מונוסודיום גלוטמט (MSG) הוא חומר טעם שנעשה בו שימוש רב במאכלים סיניים, ירקות משומרים, מרקים ובשרים מעובדים. למרות שארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA) סיווג את ה-MSG כמרכיב מזון "המוכר בדרך כלל כבטוח" השימוש ב-MSG נשאר שנוי במחלוקת.
MSG משמש מזה עשורים כתוסף למזון. לאורך השנים, ה-FDA קיבל דיווחים רבים של מחקרים על תגובות שליליות למזונות המכילים MSG, אך מחקרים שלאחר כן לא גילו ראיות לקשר בין MSG לתסמינים שאנשים מסויימים תיארו לאחר אכילת מזונות המכילים את החומר. כתוצאה מכך - MSG עדיין מוסף למזונות מסויימים.
סקירה מקיפה של כל הנתונים המדעיים הזמינים על בטיחות הגלוטמט, שמומנה על-ידי ה-FDA בשנת 1995, אישרה מחדש את בטיחות ה-MSG כאשר הוא נצרך בכמויות בהן משתמשים בדרך כלל בבישול וייצור מזון. הדוח לא גילה כל ראיה לכך שה-MSG תורם לבעיות בריאות בטווח הרחוק, כמו מחלת אלצהיימר. יחד עם זאת צויין בו כי אנשים מסויימים עלולים לפתח תגובות קצרות טווח ל-MSG. תגובות אלו - הידועות כמערכת תסמיני MSG - עשויות לכלול:
- כאבי ראש, המכונים לעתים כאבי ראש MSG
- נימול, דקירות או תחושת שריפה בפה או מסביבו
התסמינים בדרך כלל מתונים ואינם דורשים טיפול. יחד עם זאת, אנשים מסויימים מדווחים על תגובות חמורות יותר. הדרך היחידה למנוע תגובה היא להימנע ממזונות המכילים MSG. כאשר MSG מוסף למזון, ה-FDA דורש כי על התווית או בתפריט המסעדות יהיה רשום "מונוסדיום גלוטמט".