|   15:07:40
דלג
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
המדריך המלא להלבנת שיניים
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
פייזר. לתמרן בהיקף הייצור המתוכנן [צילום: מארק לניהאן, AP] ניסוי בחיסון קורונה באוניברסיטת אוקספורד [צילום: AP]

הבעיה המעשית כאשר יהיה חיסון יעיל:

כיצד לייצר את החיסון נגד הקורונה

העולם יזדקק למיליארדי מנות של חיסון לפני שהנגיף יודבר ענקי התרופות כבר מתארגנים לקראת הייצור, למרות שאיש אינו יודע מתי ובאיזה אופן הוא יחל בעיה נוספת, מדגיש וושינגטון פוסט, היא להבטיח חלוקה הוגנת ולמנוע מצב בו המדינות העשירות יקדימו את מי שזקוקים לו במידה רבה יותר
13/05/20  |   איתמר לוין   |   מיוחדים ברשת   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות
המירוץ לחיסון, 12.5.20 / CBS This Morning

חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון מתכוננת לייצר מיליארד מנות של חיסון נגד הקורונה בארבעה ממפעליה ברחבי העולם, הראשי שבהם בבולטימור, ברגע בו יהיה חיסון מאושר. אבל השאלה הגדולה היא, אלו מדינות יקבלו את המנות הראשונות – מדווח וושינגטון פוסט. אם הסארס מהווה דוגמה, הרי שיידרשו מספר שנים כדי לחסל את הקורונה, עד ש-70% מאוכלוסיית העולם – 5.6 מיליארד בני אדם – יפתחו את החסינות הטבעית שתאט ולבסוף תפסיק את התפשטות המגיפה.

סדרי העדיפות הלאומניים של מדינות מסוימות עלולים לפגוע בתוכנית האסטרטגית העולמית הדרושה כדי להדביר את הקורונה. ארה"ב עלולה להיפגע אם תמשיך במדיניותה האנוכית, במקרה בו יתברר שחיסונים אירופיים או סיניים יעילים יותר מאשר אלו האמריקניים. התרחיש ממנו חוששים המומחים יותר מכל הוא של קרב עולמי, בו היצרנים ימכרו את החיסון לכל המרבה במחיר, ובו המדינות בהן ממוקמים המפעלים ידאגו קודם כל לעצמן.

נכון לעכשיו, ממשל טראמפ אינו מסתיר שגם בנושא החיסון לקורונה, מדיניותו היא "אמריקה תחילה". המנהל בפועל של הרשות למו"פ ביוטכנולוגי מתקדם, גארי דיסברואו, אומר בגלוי: "אנחנו מתמקדים כרגע בגישה כל-אמריקנית לשם פיתוח החיסון" – דהיינו, להגיע למצב בו החיסון יפותח וייוצר בלעדית בארה"ב.

הרשות העבירה לג'ונסון אנד ג'ונסון 500 מיליון דולר לפיתוח החיסון, ומאות מיליוני דולרים נוספים לחברת התרופות הצרפתית סאנופי ולחברת מודרנה האמריקנית הפועלת בשיתוף פעולה עם חברה שווייצרית. המטרה המוצהרת: שלארה"ב יהיה לפחות חיסון אחד כמה שיותר מהר. לדברי דיסברואו, ג'ונסון אנד ג'ונסון מעריכה שהיא תוכל לייצר בארה"ב 300 מיליון מנות בשנה – די הצורך כדי לחסן 90% מהתושבים. החברה סירבה להתחייב למועד בו תוכל לספק את החיסון או למספר המנות, והדגישה שיש צורך לספק את צרכי העולם כולו.

ג'ונסון אנד ג'ונסון מעוניינת לייצר מיליארד מנות עד סוף 2021, כאשר הראשונות יהיו זמינות כבר בחורף הקרוב – תלוי, כמובן, בכך שיימצא חיסון. סמנכ"ל החברה והמנהל המדעי שלה, פול סטופלס, אמר לפוסט, כי החברה מחויבת לספק את הביקוש בכל מקום בו יצוץ ואינה מעוניינת להרוויח מן החיסון לקורונה. לדבריו, הראשונים שצריכים לקבל את החיסון הם אנשי הצוותים הרפואיים ומי שמצויים בסיכון גבוה – בכל מקום בעולם.

לפחות 120 פרויקטים למציאת חיסון לקורונה מצויים בעיצומם. לאחר מכן יהיה צורך באמצעי ייצור אדירי היקף, במיוחד לנוכח העובדה שיש חיסונים המצריכים שתי מנות. שניים מבכירי ממשל טראמפ – פרנסיס קולינס, מנהל המכון הלאומי לבריאות, ואנתוני פאוצי, הרופא המוביל את המאבק בקורונה – פרסמו השבוע (11.5.20) מאמר הקורא לשיתוף פעולה בינלאומי בפיתוח החיסון.

