אני והמלך הפרטי שלי הגענו לממלכה הקטנה של משפחת סלע. ממלכת סלע, אם תהיתם, ממוקמת מול המזח בנמל תל אביב, מעוצבת בחינניות רבה ועונה לשם בדולינה. דנה סלע האנרגטית והצעירה קיבלה את פנינו בחיוך קופצני והסבירה לנו מי נגד מי במערך הכוחות המשפחתי: "הכל התחיל בגלל גל אחותי שרצתה לפתוח קונדיטוריה. מצאנו מקום בגדרה - קצת גדול מדי בשביל קונדיטוריה, אבל מספיק מרווח בשביל בית קפה". אריה (אבא סלע) בקיא ברזי המקצוע ובעל רזומה בענף המסעדנות ולכן עזר לה בהקמה ומאז המשפחה כולה מגוייסת. המקום בגדרה רץ כבר 4 שנים וחצי, עד שהגיע הזמן לצ'פר גם את התל אביבים במסעדה נוסח משפחת סלע ורצוי מול הים.
יונתן ואני התיישבנו לנו במקום המיועד לזוגות חולמים. סקרנו לנו את התפריט וגילינו פרט חשוב: את כל הסלטים והפסטות אפשר לקבל בחצאי מנות, כך גם לא צריך להעמיס סתם וגם אפשר ליהנות מהמגוון. שתי כוסות יין ישראלי הושקו באוויר ופצחנו במלאכת הזלילה.
אחרי לבטים קלים איזה סלט לבחור הזמנו שניים בחצאי מנות: סלט אנטוניו שמורכב מירקות, רצועות פילה סלמון ופטריות מוקפצות. סלט נהדר ומפתיע לטובה וסלט בדולינה שמעניין כמו הרעיונות היצירתיים של גבי ניצן בספר: עגבניות, מלפפונים, בננה, אבוקדו, אננס, גבינת עיזים ועוד. כמו שדנה אמרה, "זה סלט שצריכים להתרגל אליו". יונתן התרגל מאוד מהר, אני פחות.
לעיקריות, יונתן חובב הדגה המושבע לא השאיר מקום ללבטים, ובחר בדניס - דג שלם שמגיע עם תוספת לבחירה. אנחנו לקחנו, בהמלצתה של דנה, את תפוחי האדמה ברוטב שמנת צ'ילי. הדג היה מצוין ורווי בטעמים וגם התוספת מילאה את תפקידה בהצלחה מקסימלית. אני קיבלתי ניוקי ברוטב בלקני. המנה הרגילה ענקית בגודלה ואם אתם בונים על מנות אחרונות קחו זאת בחשבון. ותנו לי לספר לכם משהו, אתם בונים על אחרונות!
מכיוון שהמסעדה כשרה חלבית (דנה: "איזה כיף זה להיות עם המשפחה ביום שישי בערב ולנוח!"), אין שום בעיית חלביות בתחום הקינוחים, שיוצאים תחת ידיה המוכשרות של הבכורה למשפחת סלע.
עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן וקרמל, שרק בשבילה שווה לבוא לבקר, ועוגת שוקולד קרמל רכה וטעימה לא פחות היו ללא ספק קסומים וראויים למבקרים בממלכה.
המומים מהקיבולת שלנו יצאנו לכיוון ביתנו. אם תעברו בסביבה, תשאירו מקום לאחרונות ותמסרו ד"ש לדנה.