלי הבקר בישראל הסביר כי לבהמה של יהודי אסור לאכול מוצרים שיש בהם החמצה. "כאשר הבהמה אוכלת היא מפרישה רוק, כאשר הרוק נוזל על השעורה היא הופכת לחמץ, לכן אסור בימות הפסח להאכיל את הבהמה בחמשת מיני הדגן", אמר פרץ שורק. לדבריו, על-מנת שלא תיווצרנה בעיות בריאות לבעלי החיים בזמן הפסח, יש להרכיב את התפריט בצורה מקצועית. הוא הוסיף כי הרפתנים מקבלים לפני הפסח דף-הדרכה מקצועי ומסודר, שתפקידו למנוע תפריט שגוי אשר יזיק לפרות.
מנהל הרפת בקיבוץ הדתי מעלה גלבוע אמר, כי הכנת הכשרות במשקי החלב לחג הפסח נערכת בשני שלבים: בשלב ראשון, מתקינים מערכות סינון עדינות במשקי החלב, כך שהחלב עובר סינון לפני כניסתו למיכל. בשלב השני, קיים שינוי תפריט האכלה של הפרות. לדברי לני קפלן, "בעבר, כשלא היו מערכות סינון חלב, הכנת הכשרות לפסח ארכה לפחות שלושה שבועות, והיום נעשה התהליך בתוך מספר ימים".