המרוץ למציאת החיסון הוא עתיר סיכונים, משום שאיש אינו יודע איזה פרויקט יעלה יפה – מה שמחייב את החברות לייצר מיליוני מנות שאולי יהיו חסרות ערך. בעיה נוספת מבחינת ארה"ב: היא עלולה למצוא את עצמה בנחיתות אם החיסון יפותח וייוצר במדינות אחרות או בשיתוף פעולה רב-מדינתי, לאחר שהממשל לא השתתף בתחילת החודש בפסגה הווירטואלית שנועדה לתאם ולממן את המאמץ הגלובלי.

הפוסט חוזר לשפעת החזירים ב-2009, כאשר ברחבי העולם התעורר זעם על כך שהמדינות העשירות מיהרו להבטיח לעצמן את החיסון לפני מדינות שנזקקו לו יותר מהן. תחת ממשל אובמה רכשה ארה"ב 600 מיליון מנות – כפול ממספר תושביה וחלק ניכר מהמלאי העולמי. בפועל ניתן החיסון ל-80 מיליון אמריקנים – שיעור זהה לזה של מקבלי החיסון ב-77 מדינות אחרות יחדיו.

בשנים שחלפו גובשה מסגרת לשיתוף פעולה משופר בתחום החיסונים, אבל היא לא בהכרח תחול על הקורונה; וממדיה הנרחבים של המגיפה יקשו עוד יותר על חלוקה צודקת. גם הצד הכלכלי ימלא תפקיד. יצרניות התרופות הגדולות יחתמו על חוזים למכירת החיסון תחת לחץ לכסות את השקעותיהן – ובאופן טבעי, השווקים העשירים שוב יהיו היעד המועדף. אבל מומחים מזהירים, שאם החיסון לא יהיה זמין בכל העולם – הקורונה תימשך, עם התפרצות אחרי התפרצות.

לדברי סטופלס, טכנולוגיות החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון מתאימות במיוחד למשלוח למדינות המתפתחות, משום שהן מאפשרות לשנע את החיסונים בטמפרטורות חמות למדי. בנוסף למפעל בבולטימור, לחברה יש מפעל בהולנד והיא מחפשת לפחות שני מפעלים נוספים באסיה ובאירופה, כך שתוכל להפיץ את החיסון במהירות לכל רחבי העולם.

גם ענקית התרופות פייזר נמצאת במרוץ. היא כבר שמה את עינה על מפעלים בארה"ב ובבלגיה, במטרה לספק 20-10 מיליון מנות בסתיו הקרוב ומאות מיליונים בשנה הבאה. "אנחנו חושבים לחלוטין מחוץ למה שנחשב 'נורמלי'. אנחנו יוצרים גישות ייחודיות, מנהלים מו"מ עם ספקים – ועוד לא ראינו אפילו נתון קליני אחד", אומרת מנהלת מחלקת החיסונים והפיתוח בחברה, קתרין ג'נסן.

חוסר הוודאות המדעי מוסיף לבעיות הלוגיסטיות ובצורה אבסורדית משהו, מציין הפוסט. התכנון של פייזר מבוסס על התרחיש הגרוע ביותר, לפיו החיסון שתייצר יהיה היקר ביותר. אם פייזר תצליח לייצר גרסה שונה – חיסון המשכפל את עצמו בתוך התאים וכך הוא יעיל בעשירית המינון – היא תוכל לייצר מיליארדי מנות ולא מאות מיליונים. ההתארגנות לזה תהיה כמובן שונה לחלוטין, ועליה לתמרן כעת כך שלא תהיה לה יכולת ייצור רבה מדי או מועטה מדי. לדברי ג'נסן, הקהילה הבינלאומית תצטרך להחליט כיצד להפיץ את החיסון בצורה שווה ברחבי העולם, באמצעות גופים כמו ארגון הבריאות העולמי.

לחברת מודרנה יש מפעל בבוסטון, המסוגל לייצר 100 מיליון מנות בשנה. החודש הודיעה החברה על הסכם לעשר שנים עם לונזה השווייצרית, אשר יאפשר לה להגדיל את הייצור למיליארד מנות בשנה. תאריך היעד שלה הוא חודש יולי. מנכ"ל מודרנה, סטפן בנסל, מקווה שממשלות יזמינו מראש כמויות גדולות של חיסון, כך שניתן יהיה ב-18-12 החודשים הבאים להתמקד בייצור ולהגיע לשוק כמה שיותר מהר.

