דגים עלולים להכיל רעלים מזיקים במערכת שעלולים להשאר גם לאחר בישול.
על-פי האקדמיה האמריקנית לרפואת משפחה ישנם שני סוגים של הרעלת מזון שעלולים לנבוע מדגים: הרעלת 'ciguatera' והרעלת 'scombroid'.
הרעלת Ciguatera נגרמת מאכילה של דגי שונית (החיים במים חמים) שאכלו סוג מסויים של מזון מורעל. דגים נפוצים שעלולים לגרום להרעלת Ciguatera כוללים דקר, צבי ים, חידקן, קינג מקרל, צלופח, אמברג'ק וברקודה.
הרעלת Scombroid נגרמת מאכילת דגים שלא נשמרו בטמפרטורה קרה מספיק לאחר שנתפסו. מצב זה מאפשר להיסטמין להצטבר במערכת ולגרום לתגובה של הגוף. דגים נפוצים שעלולים לגרום להרעלת scombroid כוללים טונה, סרדינים, mahi mahi ואנשובי.
ניתן לטפל בתסמינים של הרעלת מזון מדגים אך חשוב לגשת לרופא אם סובלים מתסמינים, כולל בחילה, הקאה, שלשול, סחרחורת או חוסר תחושה.