אם עד כה מחקרים רפואיים שחקרו את היתרונות הבריאותיים של השוקולד "היו לטובתינו" הרי שגם פה מחכה לנו כנראה אכזבה גדולה.
אחד העיתונים הרפואיים הנחשבים פרסם השבוע מאמר, הטוען כי כל טענה בריאותית לגבי שוקולד פשוט, היא הולכת שולל.
השוקולד הפשוט עשיר באופן טבעי בפלבנואידים, כימיקלים צמחיים שההשערה היא כי הם מגנים על הלב.
אך מאמר מערכת שהתפרסם בעיתון "Lancet" טוען כי יצרנים רבים מסירים את הפלבנואידים בשל טעמם המר. במקום זאת, מוצרים רבים פשוט עתירים בשומן וסוכר - שניהם מזיקים ללב ולעורקים.
מחקרים קודמים בתחום טענו כי שוקולד יכול לעזור ולהגן על הלב, להוריד את לחץ הדם ולעזור במקרים של עייפות.
אך על-פי המאמר שפורסם, "שוקולד המריר עלול להוליך שולל".
כאשר יצרני השוקולד מייצרים ממתקים, מוצקי הקקאו הטבעיים מתכהים והפלבנואידים, שהם מרים, מוצאים, לכן אפילו שוקולד שנראה כהה במיוחד עשוי שלא להכיל כלל פלבנואידים.
הצרכנים אינם יודעים למעשה מהי תכולת הפלבנואידים שבשוקולד משום שהיצרנים לעיתים נדירות מציינים זאת על תווית המוצר.
בנוסף, גם אם הפלבנואידים נמצאים בשוקולד, אוהבי השוקולד צריכים להיות מודעים למרכיבים האחרים שלו.
"הילדים הרעים" שבשוקולד הם השומן, הסוכר והקלוריות שהוא מכיל גם כן.
כדי להנות מיתרון בריאותי מסויים, אלו שאוכלים כמות מתונה של שוקולד כהה עשיר בפלבנואידים יאלצו לאזן את הקלוריות על-ידי הורדת צריכת מזונות אחרים - פעולה לא פשוטה אפילו עבור 'סופרי הקלוריות' הנלהבים ביותר.
לכן, כשאנחנו עומדים בקופה ומתפתים לקנות את אחד מחטיפי השוקולד שקורצים אלינו, כדאי להתחיל ולברר מהי כמות הקלוריות שבכל חטיף שוקולד לעומת פשטידת ירקות או כל מאכל אחר.