תאריך:  13/05/20   |   עודכן:  13/05/20
איתמר לוין
+חיילים בודדים משוחררים יקבלו 4,000 שקל
19:33 13/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
משרד הביטחון הודיע על מענק דיור חד-פעמי שיינתן לחיילים משוחררים בודדים המקבלים סיוע בשכר דירה בשנה הראשונה לשחרורם מצה"ל
([צילום: יניב זוהר ])
+גוואלד וכלכלת הבחירות
18:40 13/05/20  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה
הבחירות היו באופק ונשארו באופק, כלכלת בחירות היא כאן ועכשיו, ומה שאוכל את הכסף זו כלכלת הבחירות ולא כלכלת הקורונה
(לסחוט את המערכת עד תום [צילום: נתי שוחט/פלאש 90])
+פניציה צפון ייסגר: 40 מלש"ח בור תקציבי
17:46 13/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
מפעל הזכוכית פניציה צפון יכבה ביום ראשון את התנור ויפטר 282 עובדים  ▪  מנכ"ל המפעל: "כל מפעלי הזכוכית בעולם עמוסי זכוכית, ביום שהקורונה תיגמר, הם ינסו למכור את הזכוכית שלהם בכל מקום בעולם, במחירי רצפה. ביקשנו מענק מאוד משמעותי שיעזור לנו להתגבר וביקשנו שתעשה פעולה מידית לחסימת יבוא"
(מפעל פניציה באזור התעשיה ציפורית בגליל)
+התעופה האזרחית לא תחזור לרמה מ-2019 עד סוף השנה
14:50 13/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
כך עולה בסקירה שהכין המרכז למחקר מדיני במשרד החוץ בנושא פתיחת השמיים לאחר הסגר  ▪  לפי הערכת סוכנות התעופה האירופית התעופה לאירופה תספוג אובדן של 5 עד 6.2 מיליון טיסות
(נמל תעופה מינכן במשבר הקורונה [צילום: AP])
+שולחן עגול של מכון אהרן בנושא מכת הקורונה
14:43 13/05/20  |  עומר מואב   |   לרשימה המלאה
אני לא מומחה בתחום, אבל מספיק להקשיב למומחים בנושא בשביל להבין שהקונספט של משרד הבריאות הוא גישוש באפילה
(החלטות אמיצות [צילום: איתמר לוין])
+הבעיה של צוותי המתמחים חרף משבר הקורונה
12:34 13/05/20  |  רועי אורן   |   לרשימה המלאה
לעניות דעתי מתמחים צריכים לעבוד בין 15-12 שעות כאשר תפקידם מוגדר מראש, וכך יש להם זמן והם יכולים לשמש ככוח עזר, אך לא מעבר לכך  ▪  לפני מספר ימים פורסם שמשרדי האוצר והבריאות הגיעו להסכם על-כך שהמתמחים יעבדו 16 שעות בלבד, אך לא ברורים התנאים
(שינוי בתנאי עבודה [צילום: יוסי זליגר/פלאש 90])
+משרד הבריאות: מספר המתים מקורונה עלה ל-262
12:24 13/05/20  |  מירב ארד
משרד הבריאות: מספר המתים מקורונה בישראל עלה ל-262, מספר החולים ירד ל-4,104, בהם 51 מונשמים.
+ציוד רגיש
12:14 13/05/20  |  אביתר בן-צדף   |   לרשימה המלאה
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי  ▪  והפעם - שיאים של הזיה, להפיל את פלין, ממשיכים מרחוק, מה יש להסתיר?! ושלטים ו'  ▪  "אל נא רפא נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג)  ▪  הרבה בריאות, שמחה ואושר לכולנו
(בסיס צאלים [צילום: ירון רוזנטל])
+אגד: הנהגים מסרבים להעלות בדלת הקדמית
11:43 13/05/20  |  יצחק דנון   |   לרשימה המלאה
הנהלת החברה מבקשת מבית הדין לבטל את הוראת הוועד, שניתנה בנימוק שעליית נוסעים בדלת הקדמית עלולה לסכן את בריאות הנהגים בשל הקורונה
(בניגוד להוראות [צילום: פלאש 90])
+משקאות בעידן קו-ויד-19
10:54 13/05/20  |  ארי בוסל   |   לרשימה המלאה
מה שותים אנשים בימים אלו? שני סוגים של משקאות: מחד-גיסא, מותגים ידועים, לא יקרים במיוחד, שכן המוכר מרגיע, כאילו ניתן להשען ולהתרפק עליו: אבסולוט, ג׳והני ווקר, פטרון, מקלן, סמירנוף, וכו׳. מאידך-גיסא, כיון שלאנשים יש זמן, הם מחפשים מוצרים מיוחדים, נדירים, עם סיפור והיסטוריה בצידם, ומסתבר שהמחיר אינו מרתי
(המדבקה השניה משמאל, ״פריסקי וויסקי,״ מראה את דמותו של ג׳ק מילרוי. 15 שנים אחר כך, ויסקים נדירים תחת שמו נמכרים בכל רחבי ארה״ב [צילום: ארי בוסל])
+רשות המסים דחתה את מועד הגשת הבקשות לשכירים בעלי שליטה
