כיוון שנולדתי ב-9/6 (ממש כמו ג'וני דפ, מייקל ג'יי פוקס ועוד רבים וטובים), הרי שמעבר למשובת הנעורים והלוק הצעיר שאמורים לפי הזודיאק להיות מנת חלקי, אך טבעי הוא שאוהב את הקיץ (כיוון שזה קיבל אותי לחיקו בחום מיד עם היוולדי). ואכן, בשנים עברו, הייתי איש אבסולוטי של קיץ. אז, בתקופה בה הקיץ היה נינוח יותר, עם טעמי מלון ואבטיח מתוקים של פעם, חיכיתי לו מדי חורף וסערה, בכיתי על לכתו מול חלון שטוף ברקים וגשם והשתוקקתי שיחזור במהרה. כיום, לאחר שנים של דביקות לחה וממאירה, השתניתי, הפכתי עורי ונטשתי את אהבתי הבלתי מסויגת לעונה החמה. פתאום הקיץ הפך בעיניי בוהק מדיי, אובר-חם עד מאדה, מחניק, כולא ובעיקר מעורר זיכרונות קרירים מעונה אחרת.
הימים, כפי שבטח ניחשתם, ימי סוף שבוע תל אביבי דביקים ולחים במיוחד, האוויר עמד מלכת והציק. נסיעה אטמוספרית (כינוי לנסיעה נטולת גג) נראתה פתאום הפתרון ההולם שיזיז את האוויר ויחדיר אלמנטים של חופש לחיים. לכן, כששמעתי על NIHO ("חופש" באינדיאנית), מצאתי את עצמי מהר מאד ממריא ראשל"צה עם חברי הותיק ג', טייס מקורקע.
המקום מעוצב בקו איכותי, קלאסי, נקי ו"זורם". כיאה לבראסרי גווניו כהים יחסית ומשווים לו נופך עמוק, אך לא אפל. לצד חללי הישיבה והספות המפנקות מצוי בר רחב בצורת ח', שלצדו כסאות מרופדים ומפנקים במיוחד. מסכי פלזמה מעטרים את החלל ומספקים עניין בין המלים והמנות.
גלנפידיך 18 (78 ש"ח), סינגל מאלט מ-ד-ה-י-ם, עמוק, צלול קריסטלי ומעודן פתח את שערי התיאבון שלי, קיאנטי רופינו עשה את אותה עבודה עבור ג'. מצעד הראשונות כלל פוקאצ'ה (12 ש"ח), שטוב היה לו היתה פחות "חלתית" ויותר קריספית ומפצפצת, טרין כבד עוף נימוח וחמאתי בליווי קונפיטורת תאנים וצימוקים מעודנת ומצוינת (32 ש"ח), חלת בצל ענקית וטעימה מאד שעברה את מבחן השמנוניות בציון 10 תוך שהיא מציגה מפגן פריכות מרשים (20 ש"ח), פרחי כרובית מטוגנים לצד רוטב צ'ילי (18 ש"ח), קרפצ'יו בקר נהדר שעוטר בבזיליקום טרי-טרי ופרמזן איכותית מגוררת מעל (32 ש"ח), וגולת הכותרת של הראשונות ואולי של הארוחה כולה - שרימפס בציפוי טמפורה אוורירי ופריך בליווי רוטב צ'ילי תאילנדי חריף ומעודן (42 ש"ח). השרימפס, ששה במספר, היו לא פחות מאשר תענוג גן עדן צרוף ונהדר. שמנמנים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, שנמשחו ברוטב צ'ילי חריף ונסקו לגבהים.
הראשונות הטובות עוררו שוב את הצמא. ליאור, הברמן המצוין, המליץ על מקאלן 12 (66 ש"ח) שנתברר גם הוא כמצוין. ג', גמע גמלא מרלו והיה מחויך מאושר כשבמקביל כרסם לו צלעות טלה (79 ש"ח). חיוכו מסגיר הסוד אילץ אותי לחטוף ממנו צלע ולהתענג. טעם מודגש, אך צעיר ולא כבד, משובץ שומן במידה וארומתי להפליא. נהדר. אני הזמנתי מדליוני פילה בקר (88 ש"ח) מעולים שהגיעו לצד שום אפוי ומח עצם שהוא, ללא ספק, אחד הפייבוריטים שלי. לצד הבשר קיבלנו צ'יפס דקיק ופריך וצ'יפס גריל בעל אופי יותר ביתי. שניהם טובים. גם סלט ירוק עם עגבניות שרי מוצקות ואדומות וטבעות בצל סגול בויניגרט מתקתק הגיע ועזר בחיסול הבשר.
העייפות פשתה בגופנו השבע, אך על קינוח כידוע, לא מוותרים. טרין שוקולד בלגי שמעליו קציפת מסקרפונה (28 ש"ח) סימן "V" בגזרת ה"מושחתים-כבדים" וסורבה טריקולור (תות, מנגו ופסיפלורה - 24 ש"ח) איזן בגזרת ה"רעננים-קלילים".
כחובב המבורגר ידוע שמעתי גם על קסמו של זה המוכן במקום מ-100% פילה בקר. רשמתי לפניי והבטחתי כי יידגם בהזדמנות הראשונה. שורה תחתונה? המקום שוקק חיים, נחמד מאד, קהל הסועדים מגוון ואיכותי ובאופן כללי הוא מהווה אחלה נקודה לארוחה טובה ובילוי נעים.
Niho
משה בקר 9 א.ת. ישן ראשון לציון, 03-9580890, 03-9509574