10:16 13/05/20  |  מירב ארד
רשות המסים עדכנה כי לאור מורכבות מנגנון המענק לשכירים בעלי שליטה בחברות, נדרשת היערכות נוספת לתשלום המענק. לכןמועד פתיחת המערכת להגשת בקשות למענק הפעימה השנייה עד לסכום של 10,500 שקלים, ע"י שכירים בעלי שליטה, תיפתח ב-21.5.2020 בשעות הערב, במקום ב-18.5.2020.
+בג"ץ: הפיצוי על הקורונה - לא ממס רכוש
08:07 13/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
עמית דחה עתירה שביקשה להורות למדינה להשתמש בכספי מס רכוש כדי לפצות את המגזר העסקי: החוק מדבר רק על נזקי פעולות איבה, אין תקדים אחר לשימוש בו והכתובת לשינויו איננה בית המשפט
(מטפורה של מלחמה)
+תביעה על אספקת מסיכות קורונה
08:04 13/05/20  |  יצחק דנון   |   לרשימה המלאה
חברת תאר אידיאל קונספט תובעת 6.7 מיליון שקל מהספק גיא שור, בטענה שמסיכות ה-N95 שסיפק לה עבור ממשלת דנמרק היו בלתי תקינות
(קופנהגן בסגר קורונה [צילום: יאן אולסן, AP])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
כיצד לייצר את החיסון נגד הקורונה
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ד"ר משה פרץ
13/05/20 12:00
2
איחתי וייס
13/05/20 13:44
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
חברת תאר אידיאל קונספט, העוסקת בציוד ביטחוני וציוד לביטחון אזרחי, תובעת 6.7 מיליון שקל מ-גיא שור ומחברת True Tech International מהונג-קונג שהוא בעליה ומנהלה.
13/05/2020  |  יצחק דנון  |   חדשות
גורמים אנטישמיים ואנטי-ישראלים משתמשים בקורונה במטרה לקדם דה-לגיטימציה למדינת ישראל באמצעות הפצת תיאוריות קונספירציה, תוך שימוש במוטיבים אנטישמיים. כך קובע דוח שמפרסם (12.5.20) המשרד לעניינים אסטרטגיים, העוקב בצורה שוטפת אחרי המסעות האנטי-ישראלים בעולם.
12/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
כיצד תסתיים מגיפת הקורונה? מדובר למעשה בשתי שאלות נפרדות – מסבירה ג'ינה קולטה בניו-יורק טיימס: מתי יסתיים הפרק הרפואי שלה ומה יסתיים הפרק החברתי שלה. האחרון יכול להימשך זמן רב יותר מאשר הראשון, כל עוד אנשים שרויים בחרדה מפני המגיפה. יתרה מזאת: מגיפה של פחד עלולה להתחולל גם ללא מגיפה בריאותית: בית חולים בדבלין לא טיפל בחולה סרטן בשל חשש שגוי שהוא סובל מנגיף האבולה – למרות שבאירלנד לא היה אף מקרה של המחלה ולמרות שבאותם ימים ממש היה ברור שהיא חוסלה גם במערב אפריקה.
12/05/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
משרד הכלכלה הודיע (יום ג', 12.5.20) על מתן הקלות לעסקים המשתתפים בתכונית "כסף חכם" ו"שער לשיווק בינלאומי", בעקבות משבר נגיף הקורונה.
12/05/2020  |  מירב ארד  |   חדשות
עובדים במשרדי ממשלה שונים, ובהם עובדי משרד הבריאות ועובדי בתי החולים הממשלתיים, מסרו דיווחים כוזבים על עבודתם. בימים שבהם התאפשרה להם עבודה מהבית בשל הקורונה, העובדים דיווחו על יציאה בתפקיד במקום על עבודה מהבית.
12/05/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
בעז שפירא
בעז שפירא
איזה מוח חולני יכול להעלות בדעתו לדאוג לתנאי הכליאה של המפלצות? איזה לב אטום ו/או ערל יכול להתעניין בגורלם של הראויים למות בייסורים כעונש על מעשיהם?
דרור אידר
דרור אידר
זה לא היה ביתן "פיצה ותאנים", זה ביתן של מדינה שנלחמת על הישרדותה, לזרוק את האתגר ככה, זה מעשה פחדני    מכיוון שכולם כועסים על ישראל ללא סיבה אמיתית, רק מתוך אנטישמיות, לתת את המתנה...
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
ברית ארוכה בין גרמניה לברית המועצות; המטרה של גרמניה וברה"מ הייתה פולין; יהודי פולין לא הבינו מה מאיים על שרידותם; פיתוח ה"בליץ קריג" הגרמני; הגנרל היהודי גאורגי שטרן מפתח את מלחמת...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il